Bang voor kanker

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al 4 Jaar links bij sleutelbeen 2 kliertjes zitten. Ze voelen volgens de huisarts goed aan en ik voel ze onderhuids ook echt bewegen soms. Nu paar weken geleden aan de rechterrkant ook een kleine ontdekt bij het sleutelbeen. Eigenlijk in het "gat" van de sleutelbeen. Nu heb ik er nog 1 In mijn nek ontdekt en in mijn hals beide kanten, maar die schijnen bij vele mensen altijd voelbaar te zijn volgens de arts. Maar ik blijf bang voor lymeklierkanker. En het is niet zo dat ik de arts niet geloof het is meer een angst dat ik er meer ontdek en ben eigenlijk constant op zoek. Heel irritant. Nu doet die onder mijn kaak in dr hals ook beetje pijn soms wat me weer doet schrikken. Moet ik dit gewoon echt uit mijn hoofd laten en de klieren de klieren laten of is mijn angst gegrond?

    Reageer
    #2

    Je moet je er vooral niet zo mee bezig houden en je lichaam af gaan speuren.
    Lymfeklieren zijn een heel normaal verschijnsel en horen bij het afweersysteem. Als ze plotseling gaan groeien en erg dik worden is dat een reden om naar de dokter te gaan.
    Je moet er rekening mee houden dat als je er te veel aan zit ze kunnen gaan ontsteken of geïrriteerd kunnen raken. Blijf er zoveel mogelijk vanaf.

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor uw snelle reactie... Het is echt die onzekerheid van mij, nee meer de angst,de dokter zegt ook dat het een vrij zeldzame ziekte is... Denk misschien dat ik iets met mijn angst moet gaan doen dan.

    Reageer
    #4

    Je zou het met de huisarts inderdaad eens over de angst zelf kunnen hebben.

    Lees ook eens:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #5

    Mag ik nog 1 ding vragen daarna laat ik u met rust. Maar onder de kaak die klier die vaak op zet met keelontsteking ed is bij mij altijd voelbaar. Maar soms..Heb er vandaag aan gevoelde doet deze ineens heel veel pijn? Hoe kan dat? Bedankt voor uw tijd en geduld

    Reageer
    #6

    Dat zijn klieren die heel vaak opzetten. Een kleine verkoudheid, griep of problemen met tanden, kiezen en tandvlees of een beugel kunnen daar al voor zorgen. Vaak is het ook zo dat zo'n klier maandenlang opgezet blijft. Soms zijn er van die dagen dat ze wat gevoeliger zijn dan op andere dagen. Ook te veel voelen aan zo'n klier, kan ervoor zorgen dat ze geïrriteerd of zelfs ontstoken raakt.

    Reageer
Reageer op: Bang voor kanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief