Ik ‘adem’ door mijn oren

  • #1

    De laatste tijd heb ik hier veel last van. Ik denk dat het enkel is voorgekomen tijdens het dansen tot nu toe, maar het is echt vreemd. Opeens begin ik te ademen door mijn oren. Het is niet dat ik lucht binnenzuig via mijn oren ofzo, maar als ik inadem, voelt/hoort het alsof er lucht in mijn oor binnengaat, bij het uitademen is het net hetzelfde, alsof mijn oor meeademt. Het is erg irritant, want als je dan wat uitgeput bent en je diep in- en uitademt en dan nog eens redelijk snel, dan voelt het nogal vreemd. Wat kan dit zijn? Ik vind het zo stom om hiervoor naar de dokter te moeten, het is niet echt dat er veel mis is en het gebeurt niet vaak.

    Reageer
    #2

    Ik moet je eerlijk vertellen dat ik me er niets bij kan voorstellen. Behalve dan dat je tijdens het dansen niet goed op je ademhaling let waardoor en druk op en in je oren kan ontstaan. Dat hangt ook een beetje af van wat je danst.

    Reageer
    #3

    Ik dans ballet. Maar ik heb het nog nooit gehad, alleen de laatste maanden en ik dans al 12 jaar ballet, dus ik weet niet of het door een verkeerde manier van ademen komt. Het is ook moeilijk uit te leggen, het voelt alsof je door je oren ademt omdat je lucht voelt verplaatsen en je hoort ook je ademhaling in je oor. Toch voel je je oor geen lucht binnenzuigen of uitblazen

    Reageer
    #4

    Dan toch maar een keer naar de huisarts om even naar je oren te laten kijken.

    Reageer
    #5

    Hoe is het afgelopen?

    Reageer
    #6

    Ik heb de zelfde klachten. Onderzoek KNO levert niets vreemds op. Ik denk dat het met stress/spanning te maken heeft. Meestal gaat het na enige minuten wel weg, maar ik kan me moeilijk concentreren op die momenten.

    Reageer
    #7

    Ik heb hier ook last van. Bij mij is het echter alleen mijn linkeroor. Ik denk dat het iets te maken heeft met verkouden zijn want ik heb hier weleens vaker last van gehad een hele tijd maar daarna was het ook een hele lange periode weer weg. Nu is het echter weer teruggekomen bij mij. Het is inderdaad heel irritant en op die momenten dat het er is hoor ik ook minder goed omdat er dan inderdaad lucht in en uitgaat bij het in en uitademen.

    Reageer
    #8

    Ik heb dit dus ook al zeker een jaar (volgens mij al zelfs 2). Ik heb er met name last van als ik slijm in mijn keel heb, bijvoorbeeld door lang te lachen. Ik heb het idee dat het in situaties komt waar ik me wat meer inspan/hartslag omhoog gaat.

    Het voelt dan alsof het slijm ervoor zorgt dat mijn oren dicht gaan en dat ik zeg maar mezelf van binnen hoor, dus ik hoor mezelf heel luid ademen en als ik praat hoor ik het heel apart.

    Ik heb het niet constant, maar als het er weer is, is het erg storend.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zeer herkenbaar. Ik heb er de laatste tijd ook fel last van. Ik ga er vanuit dat dit komt door constant veel stress te hebben. En hierdoor een symptoom is van chronische hyperventilatie. Oren die ademen is bij mij precies een soort wind die vlug na elkaar uit de oren word geblazen. Moeilijk om uit te leggen. Misschien is het bij u nog iets anders.

    Reageer
    #10

    Ik heb het zelfde probleem aan mijn rechter oor. Als ik lig op mijn rechterkant is het weg. Heb er ook geen last van wanneer ik heel rustig zit en niet praat.

    Reageer
    #11

    Ik het dit namelijk op dit moment ook voor ik weet niet wat het is maar ik word er gek van. Ik heb het minder overdag vooral in de nacht en dit is zo vermoeiend om te slapen. Ik hoor de hele tijd mijn eigen ademhaling.

    Reageer
    #12

    Hallo,

    Jullie hebben mogelijk de aandoening tuba aperta. Hierbij staat de buis van eustachius tijdelijk of continu open waardoor je adem en stem via je buis van eustachius op je trommelvlies resoneert, je ademt dus inderdaad door je oren van binnenuit. Als je omlaag hangt met je hoofd moet het (tijdelijk) weggaan doordat er dan bloed naar het hoofd stroomt waardoor alles even wat opzwelt, zelfde geldt voor liggen.

    Er zijn op het internet dingen over te lezen. Het heet tuba aperta (in het amerikaans 'patulous eustachian tube')

    Sterkte allen.

     

    Reageer
    #13

    ik heb hier ook last van, maar bij mij komt het ook echt mijn oor in en uit. Ik heb een gescheurd trommelvlies waardoor dit komt. Misschien heb je hier iets aan

    Reageer
Reageer op: Ik ‘adem’ door mijn oren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief