diarree

  • #1

    Hallo

    Ik heb al jaren last van buikpijn en diarree obstipatie enzo. Toen er niks uit de onderzoeken kwam gingen ze ervan uit dat ik pds heb.

    Sinds vannacht moet ik om de 1,5/2 uur naar de wc omdat ik dan diarree heb. Ik heb wel vaker diarree maar niet dat ik dan echt zo vaak moet als nu. Heb verder ook alleen buikpijn op het moment dat ik naar de wc moet gaan. Verder heb ik eigenlijk nergens last van. Hoort dit gewoon bij pds? Omdat ik het nooit zo erg heb gehad.
    En wat kan ik het beste eten en doen bij diarree?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Het is nog maar de vraag of dit bij de PDS hoort. Het kan zijn dat je iets verkeerds hebt gegeten.
    Blijf vooral veel drinken en eet licht verteerbare dingen. Om te beginnen wat beschuit met thee.

    Reageer
    #3

    Ik ben vegetarier dus aan verkeerd vlees kan het in ieder geval niet liggen.

    En gelukkig ben ik niet misselijk ofzo verder

    Reageer
    #4

    Als de diarree langer als 2 dagen blijft aanhouden, of erger wordt of dat er nog klachten bijkomen, neem dan even contact met je huisarts.

    Reageer
    #5

    Het is nu de 5de dag dat ik er last van heb. Vooral snachts omdat ik overdag gewoon eet (denk ik). Hierdoor slaap ik super slecht dus word er echt gek van. Gister heb ik de dokter gebeld om te vragen wat ik het beste kan doen. Maar het enige wat de assistente zei is genoeg drinken en dat het eind van de week over moet zijn. En als het erger wordt of ik kreeg andere klachten, dan moest ik weer bellen. Prima, maar ik word hier zooo gek van.
    Weet iemand welke voeding normaal gesproken je ontlasting wat dikker maakt?

    Reageer
    #6

    Zoals ik eerder al schreef:
    Blijf vooral veel drinken en eet licht verteerbare dingen. Om te beginnen wat beschuit met thee.
    Een licht verteerbare, vezelarme voeding houdt kortweg in:

    Vermijd producten met moeilijk verteerbare voedingsvezels zoals pitjes, zaden, draderige producten en vellen.

    Eet liever lichtbruin brood of eventueel witbrood in plaats van grof volkorenbrood. Hetzelfde geldt voor crackers en dergelijke. Gebruik in ieder geval geen grove pitten, zaden, noten, muesli, cruesli, rozijnen enzovoort. Griesmeelpap en Brinta kunt je wel gebruiken.

    Bouillon of dunne, ongebonden soep kunt je gerust gebruiken. Wees echter voorzichtig met draderig vlees in de soep en met sommige groentes (zie de opsomming hieronder).

    Eet geen ongeschild fruit en sowieso geen ananas, bessen, bramen, druiven, mandarijn, sinaasappel en gedroogd fruit. Wel geschikt zijn appel, banaan, kiwi, mango, perzik, nectarine, peer en pruimen (allemaal zonder schil).

    Gebruik geen rauwe groente en geen vezelige groentes zoals asperges, champignons, tuinbonen, maïs, taugé, aubergine, zuurkool en venkel. Wel geschikt zijn bloemkool, broccoli, prei, worteltjes, spinazie, boerenkool, courgette, bieten en rode kool. Maak de groente goed schoon, verwijder harde stukjes en kook ze goed gaar.

    Vermijd draderig en taai vlees, eet liever wit vlees (kip/wild) of graatvrije vis.

    Gekookte aardappelen, puree, witte rijst, pasta en mie kunt je wel eten. Wees voorzichtig met volkoren pasta en eet geen peulvruchten (bruine bonen, witte bonen, kapucijners, etc.).

    Reageer
    #7

    Ik ben nu een week en 4/5 dagen verder. Ik eet sinds een paar dagen elke dag een appel omdat ik had gelezen dat daar je diarree van weg gaat. En het klopt wel. Maar heb tussendoor 1 dag geen appel gegeten omdat ik er niet aan had gedacht en toen had ik de morgen erna weer dunne ontlasting. Dit was maandagmorgen geloof ik. Dus het is schijnbaar nog niet over.
    Maar gister(dus dinsdag) had ik gewoon een appel gehad. Nu net ben ik naar de wc gemoeten. En mijn ontlasting was wel normaal. Alleen op het eind werd het wat dunner, maar dit heb ik wel vaker gehad. Maar nu leek het alsof er in het dunnere wat slijm zat. Of het leek gewoon op slijm en was het wat anders ofzo. Dat weet ik ook niet..

    Moet ik hier verder iets mee?

    Reageer
    #8

    Dat er wat slijm mee komt na diarree is op zich geen probleem. Het slijmvlies in de darmen wordt zo nu en dan ook vervangen of "ververst". Dat is dan de oorzaak van het slijm.

    Maar de diarree zou langzaam wel over moeten zijn ook zonder appel. als dat dus niet het geval is, ga dan toch even naar je huisarts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb na 5 dagen de dokter gebeld en toen zei de assistente dat het op t eind van de week over moest zijn.

    Toen belde ik op het eind van de week weer(dus toen ik er een week last van had) toen zei een assistente dat het een goed teken was dat mijn ontlasting al goed is geweest. En dat het normaal is dat je weer diarree krijgt als je weer normaal gaat eten. Maar ik heb telkens gewoon normaal gegeten omdat ik niet misselijk ben ofzo..
    Dus waarschijnlijk doet de assistente niks als ik weer bel..

    Reageer
    #10

    O trouwens. Mijn diarree is niet echt meer waterdun. Maar wat breierig. Dus half normaal en half dun. Maar ik moet sommige nachten (niet elke nacht gelukkig) vaak opstaan, omdat ik ineens buikpijn krijg en hierdoor merk dat ik nodig naar de wc moet. Vannacht ben ik bijna elk uur opgestaan om naar de wc te gaan.. echt heel vervelend. En dat gaat dan zo door tot een uur of 6. En dan is het over..

    Reageer
    #11

    De assistente is niet de dokter.
    Jij bepaald of jij een dokter wilt zien of spreken en niet de assistente.Bel dus met de huisarts en vraag om een afspraak bij je huisarts en laat je niet afschepen.

    Reageer
    #12

    Ik heb vandaag nog maar eens gebeld.
    Toen heb ik met de dokter zelf gesproken. Ze wilt een ontlasting kweek laten maken. Dus ben benieuwd wat daar uit komt.

    Reageer
    #13

    Maar even afwachten dan....

    Reageer
    #14

    Even een update. Uit de ontlastingkweek was niks gekomen. Was allemaal goed.
    Vind het erg raar dat ik langer dan 2 weken diarree heb gehad zonder dat er wat was. Maar oke, gelukkig was de diarree wel in een keer weg.

    Reageer
    #15

    Dan is het probleem opgelost.
    Misschien dan toch iets verkeerds gegeten waardoor de diarree is ontstaan.

    Reageer
Reageer op: diarree


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief