Vage klachten (Vooral zenuwen en in hoofd)

  • #1

    Gegroet,

    Ik ben een jongen van 18 jaar, slik geen medicijnen en heb verder (zover bekend) geen aandoeningen naast katten allergie. Daarnaast leef ik niet al te gezond wat bereft beweging aangezien ik ICT doe voor mijn opleiding, de laatste tijd probeer ik wat meer te bewegen maar deze klachten zitten me aardig in de weg. Ik rook een paar sigaretten per dag, drink soms wat in het weekend en doe ik af en toe drugs (XTC een keer in de 3 maanden).

    Sinds 4 maanden geleden heb ik vage klachten waar ik niet zo goed van weet wat ik er mee moet. Ik ben al op aardig wat dingen geprikt zoals tekort aan bepaalde vitamine, diabetes, herpes, lyme etc. (dokter zegt in ieder geval dat er niks meer te prikken valt met deze symptomen) en heb graag advies nodig. Ik heb last van de volgende klachten:

    1. Vermoeidheid.
    Sinds een paar maanden heb ik last van aanhoudende en vervelende vermoeidheid. Zo heb ik veel meer moeite om uit bed te komen, ben ik kortademig tijdens de trap op gaan of met redelijk tempo lopen. Daarnaast heb ik ook niet al te aantrekkelijke zwarte wallen onder mijn ogen.

    2. Maag/darm klachten.
    Mijn maag en darmen knorren best luid de hele dag door. Daarnaast heb ik ook een opgezetten buik en een licht brandend gevoel in mijn maag op de avond (vooral te merken wanneer ik in bed lig). Ik eet voldoende per dag en heb geprobeert andere dingen te eten maar het blijft aanhouden. Hiernaast heb ik ook last van lichte misselijkheid zonder over te geven.

    3. Concentreren, geheugen en nadenken.
    Dit is denk ik wel de klacht die me het meest lastig valt. Mensen om me heen merken dat ik veel slomer praat, moeilijker op mijn woorden kom en snel dingen vergeet. Ook tijdens bijvoorbeeld het typen zie ik dat ik soms hele woorden in mijn zinnen vergeet. Soms heb ik momenten dat ik het gevoel heb dat ik laat maar zeggen 'nergens aan kan denken' voor een paar minuten.

    4. Zicht en oorsuizingen
    De laatste 4 dagen heb ik ook last van licht brandende ogen heel de dag door. Wanneer ik s'avonds op straat loop heb ik ook last van het felle licht van lantaarnpalen en blokeren lange lichtstrepen een groot deel van mijn zicht, ook heb ik moeite met het lezen van text op digitale borden. Ook heb ik een paar keer spontaan een harde en lange piep in mijn oor gehad.

    5. Zenuwproblemen.
    - Vaak maar niet elke avond heb ik moeite met slapen, voordat ik in slaap val heb ik een stuiptrekking/schokje in mijn benen of armen en schrik ik weer wakker, dit gebeurt meestal een paar keer voordat ik echt in slaap kan vallen. Ook schrik ik de afgelopen weken elke week ongeveer 6 a 7 keer zwetend wakker.

    - Hiernaast heb ik ook vaak kippenvel zonder reden, vooral op de linkerhelft van mijn hoofd terwijl ik gewoon relaxt tv kijk of aan het werk ben. Het kan zijn dat ik er een dag geen last van heb maar soms ook momenten waarbij ik achter elkaar veel rillingen heb.

    - Momenten waarbij mijn hand (links of rechts) voor een paar minuten zomaar tintelt voor een paar seconden (2x per dag) terwijl ik bijvoorbeeld gewoon op straat loop.

    - Blauweplek gevoel wanneer ik zachtjes op mijn borst, zij of buik druk (sommige dagen).

    6. Overige klachten.

    - Ik merk ook dat ik veel sneller koude handen heb, op het moment is het wel koud weer maar wanneer ik al even mijn handen uit mijn zakken steek worden ze ijskoud en zien ze al snel paars aan.

    - Vaker dan normaal steek in mijn linker borst, vroeger had ik dat heel af en toe maar nu minimaal ongeveer 3x per week voor een paar uur.

    - Bij het douchen merk ik dat ik lichte rode vlekjes op mijn armen heb zitten en soort van kleine puistjes bij mijn hals. Zelf denk ik dat dit puberteit is.

    Afsluiting:

    Mijn dokter zegt dat dit door stress komt en verwijst me naar een psycholoog. Ik zou het ook logisch vinden deze klachten te hebben als ik stress had en aldus weinig slaap. Maar het probleem is dat ik zelf niet zou weten waarvan ik stress moet hebben en wat ik de psycholoog zou moeten vertellen. Ik ben over het algemeen een rustige en positieve jongen en ben naast dat ik deze klachten heb aardig gelukkig op het moment. Maar ik vind deze klachten te lang aanhouden dat ik er zelf van overtuigd ben dat ik lichaamlijk iets heb.

    Wat denken jullie?

    Alvast bedankt,

    - Michael

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie.

    Ik kom positief uit en mijn dokter zei precies hetzelfde.

    Maar hoelang gaat zo iets door?

    En hoe kan ik het hebben zonder dat ik bewuste stress of weinig inspanning heb?

    Zelf heb ik niet echt "aanvallen" en meerdere klachten, is het dat nog steeds alleen hyperventilatie?

    Reageer
    #4

    Er kan op enig moment een voorval zijn geweest, waardoor je anders bent gaan ademhalen. XTC zou een oorzaak kunnen zijn. Als je er niets aan doet, kan dat inderdaad lang duren.

    Ga met de klachten naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen. Dat is de beste remedie om er vanaf te komen

    Kijk hier maar eens welke klachten er allemaal kunnen optreden:

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #5

    Heb een zenuwband afkomstig van oogkasbreuk... loopt langs mijn neus en hangt over tanden... loopt over wang naast oogkas tot bovenaan in hoofd... zo over hoofd naar andere kant van het aangezicht. Wie kan mij helpen a.u.b.? Grote beloning...  Grote dank... slik nu Venlafaxine, Lyrica en Xanax

     

    Reageer
    #6

    Wie heeft de medicatie voorgeschreven?  Is er ook al eens gesproken over een blokkade van de zenuwen? Bij welke specialisten ben je hiervoor geweest?

    Reageer
    #7

    mijn nichtje kreeg ook dit soort klachten na xtc wat ik er van weet zo het komen omdat xtc al je serotine verbruikt. waardoor je hersenen een flinkne klap te verduren krijgen van dat stofje, als je al niet zo lekker in je vel zit word dit heel langzaam aangemaakt, en sterker nog kan het zijn dat je zo weinig van het stofje hebt dat je klachten houdt. totdat je weer hersteld bent.

    Reageer
    #8

    Dit komt door de xtc. Zelf ooit 1 keer gedaan met mn domme kop en de zfde klachten aan overgehouden

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Vage klachten (Vooral zenuwen en in hoofd)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief