Draaierig, misselijk bij slapen

  • #1

    Hai allemaal,

    Ik heb een vraagje. Tijdens mijn zwangerschap heb ik erg last gehad van misselijkheid en draaiduizeligheid tijdens het slapen. Ik werd dan wakker van de misselijkheid en had het idee dat ik stomdronken was.
    Volgens de gynaecoloog kwam het door de zwangerschap en dit zou vanzelf over gaan. Nu ben ik 4 maand geleden bevallen en begint het verhaal weer overnieuw.
    Ik ben niet opnieuw zwanger en het is echt verschrikkelijk.
    Iemand enig idee?

    Groetjes Anne

    Reageer
    #2

    Wanneer heb je deze klachten? Bijvoorbeeld als je plat ligt en dan ineens opstaat, of als je voorover bukt en omhoog komt? Dat zou wijzen op orthostaische hypotensie, vervelend maar verder onschuldig namelijk.

    Reageer
    #3

    Als ik al een tijdje slaap/in slaap probeer te komen, dan word ik wakker van de misselijkheid en draaiduizeligheid. Niet als ik plotseling opsta of een onverwachte beweging maak.
    Als ik dan op mijn zij ga liggen wordt het wel iets minder

    Reageer
    #4

    Ben je oververmoeid en kom je te weinig aan je rust toe? Hoe is je ondersteuning thuis? Heb je voldoende hulp van je partner?

    Reageer
    #5

    Ik heb het natuurlijk wel drukker als eerder met een baby erbij maar word wel zoveel mogelijk ondersteund waar mogelijk is.
    Ook de slaap is nu 6 tot 7 uur per nacht (als ik al kan slapen van de draaierigheid)

    Reageer
    #6

    Er dient ten eerste onderscheid te worden gemaakt tussen 'draaiduizeligheid' waarbij de patiënt de ervaring heeft dat zijzelf draait of de omgeving om haar heen draait, en anderzijds 'een licht gevoel in het hoofd' waarbij de patiënt het gevoel heeft flauw te vallen.

    Draaiduizeligheid heeft oorzaken die gelegen zijn in het evenwichtscentrum van het vestibulaire orgaan in het oor.

    Een licht gevoel in het hoofd kan worden veroorzaakt door psychische aandoeningen als stress, angst en hyperventilatie, door een lage bloeddruk, door cardiale aandoeningen en door medicatie. De oorzaak ligt dan niet in het vestibulaire orgaan maar elders in het lichaam.

    In veel gevallen wordt er geen oorzaak gevonden en verdwijnen de klachten zonder behandeling.

    De huisarts kan met eenvoudig lichamelijk onderzoek en enkele gerichte vragen snel uitsluiten of een ernstiger aandoening oorzakelijk is voor de klachten van duizeligheid.

    Reageer
    #7

    Juist.. Ik denk dat we dan maar naar de huisarts gaan

    Reageer
    #8

    Duizeligheid tijdens het slapen en vooral tijdens onrustige nachten is meestal benigne paroxysmale draaiduizeligheid, oftewel BPBD.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Benigne paroxismale positiedraaiduizeligheid ( of BPPD, ook Benigne paroxismale vertigo) is een goedaardige (benigne) aandoening die gekenmerkt wordt door acute kortdurende heftige draaiduizeligheid na hoofdbewegingen zoals gaan liggen en weer overeind komen. De duizeligheid gaat soms gepaard met misselijkheid. Bij herhaling van de snelle hoofdbewegingen vermindert de duizeligheid of verdwijnt zelfs. BPPD onderscheidt zich daarin van andere vormen van duizeligheid. BBPD lijkt een gevolg te zijn van neerslag van anorganisch materiaal in het evenwichtsorgaan waarmee zintuigcellen geprikkeld worden en zo een draaisensatie teweeg brengen. De oorzaak lijkt in veel gevallen van BPPD een trauma aan het hoofd. Ook degeneratie van evenwichtssysteem in het binnenoor speelt boven de 50 jaar een rol. De oorzaak van BPPD blijft in de helft van de gevallen onduidelijk.

    Lees meer: http://www.duizeligheidscentrum.nl/diagnose/bppd.html

    Reageer
    #10

    dank je wel.

    Ik ga denk ik maar is een bezoek brengen aan de huisarts 🙂

    Reageer
    #11

    Laat je weten wat de diagnose was en wat je eraan kunt doen?

    Reageer
    #12

    zal ik doen. Denk dat ik vrijdagochtend ga dus dan laat ik jullie het 's middags weten!

    Reageer
    #13

    Hallo,

    Ik heb hetzelfde. Heel akelig inderdaad. Bij mij helpt het om rechtop zittend (met veel kussens) te slapen.

    Ik ben bij de KNO-arts geweest voor onderzoek en de uitkomst was dat ik waarschijnlijk losse kristaldeeltjes in m'n evenwichtsorgaan heb.
    Ik moet nu zes weken lang twee keer per dag bepaalde oefeningen doen (niet heel leuk...) en dan is de kans redelijk groot dat die kristaldeeltjes oplossen en de klachten verdwijnen.

    Ik hoop het, net begonnen en vanochtend vroeg had ik opeens weer heel erg last. En vandaag moet ik ook goed opletten dat ik m'n hoofd niet te woest beweeg.

    Bij mij gebeurt het op het moment dat ik inslaap...

    Sterkte!

    Reageer
    #14

    Draaierig,

    Hoe heet de aandoening die er bij jou geconstateerd is?

    En hoe heet de behandeling?

    Dank je wel.

    Reageer
    #15

    Hoi draaierig,
    Sinds een paar maanden word ik ineens heel duizelig en misselijk op het moment dat ik in slaap val. Dan denk ik dat ik ga overgeven, maar dat gebeurt niet.
    Heb jij dit ook ?
    En helpen de oefeningen ?
    Ik wil namelijk wel naar de dokter gaan, maar ben bang dat ik niet serieus genomen word.

    Groetjes Vanja

    Reageer
Reageer op: Draaierig, misselijk bij slapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief