Nog lang misselijk na lactosevrij dieet.

  • #1

    Hallo daar. Sinds eind mei voel ik me dag in, dag uit constant misselijk. In de loop der tijd werden de klachten alsmaar erger: fysiek werd ik steeds zwakker en ik werd steeds misselijker, tot op het punt dat ik de hele maand september plat op bed gelegen heb. Pas eind september ben ik erachter gekomen dat ik dan waarschijnlijk een lactose-intolerantie heb. Dit komt omdat de misselijkheid voornamelijk opkwam na het consumeren van zuivel: een hamkaascroissant (hier begon het allemaal mee), een glas melk, kwark, yoghurt, Liga, kant-en-klaar soep uit zo'n zakje... De test heb ik gedaan maar daarvan zouden de resultaten verstoord zijn. Ik ben er echter wel vrij zeker van dat ik een lactose-intolerantie heb, omdat ik, sinds ik lactose als de pest mijd (sinds eind september dus), geen last meer heb gehad van ernstige terugvallen, die ik dan voorheen elke maand wel had.

    Sindsdien ben ik een beetje obsessief gaan aankomen omdat ik heel wat ondergewicht heb opgelopen (ik had een BMI van 15). Dat betekende dus: volproppen, wat duidelijk niet geholpen heeft met het bijkomen en dat voorkom ik nu ook al een maandje.

    Ik merk dat de misselijkheid steeds minder wordt. Er zijn momenten dat ik me niet misselijk voel, en als ik me misselijk voel is dit milder dan voorheen. Ik heb nu vaker last van een misselijk gevoel omdat voedsel niet fijn lijkt te vallen. Dit verdwijnt echter wel al heel snel na iets gegeten te hebben. Over het algemeen ben ik er wel van overtuigt dat alles nu aan het bijtrekken is en lactose inderdaad de boosdoener is geweest.

    Het grootste probleem is echter dat alles zo langzaam verloopt en ik niet weet wat ik nou allemaal kan doen om herstel te bevorderen. Ik weet in ieder geval dat ik stress moet mijden want ik merk dat dat een heel negatief effect heeft op mijn situatie. Zijn er verder nog dingen die ik zelf kan doen om mijn spijsverteringsstelsel tot rust te brengen, nadat het zo lang mishandeld is door mijn consumptie van zuivel? Metoclopramide heb ik al eens gebruikt en het leek te werken tijdens het gebruik ervan, hoewel het niks oploste.

    Reageer
    #2

    Handig om erbij te vermelden hoe het met mijn darmen is nu: ik heb de afgelopen twee weken vaak last van een opgeblazen gevoel, soms wat buikkrampen. Had een tijdje wat verstopping maar nu lijkt de ontlasting wel te komen, hoewel ik wel het gevoel heb dat niet alle ontlasting die in mijn darmen zit er meteen uit lijkt te komen. Kan dit ook bijdragen aan mijn misselijkheid?

    Reageer
    #3

    Dat zou heel goed kunnen. Ga naar de huisarts. Die kan iets voorschrijven waardoor de verstopping oplost

    Reageer
Reageer op: Nog lang misselijk na lactosevrij dieet.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief