Ik hoor mijn hart in mijn oor!!

  • #1

    Sinds 6 weken heb ik last van mijn linkeroor. Vooral in de avond en nacht is het 't ergst, ik hoor een soort kloppend geluid(mijn hart?) het is echt bloed vervelend. Ik ben niet verkouden o.i.d. Als ik oordopjes met muziek indoe heb ik er geen last meer van, het doet geen pijn. Hoe laat ik het stoppen? Het maakt me gek!

    Reageer
    #2

    Trouwens, ik hoor ook minder goed door mijn linkeroor. Ik testte dit door met mijn mp3 speler oordopjes de muziek keihard te zetten. Ik deed eerst mijn linkeroordopje in(waar het probleemoor zit) en ik hoor maar een klein beetje. Als ik mijn andere oordop in de normale oor doe, hoor ik het keihard. Ook als ik tv kijk en ik druk mijn rechteroor(het goede oor) dicht, hoor ik nog maar heel weinig.

    Reageer
    #3

    Mogelijk is er toch sprake van een wat verlaagde druk in je oor. Wat je kunt doen is een week 3 maal daags xylomtazoline neusdruppels nemen en regelmatig je neus dichtknijpen en op je oren blazen (klaren). Als het goed is hoor je dan een soort plop in je oor en is daarmee de onderdruk (tijdelijk) weg. Dat ploppen moet je dus regelmatig doen. Je hebt dan kans dat het probleem zich oplost.

    MVG Harm

    Reageer
    #4

    Dat heb ik ook het is zeer vervelend en idd, het is je hartslag wat je in je oor hoort als ik hem met mijn vinger open trekt (mijn gehoorgang dan is het even weg) maar daarna komt het weer terug ...ik denk na een zware griep dat ik dit heb over gehouden . Zeeeeer vervelend
    en ik ben ook doof aan dat oor.

    Reageer
    #5

    Ja dat blazen helpt idd even en nu hoor ik mijn hartslag nog wel maar stukken minder

    Heel erg bedankt

    Reageer
    #6

    Ik heb dit probleem al heel lang. Voor het eerst in 1947/48 in militaire dienst. Het was voor mij erg inspannend. Erg ongeregeld, te weinig slaap enz. Als ik dan op bed lag, enfin dat weet u. Daarna had ik het verschijnsel regelmatig : dus opwinding, erge inspanning, zenuwentoestanden enz. Het is niet altijd te voorkomen. Nu ik oud ben voel ik nog wel af en toe, maar het is toch anders. Nu wordt ik 's nachts wakker en weet ik eigenlijk geen aanwijzing daarvoor.
    De buis van Eustachius zou de boosdoener zijn. Het was altijd het rechter oor, maar de laatste jaren doet het linker oor ook mee. Het "schoonmaken" van de buis is niet zo gemakkelijk en het moet regelmatig kunnen gebeuren.
    Sterkte toegewenst (en wees maar voorzichtig met uitspattingen!) Henk

    Reageer
    #7

    Beste luisteraars ,

    laatste 3 weken aan mijn rechteroor hoor ik plop plop kloppingen in mijn oor en dat stoor echt mij.doet geen pijn maar lijkt op hartkloppingen maar dat is het niet .wat kan ik aan doen wat is eigenlijk het oplossingen voor .

    Mvg
    Muharrem goktas

    Reageer
    #8

    Ik denk dat het goed is om met de klachten naar de huisarts te gaan en naar het oor te laten kijken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoe moet je op je oren blazen ? (klaren) bedoel ik!

    Reageer
    #10

    Je neus dicht houden en dan VOORZICHTIG door je neus proberen uit te ademen.

    Reageer
    #11

    ik ervaarde de afgelopen dagen hetzelfde probleem. Een soort kloppend geluid in mijn linker oor. Tijdens het lezen van alle reacties probeerde ik vele mogelijke oplossingen van een ieder hier, zonder resultaat.

    Vervolgens probeerde ik het door mijn vinger in mijn oor te stoppen en hard op en neer bewegen. Wat je soms ook wellicht doet om inwendige jeuk op te lossen.

    Dat heeft mij geholpen!!

    Reageer
    #12

    Het klopt in mijn oor en het is ook rood van binnen de dokter zij paracetamol nemen maar dat helpt niet

    Reageer
    #13

    Dan moet je teruggaan naar de dokter.

    Reageer
    #14

    Pulserende tinnitus noemen ze het, ik heb sinds kort oorsuizen, maar nu de hele dag op het ritme van mijn hart.
    Ik krijg een mri voor de brughoek en Mra aterio veneuze ik ben best bang.

    Reageer
    #15

    @ Gerda, Heb je ondertussen MRI al gehad? Hoe gaat het nu?

    Reageer
Reageer op: Ik hoor mijn hart in mijn oor!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief