3 maanden buik-maagprobleem

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een meisje van net 17 jaar en sinds begin december heb ik erg last van men maag. Het begon allemaal met toen ik een nacht moest overgeven, niet ideaal want ik zat net in de examenperiode, maar oke. Heb toen 2 weken weinig gegeten en me nog wat slap en ziekjes gevoeld. Heb wel toen een week aan een stuk motilium gepakt omdat ik nog zo bang was om ziek te worden tijdens de examens. Daarna dacht ik oh was maar een buikgriepje, want de laatste keer dat ik echt ziek was, was al 6 jaar geleden. Ik ben iemand die bijna nooit ziek is, gelukkig maar. Maar heb toen erg veel last gehad van men maag daarna, wou bijna niks eten, ik had een brok in men keel en was constant bang om te moeten overgeven. Ik vind dat echt vreselijk, zeker omdat het me nog niet vaak is overkomen..
    Maar soit, ik heb na een maand pas iets erover tegen men ouders gezegd, ze schrokken enorm dat ik er toch al zo lang mee zat en we gingen dus naar de huisarts. Zij dacht dat het nog iets was van de buikgriep van toen en gaf me spasmonen en iets tegen brandend maagzuur mee. Dat hielp opzich wel een beetje, maar de klachten bleven bestaan. Na 2 weken ben ik weer gegaan en hebben ze ook bloed getrokken en gingen ze kijken of ik een bacterie zou hebben. Ik had geen bacterie, maar wel een tekort aan B12, dat wordt blijkbaar in de maag geproduceerd dus er was wel duidelijk iets mis in men maag. Heb daar vitamines voor gekregen maar dat lijkt persoonlijk ook niet echt te helpen. Ben ondertussen nog eens een weekje griep achtig geweest en een week thuisgebleven van school. Ik hoopte dat het dan allemaal voorbij zou zijn maar nee.. Ik ben gestopt met de pillen die ik had voorgeschreven gekregen van de dokter want ik merk geen verschil. Ben nog een 3e keer geweest en de dokter vond dit niet normaal voor zo'n jong persoon die normaal nooit ziek zou zijn. En ze schreef me een gastroscopie voor. Maar dat leken men ouders toch niet zo'n geweldig idee omdat het toch wel een serieus onderzoek is. Dus dat hadden we afgezegd. Maar weken later zit ik nog steeds met hetzelfde probleem. Ik heb eigenlijk vanalles wat ik voel. Ik heb soms buiksteken, buikkrampen, brok in men keel, heel de tijd boeren (zoveel keer per minuut, echt niet normaal), heel veel speeksel, ik ben heel vaal duizelig en licht in het hoofd, vooral smorgens voel ik me echt verschrikkelijk. Men maag maakt soms zo gekke geluiden en vooral het ergste waar ik mee zit is dat ik constant de gedachte heb van dat ik moet overgeven. Ik denk er 24/7 aan. Wat ik nu nog pak van medicijnen? Die B12, vitaminen voor mijn weerstand, ook ijzerpillen want dat was ook te laag, en vooral gaviscon. Ik durf niet te gaan slapen zonder dat te pakken. Waarom? Geen flauw idee, het geeft me een veiliger gevoel omdat er wordt gezegd dat het een beschermend laagje wordt gevormd om de maaginhoud. Ik pak er zeker 6 op een dag. Ik wil wel terug naar de dokter maar die gaat sowieso zeggen dat ik een gastroscopie moet laten doen, maar ik wil dat echt niet. Het is wel dat ik constant denk aan men maag enzo en ik heb het de laatste tijd ook erg druk met school, werk, vriendje, volleyball,.. Vroeger maakte ik me nooit zorgen maar nu constant. Ik wil er echt van af want het beïnvloedt mij leven zo enorm. Ik ben constant bang dat er iets gebeurt, vroeger was ik ook graag wel eens alleen, nu durf ik nog geen uur alleen te zijn.. Kan iemand me helpen, of heeft iemand hetzelfde?

    Reageer
    #2

    Ik wil nog even iets toevoegen, ik slaap heel slecht, ook ivm dat ik me druk maak. En voor savonds krijg ik last van men maag, en zodra ik iets voel is het weer prijs.. Smorgens ben ik meestal echt duizelig en soort van misselijk, maar ook weer niet echt, echt heel vreemd. Ik voel constant wel iets aan men maag en voel me het meerendeel van de dag echt slecht. Mijn buik is de laatste tijd ook erg dik/opgezwollen dat het echt pijn doet.
    Alvast heel erg bedankt als iemand de moeite doet om mijn verhaal zelfs al te lezen. Ik kan iedere reactie echt gebruiken want ik wil hier zo graag vanaf en terug genieten.

    Reageer
    #3

    [quote]Heb daar vitamines voor gekregen maar dat lijkt persoonlijk ook niet echt te helpen. Ik ben gestopt met de pillen die ik had voorgeschreven gekregen van de dokter want ik merk geen verschil. [/quote] Die pillen moet je toch echt langere tijd gebruiken voordat ze kunnen werken. Geduld is een schone zaak.

    [quote]En ze schreef me een gastroscopie voor. Maar dat leken men ouders toch niet zo'n geweldig idee omdat het toch wel een serieus onderzoek is. Dus dat hadden we afgezeg[/quote]

    [quote]Maar weken later zit ik nog steeds met hetzelfde probleem.[/quote]
    Je stopt op eigen houtje met medicatie omdat het je niet snel genoeg gaat en een onderzoek dat de huisarts voor nodig vindt, wordt niet gedaan omdat het een serieus onderzoek is. Je hebt toch ook serieuze klachten? Als de adviezen van de arts niet worden opgevolgd, moet je niet raar opkijken dat de klachten blijven en er niets aan gedaan kan worden.

    Hoe meer je je druk maakt hoe meer klachten zullen er komen. ik denk dat een deel van je klachten nu door stress worden veroorzaakt en dat je waarschijnlijk hyperventileert.

    Er zal toch onderzocht moeten worden waar je klachten vandaan komen.

    Reageer
    #4

    De dokter zei dat ik kon stoppen met die pillen bij het laatste bezoek. Zij denk persoonlijk dat het iets te maken heeft met voeding en dus waarschijnlijk dat het een intolerantie is. Ik heb een maagecho laten maken een paar weken geleden, want dat stelde de dokter voor en er bleek niks mis te zijn met mijn organen. Daarom vond ze het eigenlijk onnodig op een gastroscopie te doen.

    Reageer
    #5

    Een gastroscopie geeft natuurlijk wel een heel ander beeld van de maag dan en echo.
    Als het een intolerantie zou kunnen zijn, moet dat verder onderzocht worden. Anders kom je natuurlijk niet van je klachten af. Is er verder nog iets gepland aan onderzoeken dan?
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik een intolerantie niet echt voor de hand liggend vind. Je zou daar dan eigenlijk al veel langer last van moeten hebben.

    Reageer
    #6

    Nee! Ze wou me wel enzymen meegeven, ze is daar blijkbaar heel erg mee bezig zei ze. Voor de rest niet..

    Reageer
    #7

    Ga dan terug naar je huisarts en vraag een verwijzing voor de MDL arts.

    Reageer
    #8

    Zou normaal nu op school moeten zitten, heb 2uur lo meegedaan en een half uurtje les. Voelde me zo slecht dat ik evht niet meer kon. Duizelig, misselijk, buikpijn, koppijn, rillingen, koud/warm... Men ma is me komen halen en ik ben nu thuis.. Ze zei tegen me: we gaan alles afladen tot je je beter voelt: feestjes, volleybal, werken,... Zij denkt dat het vooral stress is op m'n maag enzo. Dat ik nog niet goed was hersteld.. Nu ik lig voel ik ook hoe moe ik ben. Iemand nog tips? Want m'n ouders zeiden net ook van ja wat wil je doen? Terug naar de dokter? Die kan niks doen... Ik ben het echt beu me zo telkens te voelen en daarom ook zo lessen te missen omdat ik me zo slecht voel...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het wordt dan toch tijd om terug te gaan naar de huisarts en vraag een verwijzing naar de MDL arts.

    Reageer
    #10

    Ik wil nog graag iets kwijt. umh,
    Ik had al eerder een heel rare ontlasting, met daarin grijze/ iets lichtere stukken in. Toen ik die B-FER ijzer pillen begon te nemen ongeveer 1 week geleden verdween deze, misschien ook omdat mijn ma zei van ja u ontlasting zal hier donkerder van worden. En dat gebeurde ook. Maar nu zijn die grijze/ lichtere delen terug, en het doet ook erg pijn. Ik had de laatste 2 dagen wel al meer last van winderigheid maar voor de rest..

    Reageer
    #11

    Zoals ik al zei: ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de MDL arts. Dan kan ook je ontlasting worden onderzocht.

    Reageer
    #12

    Hee,
    Ik ben een jongen van 16 en heb eigenlijk precies dezelfde klachten als jou. Wel in mindere maat ik lees dat het bij jou erg extreem is. Ik ga namelijk nog wel naar school en stage maar werkt indd ook niet. Ook erg omdat ik bang ben om over te geven. Dat duizelige heb ik ook last van vaak met vlagen. Ik heb laatst een echo gehad en daar kwam uit dat ik verstopte darmen had.. Al ben ik daar niet erg van overtuigd omdat ik wel iedere dag naar de wc kan...

    Laat je wel even weten hoe het met je verder gaat?

    Reageer
    #13

    Ja natuurlijk zal ik dat doen!
    Anders misschien interesse om ergens in privé contact te houden?
    Dat is misschien gemakkelijker en kunnen we er ook makkelijk over praten?
    Laat hier maar iets weten 🙂
    Natuurlijk moet dit niet als je dat liever niet wilt!

    Reageer
    #14

    Sorry voor m'n late antwoord! Ik heb een tijdje hier niet opgezeten. Hoe gaat het nu met je?

    Hebben ze al een duidelijke oorzaak gevonden?

    Reageer
    #15

    Hey! Uhm nog altijd niet geweest! Het ging een tijdje beter dus ik dacht dat het beter zou gaan. Niet dus.. Nog heel veel buikpijn, duizelig, boeren.. Zelfs nog ergere buikpijn als ervoor... Ben nu aloe vera voor maag en darmen een proberen, opt werk van men pa ook vaak gebruikt en hielp blijkbaar goed. Gaan dat dus proberen! Maar mijn klachten zijn zodanig geworden dat het me toch het beste lijkt om zoveel mogelijk uit te sluiten en dus de endoscopie te doen.
    Hoe zit het bij jou?

    Reageer
Reageer op: 3 maanden buik-maagprobleem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief