Tonsil stones/Amandelstenen maar amandelen al verwijderd.

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb al enige tijd last van vieze lucht uit mijn mond, dus heb ik mij afgevraagt hoe dat komt. Ik poets namelijk minimaal 2x daags, meestal 3x, stook én flos. Mijn orale hygiëne is altijd erg goed geweest. Zo doende heb ik een beetje gegoogelt en kwam ik er achter dat de boosdoener blijkbaar een amandelsteen / tonsil stone is. Ik heb dus voor de spiegel met een zaklampje even gekeken en zag dat er inderdaad op de plek waar eerst mijn amandelen zaten een witte afscheiding zit. Ik ben nu 25 en mijn amandelen waren al op jonge leeftijd eruit gehaald. Ik ben dus verbaasd last te hebben van tonsil stones zonder amandelen. Het stinkt heel erg en kan zo mijn werk niet doen. Werk namelijk met veel collegas en merk toch dat het effect heeft en ze er soms last van hebben, maar niet zeggen. Ik heb daarom ook vaak kauwgom bij. Het is érg irritant en ik weet nu niet precies hoe te handelen.

    Ik zat te denken een afspraak te maken met een arts, maar weet nog niet zeker. En zo ja moet het met een KNO-arts, tandarts of mond hygiënist?

    Reageer
    #2

    Amandelstenen kunnen onmogelijk er zijn als er geen amandelen meer zijn.Dus ofwel je hebt wel amandelen danwel restenamandelenweefsel met evt amandelstenen, ofwel je hebt geen amandelen meer en dan zie je geen amandelstenen, maar is het witte dat je ziet waarschijnlijk bindweefsel dat kan ontstaan nadat amandelen zijn verwijderd. Overigens geeft dit geen onaangename lucht. Omdat ook je gebit in orde is kan dit ook geen oorzaak zijn. Wat overblijft is dan een chronische bijholteontsteking (dit hoeft geen klachten te geven, maar kan wel een nare lucht geven), danwel een onvoldoende werking van de maagklep waardoor er maaggassen ontsnappen die ook niet fris ruiken. Soms is er ook sprake van een normale lucht, die in de eigen beleving onaangenaam is. In dat geval moet je een ander vragen te ruiken om te bevestigen dat er inderdaad sprake is van een onaangename lucht.

    Groet Bram

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Kan het dus zo zijn dat ik na ruim 15 jaar nog wit bindweefsel heb? Ik denk dat het witte geen bindweefsel is, gezien dat alleen korte tijd na de operatie aanhoudt toch?

    Met vriendelijke groet,

    Wim

    Reageer
    #4

    Ik heb exact hetzelfde. Ben dus zeer geïnteresseerd in reacties. 24 jaar geleden zijn mijn amandelen verwijderd. Sinds 10 jaar heb ik last van amandelsteentjes waarbij de laatste tijd dit probleem continu is. De korrels stinken gruwelijk. Weinig medici kennen dit probleem blijkbaar dus tips zijn welkom!

    Reageer
    #5

    Ik ben het ook helemaal beu,ik heb gespoeld met hallitose,elke dag met raggers door mijn kiezen en tong geschraapt,had ik toch weer zo,n stinkkorrel in mijn mond,ga nu een afspraak maken op een spreekuur in ziekenhuis speciaal voor dit soort klachten

    Reageer
    #6

    Hallo, mijn amandelen zijn nu al 7 jaar verwijderd en ik heb nu dus last dat er telkens amandelsteentjes ergens vandaan komen. Laatst werd ik 's nachts wakker en hoesten ze uit. Als ik ze plet stinken ze enorm. Maar hoe is dit dan toch mogelijk?

    Reageer
    #7

    Dat komt wel vaker voor. Ga eens langs bij de huisarts en laat even je keel nakijken of er een aanwijsbare oorzaak is.

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Ik heb ook last van die amandelsteentjes, maar ben ik de enige die ook last heeft van keelpijn daarbij? Niet altijd, maar wel vaak! En de laatste dagen al helemaal..

    Gr.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    GA even langs bij de huisarts en laat je keel even nakijken. Misschien een opkomende keelontsteking

    Reageer
    #10

    Hai,

    Ik heb dit verhaal bij meerdere discussies geplaats..wellicht heb je er wat aan,grtjs!

    Hallo,

    Ik heb me hier speciaal voor geregistreerd om mensen die hiermee worstelen wellicht een oplossing te bieden.
    Ook ik heb last (gehad)van zo n vieze lucht/smaak in neus en keel..ik had dit vooral nadat ik de hooikoortsmaanden ben doorheen gekomen..mijn idee is dat het een combinatie van meerdere dingen is..ophoping van vies slijm en andere dingen die terechtkomen in holtes waar t dan zich gaat nestelen..ik heb ook last gehad van amandelstenen hoewel mijn amandelen zijn verwijderd toen ik kind was..heel vreemd..toen de smaak echt heel erg was hoestte ik wel es zo n vies balletje uit mn mond op en dit leek echt een amandelsteentje te zijn..creme/gelig van kleur en stonk als een weetikhet..hoe ik dit heb gekregen zonder amandelen is me een raadsel,maar het was er,wellicht heb ik nog een beetje amandelweefsel,who knows?
    Maarre ik heb dus veel gegoogled en gezocht naar wat het zou kunnen zijn en ik kwam uit op post nasal drip,das als slijm vanuit de neus in je keel druipt en in die overgang wellicht niet goed afgevoerd wordt.Maar het is denk ik ook een combinatie van het eten van melkproducten dat het dan op een of andere manier samenvloeit(maardas maar een theorie)en het dan een vies plakkerig geheel wordt waar bepaalde bacterien zich gaan nestelen en er een feest van maken waar wij dus een vieze gore smaak van krijgen.
    Dit geheel vormt zich en er ontstaat ook een biofilm eroverheen wat dus echt moeilijk te doordringen is(dit heb ik ook gevonden op google)Deze biofilm moet eerst doordrongen worden voordat je echt erbij kunt komen om te genezen.
    En verrassend genoeg is er een oplossing voor die je niet snel zou verwachten(althans in mijn geval helpt t tot nu toe wel en ik heb er een goed gevoel bij)
    Ik heb vanalles geprobeerd zoals sinus druppels van therabreath..grapefruit seed extract druppels en colloidaal zilver en zoutspoelingen,maar je moet echt eerst die biofilm vernietigen willen die dingen kans maken.
    Maar ik heb dus gevonden op google dat je met baby shampoo van johnson&johnson een neusspoeling moet maken(verdunnen met water en hiermee dus je neus moet spoelen..een druppel shampoo of 2 in een klein bakje water(je kunt ook een speciaal neusspoelding kopen,maar ik had t gedaan met een klein gietbekertje en dit dus in allebei mn neusgaten gegoten en opgesnoven).
    Het is nu aanzienlijk minder en ik weet zeker dat dit veel mensen zal helpen...ik weet niet hoevaak je zo n neusspoeling kan doen,maar dat moet je maar op je gevoel doen..ik ga ook een neusspray maken met zeezout en gefilterd water en grapefruit druppels en xylitol om het nog beter te bevechten..want hoewel t nu nagenoeg weg is..wil ik zeker weten dat ik het goed weghou.
    Xylitol is overigens ook een goede spoeling om biofilm te vernietigen en manuka honing schijnbaar ook.
    Ik hoop dat mensen hierdoor echt geholpen worden,want ik weet hoe vervelend t is om hiermee rond te lopen!good luck en ik hoop dat ik met mijn verhaal heel wat verlichting kan brengen voor veel mensen.
    En dat we weer wat leuker kunnen leven zonder dat dit constant in ons achterhoofd sluimert en het leven wat beheerst in de negatieve zin.grtjs en succes!

    Reageer
    #11

    dag SjorsKloenie,

    Ik ben erg benieuwd waar je deze informatie vandaan hebt. heb je een link voor mij?

    Ik heb ook al alles gedaan om van de amandelstenen af te komen maar de smerige zooi blijft. Dagelijks verwijder ik alles, zijn de amandelen zo goed als schoon en de volgende ochtend kan ik weer opnieuw beginnen..

    Ik wil dat met die babyshampoo wel proberen mits ik weet dat dit niet schadelijk is voor je lichaam.

    Reageer
    #12

    Ookal zijn je palatale amandelen verwijdert, je hebt ook nog linguale amandelen.
    Zoek maar op "lingual tonsil"

    Daar komen bij mij nogal wat steentjes vandaan

    Reageer
    #13

    Begin vorig jaar amandelen eruit gehaald (wat een *$!€&@ napijn is dat geweest) met de hoop dat ik nooit meer last zou krijgen... en sinds dit jaar gewoon weer last... eerst kon ik er nog zelf bij en ze eruit halen.. nu ziet t te diep en kom ik er niet bij. Ook is er een soort van bulvorming gekomen aan de linkerkant, weefsel? Wat straks staat en echt een bultje is.

    meerdere mensen hier last van gehad?

    Reageer
    #14

    Ga dan even naar de huisarts en laat het verwijderen

    Reageer
    #15

    Sinds kinds af aan geen amandelen meer.

    Eenzelfde probleem met steentjes bleef aanhouden, soms uit de neusholten, soms uit de restantcrypten van waar de amandelen zaten.

    Helaas pas na de puberteit achtergekomen dat dit bestaat.

    Na deze regelmatig te onderhouden (neusspoelingen met een neuskruik en goed gorgelen) geen last meer van steentjes uit de oude amandelcrypten of neusholtes. Echter na een aantal jaar opnieuw last van vieze smaak, keelpijn, en van tijd tot tijd steentjes maar van diep uit de keel alsof iets niet doorgeslikt raakt (zo voelt het).

    Door de doktor doorgestuurd om foto's te laten maken waarin niks zichtbaar werd, omdat er vermoedt werd dat er zwellingen konden zijn die aanleiding gaven naar keelkanker. De KNO arts had een kamille verstuivertje meegegeven om achter in de keel te spuiten. dit stopte het smaakje uiteraard even, maar waarschijnlijk niet de geur voor anderen.

    Nu op 28 jarige leeftijd voor het eerst vandaag (na zoeken en zoeken niks gevonden) zelf een effectieve methode gevonden om de steentjes van de tongamandelen, en de crypten uit de keel, er uit te forceren.

    stap 1: spoel met puur citroensap je keel en gorgel zo krachtig als mogelijk om al het slijm er uit te krijgen
    stap 2: spoel met mondspoeling op zuurstofbasis, weer gorgelen om al het overige slijm weg te krijgen en wat biofilm proberen te killen
    stap 3: spoel met warme zoutoplossing (water en zout concentraat), weer gorgelen om alle overige slijmproppen die nog niet weg waren te verwijderen.
    stap 4: schraap alle resten van de tong met een tongschraper, het liefst tot zo ver mogelijk achter op de tong.
    stap 5: laat jezelf herhaaldelijk kokhalzen maar stop de kotsbeweging met extra veel kracht, combineer met gecontroleerde kuchen om brokjes van achter de tongamandelen en keel naar voren te stuwen. Blijf herhalen tot vieze smaak uit keel/mond weg is. Dit kan een uur duren, eer dat de hele keel en tongamandelen gereinigd zijn. Gemiddeld 2 tot 3 steentjes per sessie komen los.

    Het schijnt dat je dieet veel invloed kan hebben op de vorming van deze steentjes, en tevens je algemene mondhygiene. Als je deze twee al kan uitsluiten, en de dokters jou ook niet verder kunnen helpen, raad ik je de kokhalsmethode aan die ik hierboven beschreven heb. Fijn is het niet, but it gets the job done.

    En aan alle mensen die een vreselijke stank ruiken en het nooit in vertrouwen vertellen, bedenk je je ook maar eens de volgende keer dat je voor altijd het verschil kan maken in iemands leven en de kwaliteit van diens sociale contacten.

    Iemand die namelijk zelf gewend raakt aan de smaak, het dikke slijm en de ademgeur die hoogst waarschijnlijk gepaard gaan met sociale isolatie, weet misschien niet dat er iets mis is en denkt dat er heel veel mensen in de wereld asociale eikels zijn.

    Wees een held, en zeg het als iemand gruwelijk uit z'n bek stinkt!

    Reageer
Reageer op: Tonsil stones/Amandelstenen maar amandelen al verwijderd.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief