Gevoel alsof iemand 5 min geleden in je ballen heeft getrapt

  • #1

    Hallo,

    ik heb sinds een week momenten dat ik het gevoel heb alsof ik daar beneden getrapt ben (mannen weten wel wat voor gevoel, kan het niet beter uitleggen). Een week geleden lag ik en had ik opeens heftige pijn in m'n rechter teelbal. Het leek alsof het fout zat ofzo en ik heb het snel weer 'goed' gelegd. Nu heb ik tot 2 uur geleden wéér dat gevoel gehad. Hierdoor kreeg ik ook buikpijn (onderin de buik). Kan iemand mij alsjeblieft helpen?

    mvg

    Reageer
    #2

    Beste Faraoog,
    Het is mogelijk dat het om een gedraaide teelbal gaat of om een ontsteking van de teelbal of de bijval.
    Hoe dan ook, adviseer ik je om zo snel mogelijk naar je huisarts te gaan voor nader onderzoek.
    Het beste is een verwijzing naar een uroloog.
    De gevolgen kunnen nogal ingrijpend zijn.
    Kijk hier voor meer informatie:
    https://urologie.slingeland.nl/kenniscentrum/Ziekte-Aandoening/Balzak-en-zaadbal/scrotale-pijn/22/29/95

    Reageer
    #3

    Oei, Torsio testis?

    Torsio testis (ICD-10 N44) is een behoorlijk pijnlijke aandoening waarbij de zaadstreng naar de zaadbal is gedraaid (torsio betekent draaiing). Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar de zaadbal afgekneld. De aandoening komt vooral voor bij mannen tussen 12 en 25 jaar en zelden of nooit bij beide teelballen tegelijk. De aandoening kan aangeboren zijn en ontstaat spontaan, maar kan ook worden veroorzaakt door inspanning.

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Torsio_testis

    Behandeling van een torsio testis vindt plaats door middel van chirurgische correctie. Dit dient binnen zeer korte termijn, binnen enkele uren, na het ontstaan van de aandoening te gebeuren. Wanneer niet tijdig wordt ingegrepen, sterft de testikel af (binnen vijf à zes uur).

    Reageer
    #4

    Las het een draaiing was, zou ik dan niet nog langer last hevige hebben. Het is nu op sommige momenten alleen een kwellend gevoel.Hoe dan ook ik ga vanmiddag naar de huisarts.
    Bedankt voor de snelle reactie trouwens.

    Reageer
    #5

    Hai, laat je weten wat de diagnose is?
    Succes

    Reageer
    #6

    Nou de dokter denkt dat het niets ernstigs is (gelukkig). Hij denk dat het waarschijnlijk een spier kan zijn die irriteert die van je geval naar je buik loopt.Moet het nog even week aankijken en als het dan erger is geworden of niet verminderd dan moet ik terug komen.

    Reageer
    #7

    Als dat zo is, is dat een ieder geval een goed bericht. Ik adviseer je wel om het zaakje goed in de gaten te houden.
    Ik wil je niet onnodig ongerust maken maar als er een verdikking of verandering optreedt van je teelbal, deze pijnlijker wordt of er een zwelling optreedt of een verkleuring van je balzak, ga dan meteen naar de arts. Liefst naar de uroloog desnoods via de SEH.

    Reageer
    #8

    Oke ik ga het zeker in de gaten houden. Je kan altijd maar beter uitgaan van het ergste, dus onnodig ongerust zul je me niet maken.
    Bedankt voor de reacties! Als er iets gebeurt zal ik dat melden, op de hoop dat jullie me verder kunnen helpen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    Reageer
    #10

    Hoi
    Ik heb de afgelopen dagen ook pijn aan mijn rechterbal lijkt wel of die kant dikker is geworden en hoger hangt had de laatste zaadlozing ook een lichtrode kleur erdoor wat zou dit kunnen zijn?
    Gr Mitchel

    Reageer
    #11

    De roze kleur kan door bloed worden veroorzaakt. Het is mogelijk dat je een ontsteking hebt. Dus zo snel mogelijk naar de dokter. Liefst vandaag nog even naar de huisartsenpost.

    Reageer
    #12

    Bedankt vast ga er snel een dokter naar laten kijken alleen durf ik niet zo goed te vertellen wat mijn probleem is hoe ik dit zo makkelijk mogelijk voorleggen aan diegene?
    Gr Mitchel

    Reageer
    #13

    Ik zou het precies zo vertellen zoals je dat hier op de website hebt gedaan. Dat was duidelijk en helder! Wacht er niet te lang mee Mitchel. Ga z.s.m.

    Reageer
    #14

    Goed bedankt vast
    Gr Mitchel

    Reageer
    #15

    Als je bent geweest, laat dan nog even wat weten. Succes.

    Reageer
Reageer op: Gevoel alsof iemand 5 min geleden in je ballen heeft getrapt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief