Gamma GT 77 – reden voor verder onderzoek?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Sinds vier/vijf weken voel ik mij erg moe en griepachtig (geen koorts). Vooral die moeheid is erg aanwezig. Tevens slaap ik zeer onrustig.  Volgens de dokter heb ik een vervelend griepvirus te pakken en dat zou dan de verklaring zijn voor mijn milde verhoging gamma gt (77). De rest van mijn algemeen bloedbeeld was goed, inc. M.C.V.

    Wel heb ik mijn dokter verteld dat ik graag een borrel drink. Dit gebeurt eens per week op vrijdag of zaterdag. Soms kunnen dat 8 / 9 biertjes worden. Dat is te veel, ik weet het. Deze levensstijl heb ik als student al zo'n 5 jaar.

    Daarom vroeg ik of het misschien handig zou zijn om de rest van mijn leverwaardes te controleren, ASAT enzo. Mijn dokter vond het allemaal niet zo schokkend en vond het niet nodig.

    Ik kan mij hier niet helemaal in vinden, wellicht heb ik leverschade opgelopen?

    Wat vinden jullie?

    [ Wie ben ik: student, 22, normaal gewicht, slik geen medicijnen. Heb tevens besloten om minder te gaan drinken. Ook al zou mijn lever in orde zijn. ]

    Reageer
    #2

    De GammaGT is in principe de eerste waarde die iets over leverschade door alcohol zegt. Als die niet erg verhoogd is, is er geen reden om daar meteen ongerust over te zijn. 8-9 biertjes (glazen)  in een weekend zal niet meteen tot ernstige problemen lijden.  Als het 9 halve liters zijn is dat wel wat anders.

    Reageer
    #3

    9 halve liters mijn god zeg, nee het gaat om standaard glazen. Ik ben trouwens nog iets vergeten te melden: sinds één week heb ik ook last van een doffe zeurende pijn in mijn rechterzij, net onder de ribben vlak bij de heup. Soms straalt het wat uit naar mijn rechter onderbuik.

    Reageer
    #4

    Daar zit dan gelukkig je lever  niet.    Dat zal waarschijnlijk je dikke darm zijn

    Reageer
    #5

    Bedankt voor de reacties! Ik ga het in de gaten houden.

    Reageer
Reageer op: Gamma GT 77 – reden voor verder onderzoek?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief