Paracetamol (Dafalgan) en Ibuprofen samen nemen

  • #1

    Hallo forumgebruikers

    Ik heb een zware ontsteking in mijn wortels en moet een herbehandeling van mijn wortelkanaal ondergaan. Die behandeling staat gepland op volgende week maar ondertussen verga ik van de pijn. Van de tandarts kreeg ik antibiotica (amoxicilline) voorgeschreven en ibuprofen 600. Thuis heb ik dan nog Dafalgan 1g liggen.

    De antibiotica neem ik 3 keer per dag na mijn eten. De Ibuprofen 600 neem ik om 8 uur, 13 uur, 18 uur en 23 uur. De pijn blijft nog altijd sterk en dus vroeg ik me af of ik misschien ook nog Dafalgan mag innemen?

    Zoja, neem ik die dan het best samen in met mijn Ibuprofen of net tussen twee Ibuprofens door? Is het schadelijk om zowel Antibiotica en paracetamol en ibuprofen op hetzelfde moment te nemen?

    ps: Heb een vrij sterke maag.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Je kunt de Dafalgan samen met de Ibuprofen nemen. Dat werkt het beste.
    Dus 600 mg Brufen en 1 gram Dafalgan

    Reageer
    #3

    Dit doe ik dan 4x per dag? Zowel de Ibuprofen als de Dafalgan ?

    Reageer
    #4

    De maximale dosis voor brufen is 1800 mg per dag.
    Dat is dus 3 x per dag. Dan mag je tussendoor nog 1 keer 1 mg dafalgan gebruiken.
    Voor dafalgan is maximale dosis 4000 mg per dag

    Reageer
    #5

    Had ergens gelezen dat er bij erge pijn 4 ibuprofen pillen per dag genomen mag worden, zal er dus vanaf morgen 1 minder nemen.

    Misschien nog een extra vraagje tandor. Door het innemen van beide + ijs op mijn kaak is de pijn verminderd, het is zelfs zo dat ik in mijn bovenste kiezen meer pijn heb dan in mijn onderste ( de ontsteking zit in mijn onderste kies ).
    Is dit normaal, verspreiding van de pijn of kan ik er vanuitgaan dat dit een gaatje of een nieuwe ontsteking is in mijn bovenste kies

    Alvast bedankt tandor voor alle info.

    Reageer
    #6

    Dat verspreiden van de pijn (weerpijn) is een normaal verschijnsel.

    Reageer
    #7

    Beste,

    Ik heb vorige week vrijdag tot bij  de tandarts geweest om een tand achterin de mond te laten trekken. Het begon al met een verkeerde inspuiting want ze zat recht op een zenuw in te spuiten wat op zich niet zo erg is maar dan moet ze opnieuw steken.

    Dus toen zijn ze begonnen met het los wikkelen van de tand toen ze mijn tand volledig in brokken trok dus resultaat alles uitboren en uithalen...

    Dit was verschrikkelijk pijnlijk en zekers toen ze ook ern aantal keer uitgeschoten is in een ander deel van mijn mondhad niet echt iets gekregen tegen pijn . Maar de dag erop tot de dag vanvandaag heb ik een dus een week al een verschrikkelijke en onaangename pijn die niet te harden is ( ik kan goe pijn verdragen ) maar uit nood heb ik elke dag 6 dafalgans samen met 6 brufens forte genomen ( wat de helft teveel is ) en steeds geen resultaat.. dus terug gebeld eeft ze antibiotica voorgeschreven (amoxicilline) 2x daags en ze zei dak ma moest op men tanden bijten en geduld hebben 2 dagen later niets van verbetering altijd maar meer pijn.. dus ik terug en heb dan dafalgan codiene gehad wat dus totaal ook geen nut had.. die avond de huisarts gebeld en heb ik een stek gehad maar ik was meer high dan iets anders. Maar eeft ze ook amoclane 1tablet 3x daags plus een halve amoxicilline en om de drie uur afwisselend een dafalgan met een brufen forte en 3 x daags een zuigtablet tradonale voorgeschreven.. dus ik denk ergens dat ik op het limiet zit van pijnstillers ? Maar de pijn blijft enorm... wat moet ik nu doen ? Het is niet uit te houden..

    Bedankt opvoorhan.

    gr joy

    Reageer
    #8

    Wat de pijnstillers betreft is Ibuprofen eigenlijk de beste voor dit soort problemen.

    De maximale dosis voor brufen is 1800 mg per dag. Voor paracetamol 4000 mg per dag. Het is belangrijk dat je de pijnstillers op vaste tijden neemt om een depot op te kunnen bouwen voor een goede werking.

    Je zou kunnen nemen:  3 x daags 600 mg brufen samen met 1000 mg paracetmol, of 4 x daags 400 mg brufen samen met 1000 mg paracetamol.

    Als dat niet werkt, vraag dan om een andere pijnstiller. Tramadol bijvoorbeeld.  Kijk wel uit met overdosering van brufen! Het kan maagklachten veroorzaken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    i have so much pain in my stomach after taking dafalgan en ibuprofen together. I think it's not a good idea

    Reageer
    #10

    It's not the combination that causes the problems. More likely the ibuprofen. Unless you are alergic to dafalgan

    Reageer
    #11

    Mijn echtgenote (77) heeft artrose-pijn ter hoogte van bekken.
    3x 1 gr paracetamol geeft onvoldoende verlichting.
    Ibuprofen : voorstel ->in combinatie met Panadol.

    Welke inname-formules zijn best. (pijnstilling en maag-sparend)
    thx

    Reageer
    #12

    @Stefaan per 24 uur mag je, zo als boven ook beschreven staat, 3x de combinatie van 1000mg Paracetamol samen met 600mg Ibuprofen nemen.
    En dan eventueel nog 1x 1000mg Paracetamol zonder Ibuprofen extra.

    Alleen zou ik,gezien de leeftijd van uw vrouw,wel even met de huisarts overleggen over het gebruik van een maagbeschermer. Mijn huisarts geeft die bij 60 plussers er standaard bij.

    Reageer
Reageer op: Paracetamol (Dafalgan) en Ibuprofen samen nemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief