benzine inademen…

  • #1

    Ik heb een vraag; de motor van mijn man heeft benzine gelekt in onze inpandige garage...het hele huis stinkt nu naar benzine!!
    Ik vraag me af of dat schadelijk is voor onze gezondheid. Zit hier met 2 kleine kindjes, en hoop maar dat het meevalt. Maak me er een beetje zorgen over...
    Hopelijk kan iemand me hier iets meer over vertellen.

    Reageer
    #2

    [i]Benzinevergiftiging, een vergiftiging die in acute vorm ontstaat door inademing van grote hoeveelheden benzinedamp, met als verschijnselen hoofdpijn, duizeligheid, braken, sufheid, spierkrampen en ten slotte bewusteloosheid.[/i]

    Ik adviseer je om het huis heel goed door te laten luchten, en als je bovengenoemde verschijnselen signaleert bij de gezinsleden, neem dan contact op met een arts.

    Reageer
    #3

    Nee, als je goed lucht zul je het wel ruiken maar zal de concentratie dermate laag zijn dat dit geen schade oplevert voor jou, je kinderen of je man. Bovendien is benzine juist gevaarlijker voor brand dat voor inademing. Ik neem aan dat je niet getest hebt met een aansteker of zo hè, dat kan namelijk ontploffingsgevaar opleveren! 0,6 % is de onderste explosie limiet (LEL=Lower Explosion Limit) voor benzine, hiervoor is niet voldoende gas aanwezig om te ontbranden. De MAC-waarde is de Maximaal Aanvaarde Concentratie van een schadelijke stof (oorspronkelijk Engels: Maximum Allowable Concentration.

    Reageer
    #4

    Wees geen ezel, éénmaal zo'n risico is voldoende. Deze motor hoort buiten, en dus alleen zonder benzine binnen klussen. Eén motor van manlief of twee kindjes met brandwonden en een afgebrand huis omdat je deze waarschuwing negeert... Wat een schrik!

    Reageer
    #5
    1. Ach een beetje benzine lucht kan geen kwaad het ruikt lekker.... en al die vrouwen liggen meteen te piepen dat "het hele huis stinkt" als je net je motor volgegooid hebt met benzine
    Reageer
    #6

    Ik denk niet dat het zo schadelijk is, enkel lijkt mij die geur toegevoegd en anders zout ge het niet rieken, we gebruiken het al zo lang dus denkt ik asbest veel ergers door het fijn stof ervan en btw is elektrisch rijden ook milieuschadelijk door de lithium ervoor nodig en kun je zover niet mee rijden dan benzine, beter gewoon terug naar bio-benzine!

    Reageer
    #7

    Helaas is benzine (vooral de niet verbrande vorm) schadelijker voor de gezondheid dan gedacht. Het bevat de kankerverwekkende stof Benzeen.
    1x inademen hoeft nog geen ramp te zijn, maar helaas krijgen we er al veel van binnen vanuit onze omgeving, in NL in ieder geval.
    Daardoor gaat deze stof bij +/- 70% van de mensen stapelen. Dit kan tot allerlei klachten leiden zoals vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, slaapgebrek, koortsig zijn, onrust, ziekten(op lange termijn).

    De oplossing is supplementeren met Glutathion, vitamine C, vitamine B2 en eventueel B12(methylcobalamine).

    Reageer
Reageer op: benzine inademen…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief