gebruik Cymbalta bij fibromyalgie

  • #1

    [color=#000080][/color]
    Hoi allemaal,
    Ik ben donderdag begonnen met het slikken van cymbalta en heb het voorgeschreven gekregen voor fibromyalgie. Nu is dit middel daar nog niet expliciet voor, maar omdat ik ook diabetes heb, kon mijn internist het voorschrijven.
    Heeft iemand al ervaring hiermee?
    En buiten het feit dat ik slaperig wordt van cymbalta, zit ik ook verstopt, heeft iemand daar een oplossing voor?
    En als je het niet slikt voor depressies, wat kan je er dan verder van merken?
    Ik hoop op een spoedig antwoordt.
    Alvast bedankt voor het lezen/

    Reageer
    #2

    Misschien heeft iemand een snelle reactie?

    Reageer
    #3

    ik slik sinds 4 weken het middel cymbalta voor mijn fibromyalgie. in de afgelopen 2 weken is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan. in het begin had ik wel een druk op mijn hoofd, maar dat is nu verdwenen. ik neem de capsule na de avondmaaltijd. mijn pijnen zijn een stuk minder. als er normaal wat regen in de lucht zat, kon ik amper normaal lopen. mijn handen waren erg pijnlijk, maar nu gaat het lichamelijk een stuk beter. ben vandaag terug gegaan en de arts heeft gezegd het middel te blijven slikken. natuurlijk verdwijnt je fibro niet, maar het is fijner om verder te leven met minder pijn.

    Reageer
    #4

    Ik begin er morgen mee. Ik heb fibro en ook een angst stoornis. Ik ben ERG benieuwd en hoop dat het helpen gaat.

    Reageer
    #5

    Ik slik het al sinds afgelopen winter met goede resultaten. Ik heb zo'n 50 a 60% minder pijn, meer zin weer dingen te ondernemen en geen last van bijwerkingen.

    Reageer
    #6

    hallo ik slik het al een jaar kan niks met je gebeuren

    ik ben 15jaar

    Reageer
    #7
    Reageer
    #8

    Ik zal me eerst even voorstellen.
    Mijn naam is monica 39 jaar oud en moeder van twee kinderen.
    Sinds 2005 hebben ze bij mij ontdenkt dat ik Fybromiyalgie heb.
    Hier is dus weinig aan te doen zij de arts en je moet er mee leren leven..... Dat is makelijker gezegt dan gedaan.
    Na jaren van alles geprobeert te hebben ben ik vorige jaar maart begonnen met de cymbalta. Dit ook omdat ik in een depressie raakte, maar de medicijnen waren eigenlijk bedoelt voor de fibro.
    Eerst begonnen met 30 mg en na drie maanden over na 60 mg na 5 maanden weer na 30 mg en sinds 1 maand weer op 60 mg pufff erg vermoeiend.
    Ik krijg zoveel bijverschijnselen dat ik er nog depresiever van wordt.
    Heb op dot moment helemaal geen puf meer.... alles is me te veel.
    Kan s`morgens niet uit bed komen, ben vaak wakker s`nachts.
    Ben een wrak als ik wakker wordt. Het liefst trek ik zo weer de deken over men hoofd. Maarja heb 2 kids en die moeten naar school dus moet wel. Als ik het bed uit stap zit ik vastgeroest in men lichaam en is het een strijd om me aan te kleden. na een half uurtje gaat het wel iets beter. Door de medicijnen ben ik zo moe suf lijkt net of dat ik stone ben. Heb een vreselijke droge mond droge ogen weinig eetlust en alles gaat als een waas voorbij. Heb vaak hoofdpijn en ben snel geireteerd. Komt niks uit men handen en wil het liefst slapen. Heb vaak weinig kracht en heb een gevoel van bakstenen in men benen.
    Ben sinds een maand in de ziek thuis omdat ik het werk even niet kan doen. Mijn man werkt overdag dus alles komt op mij neer.
    De pijn wordt er dus niet beter van door de medicijnen en ik dwaal steeds verder af.
    Ben in een jaar tijd 20 kilo aangekomen waar ik vreselijk van baal.
    Moet het allemaal meeslepen.
    Ik kan hier eigenlijks met niemand over praten want ze dan er zo luchtig over. Ze snappen het niet. Ik ben natuurlijk niet iemand die iets snel opgeeft met dingen maar soms moet ik wel naar men lichaam luisteren om dat het niet gaat. Ik ga vaak over men strepen en ken geen ho. Hulp met dingen krijg ik nooit en ben te trots om te vragen.
    Maar als dit zo door gaat dan gaat het vet fout.
    Soms schreeuw ik van binnen van help me aub zien jullie dit niet puff.
    Kan vaak uit men slof vallen en dat vind ik heel erg.
    Ben mezelf niet en wil mijn ik zo graag weer terug.
    Hoop dat ik hier men dingen kwijt kan en dat ik goeie raad kan krijgen.

    Liefs de hopeloose moeder....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik neem geen enkel medicijn meer voor mij fibromyalgie, alleen nog supplementen (fibrofit strong, symbion forte) en ik drink een ontzuringsthee. daarnaast eet ik geen rotzooi meer, dus geen cola, chips, snoep , chocola, alcohol en sinds ik dat doe gaat het een HEEL stuk beter met me.

    Reageer
    #10

    Ik gebruik cymbalta al 6 maanden...fibro. eerst 30mg.nu 60 mg en het gazt heel goed met mij. Alleen verstopping..

    Reageer
    #11

    Beste,

    Al enkele maanden diagnose Fybromialgy. Gisteren van huisarts ook die Cybalta voorgeschreven gekregen en er 1 pilletje van ingenomen met de lunch. Na een half uur werd ik duizelig, heel erge maagpijn, misselijk, eetlust weg tegen de avond, de volgende nacht onrustige benen en hartkloppingen, niet geslapen. De ochtend nog steeds duizelig en verdwaasd, zoals je uit een verdoving komt. Ik voel me helemaal lamgelegd en doodmoe nu. Ik heb het doosje meteen in de vuilbak gegooid.

    Mijn pijnen hou ik het beste onder controle (verzachten, niet weg) met Nurofen 400, zonder bijwerkingen.

    Reageer
    #12

    ik ben begonnen met cymbalta /duloxetine 30 mg binnen een maand zou dit 60 mg moeten worden ,

    enkel uitlag  van de E132 dus de capsules laten overhevelen in neutrale dr de apotheker .

    Voel me goed , tot hiertoe , minder eetlust en druk op mijn hoofd is nu al na een week minder.

    Mijn dochter krijgt vr fibromyalgie neurotin voorgeschreven , omdat dit lichter zou zijn en vanwege haar leeftijd zodat ze nog kunnen verzwaren , ik ben benieuwd naar de resultaten van dit middel

    Reageer
    #13

    ik heb 2 jaar cymbalta genomen voor mijn fybro, voelde me daar na 4 weken super mee, minder pijn veel meer energie , nu heb ik afgebouwd en sinds een week volledig gestopt , ik krijg zweeraanvallen , zo erg dat het water van mijn hoofd en lichaam loopt , om gek te worden, ik ben steendood moe en val te pas en te onpas in slaap, heb in niets nog zin het liefst van al wil ik slapen mijn humeur is beneden alle peil en voor niets zou ik beginnen wenen. Heeft hier nog iemand last van ?

    Hee

    Reageer
    #14

    Jammer dat je ze na 1 dag hebt weggegooid want de bijwerkingen duren maar een paar dagen. De pijnen zijn grotendeels weg en een nieuwe wereld gaat open. Gezobd leven hoort er natuurlijk ook bij. De bijwerkingen zoals verstopping hoofdpijn misselijkheid verdwijnen snel weer!

    Reageer
    #15

    Hallo allemaal,

    Ik ben 50 jaar en heb last van fibromyalgie.

    Ik slik, sinds 5 jaar geleden bij my fibromyalgie werd geconstateerd, (dit duurde overigens jaren) cymbalta en slik nu sinds een half jaar Duloxetine.

    Doordat dit bijwerkingen had, nam is eerst steeds halve pillen van 30 mg. Nu echter zit ik op 1 hele pil per etmaal. Binnen 1 week na inname voelde ik mij al 80 procent beter. Geweldig !

    Heb wel bijwerkingen nu of gehad (droge keel, enorme zweetaanvallen, suffig en concentratieverminderdheid en moeheid). Vooral die overweldigende moeheid vind ik erg vervelend.

    Vaak voelt alles  als een drempel die je over moet, ik heb dan ook vaak nergens zin in. Helaas heb ik laatste tijd (sinds ik Dyloxetine slik), ook veel last van stemmingswisselingen (een in-triest gevoel, ongelukkig)

    Het lijkt wel of ik weer in de pubertijd zit!

    soms meerdere perioden per etmaal en ook meerdere dagen lang. Daarna is alles weer even gewoon.

    Weet iemand een alternatief  voor Duloxetine ?

    Groeten,

    Siti

    Reageer
Reageer op: gebruik Cymbalta bij fibromyalgie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief