slikproblemen, ook met eten

  • #1

    Ik ben 33 jaar en ongeveer een half jaar geleden begon ik ernstige problemen te krijgen met het doorslikken van vast voedsel. Ik ben naar de huisarts gegaan en vervolgens naar het ziekenhuis. Ik ben bij KNO-arts, MDL-arts en neuroloog geweest. Eerst werd het op stress gegooid,, maar bij een slikonderzoek bleek dat ik de slikkracht heb van een zieke bejaarde. Dit kan niet door stress komen. Ik heb ook longontsteking gekregen, doordat het eten ophoopte in mijn keel en in mijn luchtpijp terecht kwam.
    Ook heb ik heel snel erge spierpijn en ben ik behoorlijk snel vermoeid.
    Mijn MRI is in orde, er is niets mis met mijn schildklier, ik heb geen kanker en uit een spier-zenuwonderzoek is ook niets gekomen. De neuroloog dacht aan Musk-antistoffen, omdat dat ook gepaard gaat met slikklachten, maar die zijn niet aangetroffen. Ik leef nu op nutridrink, kleine hapjes eten, soep en brintapap.
    Weet iemand wat ik zou kunnen mankeren???? Ik begin behoorlijk wanhopig te worden namelijk.... wie helpt dit zielige Liesje?

    Reageer
    #2

    Heb je buiten de slikproblemen ook nog andere problemen met spieren?
    Waar is de mri van gemaakt?

    Reageer
    #3

    De MRI is van mijn hoofd gemaakt en ik heb ook erg snel last van spierpijn, vooral in armen en benen. Laatst ging ik door mijn knieen in de supermarkt en er schoot een pijnscheut door mijn beide bovenbeenspieren, alsof mijn spieren uit mijn benen getrokken werden. Ik ben met veel pijn en moeite opgestaan en rustig gaan lopen, na een tijdje werd de pijn wel minder, maar ik hield een heel vermoeid gevoel in mijn benen over wat pas weg ging toen ik had geslapen. Nou ben ik de laatste tijd een stuk minder actief, omdat alles heel vermoeiend is, dus sneller spierpijn keek ik niet van op, maar dit was wel een heel erg heftige ervaring.

    ik hoor graag weer van u.

    Reageer
    #4

    Het zijn vreemde klachten.
    Zijn er nog andere onderzoeken gepland?
    Ben je nog in behandeling bij de neuroloog?

    Reageer
    #5

    De neuroloog had in eerste instantie gezegd dat als ik geen Musk-antistoffen zou hebben, ze me door zou verwijzen naar een academisch ziekenhuis. Nu blijkt dat ik geen Musk-antistoffen heb, vindt ze het ineens niet meer nodig om me door te sturen, want de kans dat ze daar iets vinden is niet groot. Ik moet volgende week wel weer terug naar de KNO arts voor een slikonderzoek. Die moet dan kijken of er verandering is en die moet dan bepalen of er verder nog iets gedaan moet worden. Zo niet, dan mag ik over 4 maanden nog eens terug komen bij de neuroloog, want we moeten de factor tijd ook nog een kans geven??? Terwijl ze eerst al zei dat DNA-onderzoek te tijdrovend is en dat daar waarschijnlijk toch ook niets uit komt, omdat er in mijn familie niet zo iets voorkomt. Ook kreeg ik de opmerking: "andere artsen zouden zeggen: het is vanzelf gekomen, dus het zal vanzelf ook wel weer weg gaan, maar dat ga ik niet zeggen" Wat ik dan met zo'n opmerking moet, weet ik ook niet. Ik was te emotioneel om maar iets te zeggen, dus ik heb verder ook niet doorgevraagd. Ik wacht nu even af wat de KNO-arts zegt, maar ik ben niet van plan 4 maanden te wachten. Het is geen wratje waar ik een beetje ongemak van heb. Ik heb op het moment gewoon geen sociaal leven, want ik heb nergens energie voor. Ik ga dan wel naar de huisarts, om te kijken of die me wil doorverwijzen.Ook heb ik een afspraak gemaakt met een natuurgenezer. Ik weet het anders ook niet, maar ik ga niet 4 maanden zitten afwachten in ieder geval. Maar zo te horen heeft u ook geen idee wat het dan zou kunnen zijn?

    Reageer
    #6

    Nee, ik heb eerlijk gezegd ook geen idee wat het zou kunnen zijn. Ik zie ook geen direct verband tussen de slikproblemen en de andere klachten. Een probleem met de maagportier zou ik wel nog kunnen voorstellen. Een verborgen reflux bijvoorbeeld. Die kan wel problemen in de slokdarm veroorzaken.
    Maar 4 maanden wachten zou ik ook niet doen. Vraag je huisarts om een verwijzing voor een second opinion en ga dan naar een academisch ziekenhuis. Indien je maag(portier) een probleem zou vormen is de MDL arts de aangewezen arts.

    Reageer
    #7

    Mijn slokdarm is bij de MDL-arts ook al uitvoering onderzocht, maar daar zien ze ook iets raars. De spierpijnen kunnen natuurlijk voortkomen uit het gebrek aan beweging wat ik heb, omdat al mijn energie opgaat aan (kantoor)werk en eten. Eten is echt heel vermoeiend, maar de logopediste zegt dat ik toch maar moet blijven proberen te eten in de hoop dat het wat verbetert. Ik wacht nu eerst even af wat de KNO-arts zegt. Zij was de enige die zei dat er inderdaad iets niet klopt, misschien kan zij me doorverwijzen en anders hopelijk de huisarts. Ik laat nog weten hoe het is verlopen. Bedankt voor het meedenken in ieder geval.

    Reageer
    #8

    Na vele onderzoeken heb ik een 24-uurs maagzuurmeting gehad in het Erasmus. En ja hoor: ik liep schijnbaar continu met maagzuur in mijn slokdarm, waardoor mijn eten niet wilde zakken en ik slikproblemen kreeg (reflux). Ik had al maagzuurremmers: oorspronkelijk nexium 20 mg, maar dat was veranderd in ezomeprasol 20 mg (zelfde werkende bestanddeel, zeiden ze bij de apotheek). Volgens de MDL arts zitten er in nexium ook andere werkzame bestanddelen, dus ik moest terug naar de nexium en dan nu 80 mg per dag! Binnen 2 dagen kon ik weer normaal eten.
    Normaalgesproken moet je dat zuur voelen branden in je slokdarm, maar dat was bij mij natuurlijk weer niet het geval, vandaar dat het zo laat ontdekt was. Ik ben in ieder geval blij te melden dat ik van mijn problemen af ben.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: slikproblemen, ook met eten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief