rug problemen

  • #1

    Heb al jaren rugproblemen ontstaan na de geboorte van een dood kind (vaginaal onder narcose). Nu kreeg ik steeds meer pijn in mijn rechter been ben daardoor in 2008 geopereerd tussen vierde en vijfde wervel want daar zou een kleine vernauwing te zien zijn. Mijn klachten zijn helaas niet verdwenen. Zelf heb ik het gevoel dat het ook nog net iets lager zit dan daar waar ik geopereert ben.
    De pijn komt vanuit mijn onderrug, gaat mijn rechterbeen in en ik kan dan ook niet verder lopen met moeite dan 500 meter dan kan ik niet meer van de pijn. Daarnaast geeft het staan op mijn linker been steeds vaker problemen het lijkt dan of ik verlamd ga raken. Als ik dan voorover buig dan zakt het weer weg. Ook dit probleem voltrekt zich steeds vaker. Ik slik dagelijks pijnstillers hiervoor. Maar hoef niet meer terug naar de neuroloog hij kon niet meer doen zei hij want de tussenwervel tussen vier en vijf zou verdwenen zijn en daar zou ik nooit vanaf komen. Mij lijkt dat er meer aan de hand is dan een tussenwervel die verdwenen is want verlamdheid gevoelens en pijn in het andere been kan toch niet alleen een verdwenen wervel zijn. Wie kan mij helpen? Ik ben 53 en kom bijna de deur niet meer uit.

    Reageer
    #2

    De klachten naar aanleiding van versleten tussenwervelschijven herken ik.
    Ook bij mij hielp het om krom te staan, tijdelijk.
    Pijnstillers hielpen niet.
    Ik heb fysiotherapie gekregen om de spieren in mijn bekkengebied soepeler te maken, want daar komen de klachten van de benen vandaan.
    Moet nu oefeningen doen om het hele spierengedoe om rug en bekken sterker te maken.
    En ik moet zeggen: het heeft geholpen, ik ben van de pijn af.

    Reageer
    #3

    Ah fijn! Weer een voorbeeld van een goed geïnformeerde en coöperatieve patiënt, die de verantwoordelijkheid neemt voor haar eigen persoonlijke ontwikkeling. Daar heb ik respect voor, temeer je blijkbaar zelf heel veel aan ziektes en behandelingen kunt doen.

    Reageer
    #4

    Ik heb zelf heel goede ervaring met de Chiropractor en ook bij mijn huisarts, die ook Manueel Therapie doet, kan ik altijd terecht voor rug, schouder en nekklachten.
    Met rugklachten niet doorlopen er zijn vaak nog andere oplossingen te bedenken!
    niet thuis blijven zitten maar iets doen.
    veel sterkte, succes. Brenda

    Reageer
    #5

    Bedoel je met een vernauwing een vernauwing van het wervelkanaal?
    Een wervelkanaalstenose is een aandoening waarbij het wervelkanaal vernauwd is waardoor het ruggenmerg en zenuwen in verdrukking komen. Een wervelkanaalstenose is doorgaans het gevolg van veroudering, maar ook een osteoporose, rughernia of een tumor kan eraan ten grondslag liggen.

    Reageer
    #6

    Tijdens het lopen en staan heeft men over het algemeen een holle rug met als gevolg dat het wervelkanaal nauwer wordt. Hierdoor kan na verloop van tijd een stuwing en beknelling van de zenuwwortels optreden. Als men vooroverbuigt of gaat zitten, wordt de lendenwervelkolom weer recht of zelfs bol. Dan is er weer ruimte voor de zenuwwortel en neemt de pijn af.

    Soms is er een combinatie van een nauw wervelkanaal en een uitpuilende tussenwervelschijf waardoor er minder ruimte is en klachten eerder ontstaan.

    Een wervelkanaalstenose kan worden aangetoond met een myelogram en/of een CT- of MRI-scan. Hierbij wordt vaak contrastvloeistof in het wervelkanaal gebracht via een ruggenprik om de ruimte binnen het wervelkanaal in beeld te brengen.

    Reageer
    #7

    Hoi,

    Heel erg herkenbaar allemaal. Ik ben dan wel niet bevallen maar spontaan zonder enige aanleiding beenpijn gekregen in sept 2007. Pijn is scherp en kan het precies volgen tot in de voet. Na heel veel onderzoek therapie en orthomanuele geneeskunde ben ik erachter dat ik 3 versleten tussenwervelschijven heb met 3 kleine hernia's (zonder wortelcompressie) en scheurtjes in tussenwervelschijven. Ook zijn facetgewrichten versleten maar heb ik geen last van. Rugpijn heb ik nooit en alleen beenpijn. Kan ook de pijn weg krijgen met liggen op de rug en knieen helemaal optrekken tot in de nek. Ik heb de meeste pijn gewoon met op zijn. Als ik veel ga liggen (meer dan 20 uur per dag) dan zwakt de pijn af maar als ik weer meer op ga zijn dan word de pijn ook weer steeds erger. Staan, zitten, lopen zijn de meeste beperkingen die ik heb.

    Ik ben beland bij de pijnpoli waar ze na een en ander aan behandelingen er nu achter zijn dat de pijn maar van 1 niveau vandaan komt en nu moet ik nog een discografie om te kijken of het toch door de uitpuiling komt of dat ik de pijn heb door de scheurtjes in de tussenwervelschijf. Dan kan ik evt naar orthopedie om evt toch te kijken of ze operatief er iets aan kunnen doen.

    Dus misschien is de pijnpoli iets om naartoe te gaan om goed uit te laten zoeken waar de pijn precies vandaan komt. Soms zitten er meerder afwijkingen maar niet alles hoeft pijn te geven.

    Succes ermee!!

    Groetjes,

    Sofie

    Reageer
    #8

    Dank je voor je tip!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,
    Heb zelf een hernia gehad en daarna langdurig klachten gehad. Met fysiotherapie en veel oefenen is dit uiteindelijk overgegaan. Heb ook nog daarna preventief een programma gevolgd voor rugklachten. Werd nog betaald door de verzekeraar ook! Op http://www.fysiotherapiebergstraat.nl kun je meer lezen over het programma dat ze aanbieden. Staan ook tips in bij rugklachten. Heeft mij goed geholpen.
    Succes in ieder geval!

    Reageer
Reageer op: rug problemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief