opgezette klieren in NEK zoontje!!!

  • #1

    mijn zoontje heeft een aantal opgezette kliertjes in zin nek. nu is mijn vraag kan dat ook komen door een huisstofmijtallergie. want hij hij heeft ook een loopneus.bloeduitslagen gaven alleen huisstofmijtallergie aan en ijzer tekort.

    Reageer
    #2

    Lymfeklieren nemen in omvang toe in reactie op het binnen dringen van (micro)organismen in het lichaam zoals tijdens kinderziekten het geval is.

    Mogelijke oorzaken van gezwollen lymfeklieren zijn meestal min of meer onschuldige virale infecties. Als de klieren wat groter zijn zou dat het gevolg kunnen zijn van een bacteriële infectie. Beiden zijn voornamelijk luchtweginfecties die in de kinderjaren veelvuldig voorkomen.

    Vergrote lymfeklieren kunnen een teken zijn van een ernstige aandoening, echter dit is zeldzaam. Juist dit is de reden dat u als ouder waakzaam dient te zijn. Maar nogmaals, in de meeste gevallen is het een normale infectie die uw kind moet doorstaan om het afweer mechanisme te ontwikkelen, het wordt er dus alleen maar sterker van.

    Neem contact op met de huisarts bij vergrote lymfeklieren als uw kind erg ziek lijkt, moeite heeft met ademen en slikken, koorts heeft die niet afneemt, als de huid erg rood is en als het aantal gezwollen lymfeklieren in de loop van uren snel toeneemt.

    Reageer
    #3

    De meeste gezwollen lymfeklieren (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfevatenstelsel) zijn een reactie op een nabijgelegen infectie. Bijvoorbeeld bij een keelontsteking of een verkoudheid bij klieren in de hals of nek.

    De meeste lymfeklierzwellingen zijn niet zorgwekkend. De meeste gezwollen lymfeklieren bij kinderen zijn niet ernstig en verdwijnen vanzelf weer. In zeldzame gevallen kan er wel een ernstigere oorzaak aan ten grondslag liggen.

    Neem bij twijfel even contact op met de eigen huisarts die de klieren kan beoordelen.

    Reageer
    #4

    de huisarts heeft ze gevoeld en heeft alleen gezegd dat zijn ze lymfeklieren. hij heeft wel huisstofmijt kunnen de klieren daardoor ook opzetten.

    Reageer
    #5

    Ja, bij een huisstofmijt allergie kunnen de lymfeklieren als reactie groter worden. Dit kunnen zogenaamde atopische reacties zijn. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Atopie

    Reageer
    #6

    Lees de patiënteninformatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Huisstofmijt:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGpatientenbrieven/NHGpatientenbrief/PBR2c.htm

    Reageer
    #7

    hallo annoniem

    mijn zoontje heeft geen eczeem hij heeft wel steeds een verstopte neus en een loopneus. en opgezette lymfeklieren in nek.

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Mijn zoon heeft ook al 2 jaar 2 opgezette klieren in zijn nek van 2 cm lang.
    Vandaag bloed uitslag gehad en alles was goed. Maar hij heeft ook al jarenlast van huisstofmijt allergie en astma.

    Dus ik was ook benieuwd of dat daar van komen.

    Groetjes Thea.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een allergie kan dat inderdaad veroorzaken.

    Reageer
    #10

    Hallo,

    Mijn kindje van 2,5 jaar heeft sinds drie weken meerdere opgezette klieren, hij heeft een loopneus en hoest veel. De huisarts zegt dat het normaal is, toch maak ik mij veel zorgen omdat ik de bulten echt zie wat mij stress geeft.
    Is dit inderdaad normaal?

    Reageer
    #11

    @JJ
    Je huisarts weet echt wel waar hij/zij het over heeft, je vraagt nu op een forum waar geen artsen zijn of je huisarts het goed heeft. Opgezette klieren betekenen dat het immuunsysteem aan het werk is. En dat is de bedoeling bij een verkoudheid.

    Reageer
    #12

    dat is toch normaal bij een infectieziekte zoals een verkoudheid.

    Reageer
Reageer op: opgezette klieren in NEK zoontje!!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief