Kan iemand mij a.u.b. helpen?

  • #1

    Ik zit al een paar maanden met een groot probleem. Het punt is namelijk dat ik een heel scala aan psychische klachten heb maar geen idee heb wat het precies is en hoe ik ervan af kom. Hier is mijn verhaal;

    Ik ben onlangs 3 maanden op stage geweest in het buitenland. Ongeveer 1 maand voor ik ging had ik al last van veel stress en tijdens mijn stage heb ik minimaal 4 incidenten meegemaakt welke direct invloed hebben gehad op mijn gevoel van veiligheid/gezondheid. Ook was mijn stage meer dan verschrikkelijk en heb ik die gehele periode alleen moeten doorstaan.

    Het moment dat ik weer terug was in Nederland begon het. Pijn in mijn borststreek en last van mijn maag. Vooral veel maagzuur en niet kunnen eten. Toen kwam opeens angst om de hoek kijken. Ik werd bang van letterlijk alles. De tijd, het feit dat het donker werd, niet kunnen eten, etc. Al deze angstklachten transformeerde opeens in agressieve dwanggedachten over vooral de mensen waar ik het meest van houdt. Soms kreeg ik een dag ''rust'' waar ik me dan super depressief voelde. Dit was de periode dat ik op internet begon te zoeken naar wat het zou kunnen zijn. En zoals jullie al kunnen raden, ken ik nu elk symptoom van elke ernstige psychische ziekten op aarde. Toen begon de rest van de ellende. Na het lezen over de-realisatie en dissociatie begon ik symptomen ervan te herkennen. Opeens voelde de wereld heel vreemd. Of dit kwam door de angst voor deze ziekte of omdat het echt gaande was, durf ik niet te zeggen. Ik heb wel 1 duidelijke episode gehad toen ik erg verkouden was. Deze duurde echter maar even en was over na even mijn ogen te sluiten voor een paar minuten. Ondertussen heb ik mijnzelf gek gemaakt met de gedachte dat ik schizofreen ben of grote kans heb om een psychose te krijgen. Ik hoef er niet bij te zeggen dat ik DE HELE DAG DOOR pieker over het hebben van een kwalijke ziekte, of over dat dit nooit meer overgaat. Ik wordt ook zenuwachtig wakker en ik slaap slecht. Eten gaat ook super moeizaam. Er zijn dagen dat ik helemaal geen of juist minder emotie voel. Dit inclusief de angst-emotie. Na 3 sessies met een ''therapeut'' ben ik niks verder. Ze verteld me helemaal niks, en weet zelf ook niks. Volgens mij is ze zelfs in opleiding. Andere hebben het over een angststoornis met depressieve klachten en PTSS. Toch heb ik nog steeds geen gericht antwoord. Zojuist kreeg ik na bijna de hele dag angstig te zijn opeens het gevoel dat ik moest lachen (zonder reden). Daar was echter geen reden toe. Nu ben ik weer helemaal in paniek dat dit ook een teken is van een ernstige ziekte. Mijn zelfvertrouwen staat op 0. Wel ga ik nog gewoon naar school, kan ik logisch nadenken enzovoorts. Zo voel ik me echter totaal niet. Ik denk dat ik gek wordt. Overal op internet staan horror verhalen over mensen met de gekste ziekten waar ik dan 1 of 2 symptomen van heb. Die onzekerheid maakt mij helemaal kapot. Kan iemand mij a.u.b. vertellen wat mij bezielt. Een maand of 4 had ik nergens last van. 99% van de klachten zijn begonnen toen ik terug in Nederland kwam..

    Alvast bedankt voor de mensen die reageren..

    Reageer
    #2

    Je hebt natuurlijk tijdens je stage een heleboel dingen verdrongen om te kunnen functioneren. Daarvoor een stressvolle aanloop gehad naar de stage. Je hebt paniek en angstaanvallen.

    Je hebt het over een "therapeut" . Hoe ben je daar terecht gekomen?
    Als je het gevoel hebt dat je niks met die therapeut opschiet, moet je op zoek naar een andere. Therapie is wel belangrijk om van je klachten af te komen.

    lees ook eens:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
Reageer op: Kan iemand mij a.u.b. helpen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief