teelbal verrokken

  • #1

    Een aantal weken terug zat ik in een langdurige houding met gekruiste benen waardoor mijn teelbal hard naar beneden getrokken werd zodat er een spanning heeft gestaan op de bal en vooral op de zaadstreng. Ik merkte na een lange tijd dat ik niet goed zat en mijn zaadstreng voelde uitgetrokken. Na wijziging van houding gaf dit verlichting.

    Nu weken later houd de pijn aan. Eerst dacht ik dat het de bal zelf was maar deze voelt niet anders of gevoeliger aan dan de andere. De pijn localiseert zich waar de zaadstreng ter hoogte van het schaambeen het lichaam in gaat. De zaadleider zelf voelt mss iets harder aan en is gevoelig.

    Ik dacht aan een verrekking van iets bvb inguinal kanaal of cremaster muscle.

    Ibuprofen verlicht een beetje maar het probleem is niet weg.

    Er zijn dagen dat het bijna weg is en dan denk ik dat het voorbij zal gaan maar omdat het gebied verokken is komt het bij een kleine verkeerde houding terug.

    Het minste dat er spanning op de zaadstreng staat heb ik terug problemen.

    Ik heb een aantal jaren exact hetzelfde gehad ook door de zithouding en toen is het over gegaan en is jaren weg geweest, echter nu is het terug en het belemmert mijn dagelijkse activiteiten.

    Wat kan er allemaal beschadigd zijn en hoe kan ik dat testen zodat ik beter weet welke spier, pees, zaadleider, of ... Gekwetst is?

    Om persoonlijke redenen is het absoluut niet mogelijk momenteel om dit aan de huisarts voor te leggen.

    Doordat ik dit jaren geleden al eens had gehad weet ik dat het ooit overgaat , ik zou enkel willen dat het sneller weg ging.

    Reageer
    #2

    Het gebied dat je aangeeft is nogal een complex gebied. Omdat het een recidiverende klacht is, zou de musculus cremaster de oorzaak kunnen zijn. Maar zonder verder lichamelijk onderzoek is dat heel moeilijk om dat te zeggen.
    Maar juist omdat het een recidiverende klacht is, zou het wel raadzaam zijn om door een uroloog te laten controleren. Er zal eerst duidelijkheid moeten komen over wat er aan de hand is alvorens er bekeken kan worden wat er aan gedaan zou kunnen worden.

    Werkt het optrekken van je teelballen en laten zakken wel normaal? d.w.z. trekken beide ballen naar boven bij koude en dalen ze in de balzak bij warmte als je bijvoorbeeld onder de douche staat.
    Trekken je ballen op als je erg opgewonden bent of voor de ejaculatie? Geeft dat optrekken een vervelend gevoel?

    Reageer
    #3

    Het optrekken werkt en geeft geen vervelend gevoel. Van daar denk ik eerder aan de zaadstreng of inguinal canal.

    Als ik druk uitoefenbter hoogte van het schaambeen kan ik de pijn wel een beetje opwekken, ook als ik aan de zaadstreng trek....

    Reageer
    #4

    Een varicocele zou ook nog kunnen.
    lees ook: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/89764-varicocele-zakaderbreuk-symptomen-oorzaak-en-behandeling.html

    Maar het is toch iets voor de uroloog.

    Reageer
    #5

    Kan het ook zijn dat de zaadstreng zo is uitgetrokken dat er beschadiging is aan de streng, scheurtje of verrekking? Of aan het inguinal canal?

    Ik voel geen verschil mbt de linker zijde betreffende omvang.

    Of een spierscheuring van de ccremaste?

    Reageer
    #6

    Als ik mijn wijs en middelvinger duw aan de basis van de penis op het schaambeen is het duidelijk dat de rechterzijde daar veel gevoeliger is.

    Als ik me niet vergis op de plaats waar de zaadleiders in het inguinal canal gaan.

    Reageer
    #7

    Zoals gezegd: het gebied is nogal complex. De zaadstreng ligt in principe niet aan de basis van je penis maar iets mee richting lies. In het gebied kun je de zaadstreng vinden, de musculus cremaster, maar een ook zenuw. Daarnaast liggen er dan ook nog wat ligamenten.

    Reageer
    #8

    Ik bedoel eigenlijk dat ik mijn vingers links en rechts plaats naast de basis van de penis aan de onderkant van het schaambeen. Als ik me niet vergis voel ik daar wel degelijk de zaadleiders?

    Ik denk toch te menen dat de zaadstreng pijn doet. Meerbepaald de zaadleider zelf.

    Echter een ligamenten is dat een aanhechting aan het schaambeen en kan dat beschadigd zijn door mijn spanning op de zaadstreng?

    Kan dit uitstralende pijn geven naar de bal toe?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Daar zit inderdaad de zaadstreng. Door de zaadstreng lopen een aantal structuren waaronder arteriën, venen, de zaadleider (ductus deferens), lymfevaten en zenuwen. Dus het is niet doenlijk om precies te bepalen wat de klachten veroorzaakt. Het zou ook een ontsteking van de zaadstreng zelf kunnen zijn.

    Reageer
    #10

    Ik vermoed ook zelf een ontsteking van de zaadleider. Indien het dit is zou ibuprofen en proberen geen druk op de zaadleider te hebben dmv een jockstrap te dragen het probleem kunnen oplossen?

    Kan Een zaadleider ontsteken door hem uit te rekken zoals hoe bij mij het probleem ontstaan is?

    Reageer
    #11

    Ibuprofen gaat daar niet bij helpen als het een ontsteking is.

    Ik denk niet dat er zoveel rek op heeft gestaan dat daardoor de ontsteking is ontstaan. Maar zekerheid kan ik dat niet zeggen.

    Ik denk overigens niet dat een jockstrap daar veel aan zal doen. Maar dat is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het model. De mijne in ieder geval niet. 😉

    Reageer
    #12

    Welke medicatie zou dan wel kunnen helpen als het een ontsteking is?

    Ibuprofen is ontstekingsremmend dacht ik?

    Of dien ik geduld te oefenen en zo min mogelijk te belasten?

    Reageer
    #13

    En wat betreft de jockstrap, ik heb wel het gevoel dat er verlichting optreedt wanneer ik strak ondergoed draag die mijn ballen lift. Echter na een tijd wordt het weer erger omdat alles geplet lijkt door de strakke broek, ik dacht dat een jockstrap enkel zou liftenliften zonder het strakke?

    Reageer
    #14

    Als er sprake is van een ontsteking zou het een antibioticakuur moeten zijn.
    Ondergoed dat je ballen te veel lift is in ieder geval niet altijd goed. Daarmee komen de ballen te dichtbij het lichaam en kan de temperatuur te hoog worden. Het is juist de bedoeling dat de ballen vrij kunnen bewegen om de temperatuur constant te houden (35 graden). Een hogere temperatuur kan gevolgen hebben voor het sperma.

    Reageer
    #15

    Ik dacht dat antibiotica enkel zou helpen bij een bacteriële ontsteking? Gezien de manier waardoor mijn klacht is ontstaan acht ik de kans klein dat er bacteriën in het spel zijn.

    Of werkt antibiotica ook op een andere manier mee aan een ontsteking?

    Indien ja welke antibiotica had je in gedachten?

    Als het slechts een verrekking van spier, ligamenten of pees zou zijn zijn er dan bepaalde zalven die uitkomst zouden kunnen bieden?

    Reageer
Reageer op: teelbal verrokken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief