Taai speeksel slijm

  • #1

    Hallo,

    Ik heb nou al 2 jaar lang last van veel slijm...
    De artsen komen er maar niet uit, wat het is, eerst dacht ik post nasale drip. Maar op CT scan en op Scopie van de neus is geen slijm te bekennen.
    Toch zit mijn mond en keel de gehele dag vol met slijm....

    Nou blijkt het dus speeksel te zijn, wat dus heel taai en slijmerig is, ipv water speeksel...
    Als ik bijvoorbeeld een slijmoplossend middeltje gebruik (Fluimicil, bruistablet) dan heb ik daarna mijn hele mond vol taai speeksel.
    Ook als ik drinken drink, en of gegeten heb...
    Eigenlijks heb ik het dus de hele dag...

    Het valt gewoon niet door te slikken, en uitspugen dan komt het er direct weer..

    Ik hoop dat iemand me kan helpen te vertellen hoe dit nou kan, heel dik taai speeksel...
    Heb gister mijn speekselklieren even gestimuleerd met citroenzuur, en het speeksel opgevangen in een bakje..
    Dit speeksel is dan zo taai en je kan dan niet door het glas heen kijken....
    Ook als ik het dan vervolgens door de gootsteen doe, dan wil het eigenlijks nauwelijks door de gootsteen heen..

    Ik hoop dat iemand me helpen kan, van wat dit nou kan zijn, en hoe je dit kan oplossen, of mischien zijn er mensen met hetzelfde...
    Bedankt

    Reageer
    #3

    ik merk dat het onder de tong vandaan komt ? en heb ook steeds taai schuimachtig speeksel in mijn mond .Na het drinken en spoelen komt het gelijk weer terug , al blijf je je mond spoelen het is er gelijk weer.
    om in slaap te komen hou ik mijn mond open zo dat het droog wordt en ik eindelijk in slaap val. Meestal voor die tijd steeds verwijderen met doekje heb het probleem dag en nacht ! wat zal het zijn en is er iets tegen ? Tandpasta help ook niet kouwgom helpt ook niet !!

    Reageer
    #4

    Ik heb dit ook gehad. Ik ben ook verschillende keren naar de huisarts geweest. Van alles geprobeerd zoals neusspray voor allergie, antibiotica, bij de kno geweest maar die wist het ook niet.
    Toen ben ik op youtube de buteyko breathing exercise tegen gekomen en ben ik achter gekomen dat als ik door mn neus adem, ik eigenlijk alleen het voorste gedeelte gebruik en het achterste gedeelte van mijn neusholte als het ware afsloot.
    Waardoor de neusslijm mijn mond in kwam. En daardoor had ik last van slechte adem en in de nacht snurkte ik vaak.
    Na een paar weken de buteyko breathing exercise leerde ik mijn eigen op een juiste manier adem halen. En nu gaat het vanzelf, mijn speeksel is weer normaal, mijn mondgeur ook en snurken doe ik ook niet meer. Het is een makkelijke oefening en bovendien gratis ook.
    Dit is een heel oude topic, maar zag dat niemand een oplossing had. Misschien dat er meer mensen hiermee geholpen worden.

    Reageer
    #5

    Ek het dieselfde probleem met wit taai slym in keel. Gebruik soms Lennon medisyne Turlington met suiker wat goeie verligting bring.

    Reageer
Reageer op: Taai speeksel slijm


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief