Onverklaarbare blauwe plekken

  • #1

    Hoi iedereen!
    Ik heb last ( nou ja, zoveel last heb ik er niet van, maar het is wel vervelend) van 'onverklaarbare' blauwe plekken. In het begin waren het zo van die kleine blauwe plekjes, die iedereen wel eens heeft, en niet eens weet vanwaar ze komen, maar de laatste tijd komen ze steeds vaker voor, en worden ze steeds groter. Gisteren trof ik er een aan die groter is dan een tennisbal. Waarschijnlijk is het niets, en ben ik gewoon lomp en voel ik het niet, maar ik dacht dat ik hier misschien mensen tegenkom die dit ook hebben, of me er misschien wat meer over kunnen vertellen.
    Alvast bedankt!
    Kusies jill.

    Reageer
    #2

    Onverklaarbare blauwe plekken komen vaak voor bij een lever probleem. Ik raad je aan om eens langs de huisarts te gaan voor een bloedonderzoek.

    Reageer
    #3

    Hier ga je inderdaad misschien best eens mee naar de huisarts. Het kan iets onschuldigs zijn, maar wie weet zit er wel meer achter. Moest je koorts krijgen, ga dan onmiddelijk naar de huisarts!

    Reageer
    #4

    @Jill, en wat zei de huisarts?

    Reageer
    #5

    ook onze zoon heeft de afgelopen tijd gedurende 6 weken lang behoorlijk blauwe plekken gehad zonder zich te stoten.Bij hem was er eerst een rode dikke bult te zien die later blauw werd en daarna alle kleuren van de regenboog.Is helemaal onderzocht, en vaak bloedgeprikt en uiteindelijk zijn we in het UMC geweest.Het bleek dat hij een bacterie in zijn bloed heeft gehad , maar of daar die plekken mee te maken hadden konden ze niet bevestigen.De plekken deden niet pijn en verder voelde hij zich goed.Zijn benen zijn bont en blauw geweest , en op zijn beide handen heeft hij er ook een paar gehad ,maar nu is hij bijna 4 weken blauwe plekken vrij , en het blijft vreemd dat er niet met zekerheid te zeggen is , wat het is geweest.Wel fijn om te weten dat doormiddel van bloed prikken alle ernstige ziektes uitgesloten kunnen worden, en ik zou iedereen ook aanraden ,ga naar de huisarts als het lang duurt ,want dat is ook tegen ons gezegd.Ze hebben bij onze zoon zelfs een klein stukje blauw huid weggehaald om te onderzoeken.Het is een spannende tijd geweest ,maar fijn dat het nu rustig is.

    Reageer
    #6

    Mijn schoonvader heeft onverklaarbare blauwe plekken ongeveer 5cm die zich verplaatsen en hij heeft koorts

    Reageer
    #7

    Het Medisch Forum biedt bezoekers van Dokter.nl de mogelijkheid om medische vragen te stellen, medische vragen te beantwoorden en van gedachten te wisselen met andere bezoekers en ervaringsdeskundigen over uiteenlopende medische onderwerpen. Op het Forum worden geen vragen beantwoord door artsen van Dokter.nl. Het kan dan ook niet gezien worden als een vervanging van een (medisch) consult. Raadpleeg bij medische noodsituaties altijd uw huisarts of bel 112.

    Reageer
    #8

    Ik krijg ineens blauwe plekken,boven  op  mijn voeten  en handen.......doen geen  eens pijn of zo ! Maak  me er toch  zorgen over...herkent iemand  dit ?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen.  Ga met de klachten naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
Reageer op: Onverklaarbare blauwe plekken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief