Hevige pijn in buik en rug

  • #1

    Hey allemaal,

    Wie kan mij helpen?

    Een tweetal weken geleden kreeg ik 's nachts enorme last van buikpijn (koliekaanvallen), tot huilens aan toe. Sindsdien heb ik enorm veel pijn (hoog) in mijn rug, last van maagzuur, pijn boven in de buik en wat lager in de buik rond de maagstreek. Ook ben ik al een tijdlang extreem moe. Daarnaast ben ik in de afgelopen 10 maanden 25 kilo kwijtgeraakt zonder te diëten.

    Ondertussen heb ik overigens ondekt dat ik de koliekaanvallen kan vermijden of verhelpen door wat te eten.

    Mijn huisarts dacht eerst aan een maagontsteking of een maagzweer, daarvoor kreeg ik medicijnen mee. Verder kreeg ik een bovenbuikecho om te controleren op galstenen.

    Uit de echo bleek dat de galblaas in orde was, maar er kwam wel uit naar voren dat ik een vergrote lever heb.
    En echo van maag en darmen is vreemd genoeg niet gemaakt.

    Nu heb ik bloed moeten prikken om te kijken of ik wellicht hepatitis heb. Ik zelf twijfel daar alleen wel aan; heb geen verkleurde urine/ ontlasting, geen geelzucht etc.

    Ik woon niet in Nederland en de artsenij hier ter plaatse is niet zo... ehm... bekwaam (niet alleen mijn ervaring).

    Geen enkele arts, ik heb er nu 3 gezien, heeft mij aangeraakt. Geen controle van de klieren, geen poging om de pijn goed te localiseren, niets.

    Als ik geen hepatitis blijk te hebben, laten ze het er gewoon bij zitten. Maar dan blijf ik met de pijn zitten en natuurlijk de vraag wat ik onder de leden heb.

    Mijn hoop is aldus gevestigd op de internetcommunity.
    Herkent iemand deze klachten? Of heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

    Bij voorbaat dank,
    Roos

    Reageer
    #2

    Op basis van jouw informatie alleen kan er geen zorgvuldige diagnose gesteld worden. Er is echt lichamelijk onderzoek nodig, en misschien ook aanvullend onderzoek om met zekerheid te kunnen zeggen wat er aan de hand zou kunnen zijn. Helaas is internet niet geschikt voor het stellen van een diagnose en zul je echt een goede arts moeten consulteren. Zoveel gewichtsverlies in zo'n korte periode is echt een alarmsignaal, en tezamen met de huidige acute symptomen absoluut een reden om een goede arts te consulteren.

    Koliekpijnen worden veroorzaakt door krampen in holle buisjes in jouw lichaam, bijvoorbeeld die van de nier naar de blaas (niersteen), of van de galblaas (galsteen?), en onverklaard gewichtsverlies is sterk verdacht voor kwaadaardige ontwikkelingen in je buik.

    Niet verder aanrommelen met internet, gewoon naar een dokter gaan. Dat is het enige dat je te doen staat en dat perspectief heeft.

    Reageer
    #3

    Hey Lonny,

    Dank voor je reactie.
    Ik begrijp dat internet niet de plek is om zo 1-2-3 een juiste diagnose te kunnen stellen.
    Ik heb echter al drie artsen bezocht, en zoals ik al zei, het gaat er hier allemaal rommelig aan toe, het gevoel van 'men doet maar wat'.
    Als er nu geen hepatitis uitkomt, dan laten ze het er gewoon bij zitten. Ik ben niet zonder meer bereid dat te accepteren. Juist vanwege alle alarmsignalen.
    Daarom mijn vraag hier, in de (wan)hoop dat iemand deze symptomen herkent. Dan kan ik bij mijn volgende artsenbezoek (volgende week) gewapend met iets meer kennis het consult ingaan.

    Vr.gr.
    Roos

    Reageer
    #4

    Roos, ik ben het eens met Lonny, deze klachten hoort een arts serieus te nemen.
    ik lees dat er echo bovenbuik is gedaan, dus galstenen zijn uitgesloten.
    maag en darmen leveren met echo geen goed beeld.
    voor maag is gastroscopie en voor darm is endoscopie nodig.
    misschien is ook CT scan v.d. lever nodig/
    waar woon je?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #5

    Vermoeidheid, pijn, en met name onverklaard gewichtsverlies zouden kunnen wijzen op kanker.

    Reageer
    #6

    Dag Roos,

    Ik heb precies dezelfde klachten voor een hele lange tijd gehad. Een half jaar lang steeds naar de dokter en ziekenhuis steeds naar het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken. Na een gastroscopisch onderzoek bleek dat ik een breukje in mijn middenrif heb en hierdoor de pijn komt. De oprispingen komen doordat je maag dan voor een deel boven je middenrif zit en de maagklep niet optimaal zijn werk kan doen. Het zou kunnen dat jij dit ook hebt, de klachten lijken erg op die van mij. Het enige wat je hieraan kan doen is een maagzuurremmend middel gebruiken. Ik heb verschillende middelen gekregen en bij mij bleek dat Pariet werkt. Dit is een duurder middel, maar de goedkopere werkte bij mij niet :s
    Hopelijk heb ik je iets geholpen met dit advies.

    Groetjes Ilke

    Reageer
    #7

    hoihoi

    als ik deze berichtjes lees moet ik direct aan mezelf denken
    ik zou al jaren een spastische darm hebben en maagzuur.....
    ik had ook altijd snachts koliekaanvallen en hevige rug pijn zelfs overdag
    bloed prikken 8x echo's niks werd er gevonden van galstenen
    na 40 kilo te zijn afgevallen door al het braken, toch maar onder de scan en jawel hoor er zat wel degelijk een galsteen
    zelfs een van 2 centimeter, die zat vast in de gallijder
    er is op al die echó's bij mij nooit niks gezien van stenen, wel andere afwijkingen maar die hadden hier niks mee te maken
    nu is mijn galblaas eruit en die zat achteraf helemaal vol met stenen en gruis en nog meer zooi die nooit werd gezien op de echo's al die 8 jaar
    nu de blaas eruit is heb ik nergens geen last meer van ook niet van mijn zogenaamde spastische darm en maagzuur
    ik weet dus wat het is om steeds niet geloofd te worden
    bij waren ze trouwens ook maar net op tijd met het verwijderen, want de galblaas was al aan het ontsteken
    dus misschien aandringen op een scan?
    succes ermee!

    Reageer
    #8

    Als je 40 kilo te zwaar bent, vind je het dan niet vreemd dat eerst wordt gedacht dat daarin de oorzaak van de klachten ligt? Uiteindelijk bleek jij gelijk te hebben maar ik denk dat in 9 van de 10 gevallen het echt door de obesitas gekomen zou zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey,

    Bedankt voor jullie reacties.
    @Ilke & Sanne, hartstikke fijn dat jullie je verhaal wilden delen. Dit soort reacties is waar ik op hoopte, daar kan ik zeker wat mee.
    Fijn voor jullie dat er inmiddels duidelijkheid over je conditie is!

    @Sanne, heeft iemand jou ooit verteld hoe het kan dat de stenen niet zichtbaar waren op de echo's? Daar ben ik toch wel ernstig benieuwd naar.

    Ikzelf ben alweer een aantal artsenbezoeken verder. Waarvan één dame durfde te stellen dat het allemaal een probleem van mijn ruggegraat zou zijn (!!) en mij zo naar huis stuurde.
    Gelukkig heb ik inmiddels een andere arts gevonden die het wel serieus neemt. Weeral een hoop onderzoeken te doen dus, waaronder een gastroscopie.

    Groet,
    Roos

    Reageer
    #10

    Ja ik heb het zelfde pijn en ook in mijn rug  zo erg dat niet kan slapen,Ik ben bij huiarst geweest en die zegt bloedvat onstteking, vorige jaar had ik zelfde probleem toen moest naar het  ziekenhuis, heb ik daar 5 dagen gelegen

    Reageer
Reageer op: Hevige pijn in buik en rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief