Harde Hartslag

  • #1

    Hallo

    Ik heb vaak dat ik soms tijdens het fietsen of bij trap oplopen een harde hartslag wat even duurt niet lang en ook niet erg snel maar ik voel hem dan duidelijk kloppen waarom is dit? Zorgen?

    Reageer
    #2

    Dat is waarschijnlijk een overslag. Je hart slaat dan 1 slag over, maar de volgende is dan bijna dubbel zo hard. Dat eerste merk je vaak niet eens.
    Het heeft te maken met de timing van de puls vanuit je sinus-knoop of een verkeerde timing vanuit je AV-knoop, maar eigenlijk heeft iedereen dat wel eens. Het is compleet ongevaarlijk. Als iemand je enorm laat schrikken komt vaak hetzelfde voor, je hart stokt (maar niet echt).
    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #3

    Nee,nee bedankt voor de uitleg ik bedoel geen overslag maar gewoon een normaal ritme maar ik voel die slagen mischien 10 ofz gewoon hard door mijn lichaam ik weet dat ie voor bepaalde dingen harder moet kooppen maar ik voel het zo misxhien ligt het aan mij?

    Reageer
    #4

    Je moet nog antwoord geven op mijn vraag: hoe oud ben je?
    Dat maakt 99% verschil voor het antwoord.

    Reageer
    #5

    Sorry ik ben 18 en sport niet vaak maar ik word ook niet snel moe als ik ga fietsen en dergelijk

    Reageer
    #6

    Vooral mensen aan het eind van hun puberteit worden zich bewust van hun hartslagen en sommigen zijn zelfs erg bang dat hun hart ermee zal stoppen. Het komt een paar keer per week langs op dit forum en er is zelfs een discussie hoe het nu komt dat het vooral voorkomt in deze leeftijdscategorie.
    Het standaard antwoord is: je moet gewoon niet op je hartslag letten.
    Het wordt natuurlijk anders als mensen ademhalingsproblemen hebben, maar velen geven aan dat ze verder helemaal geen klachten hebben, sommigen hebben wel veel angst, vooral dat hun hart ermee zal stoppen. Dat laatste is heel onwaarschijnlijk, meestal gaat je hart te snel slaan als er iets mis is.
    Overslagen zijn een gevolg van verkeerde timing van de hartpuls.
    Als je je hart voelt bonken tegen je borstkas komt dat doordat het hart iets tegen de borstkas wordt gedrukt. Dat kan bijvoorbeeld door de maag.
    Een sluitende verklaring waarom dit soort gevoelens vooral bij jongeren tussen de 18 en 22 voorkomt hebben we eigenlijk niet. Stress kan een oorzaak zijn. De puberteit is immers een hectische periode in je leven.
    Het is verder ongevaarlijk. Als je hartproblemen hebt dan zul je allerlei andere verschijnselen krijgen die daarvan een gevolg zijn (ademhalingsproblemen, duizeligheid, spierpijn etc.)
    Te veel Natrium (keukenzout) of een tekort aan Kalium heeft ook invloed. Bananen en avocado's bevatten relatief veel Kalium.

    Reageer
    #7

    Bedankt voor de uitleg gelukkig is dat zo allemaal dat ik ook niet de enige ben. Ik zit wel nog met een vraag als ik ga fietsen een stukje en ik kom terug heb ik af en toe last van erg vermoeide/zware benen waarom?

    Reageer
    #8

    Ik zeg het meestal zo: kun je nog 2 kilometer lopen?
    Zo nee, dan heb je een hart- of vaatprobleem, waarschijnlijk, en dat is wel ernstig. Zeker reden tot nader onderzoek.
    Bij fietsen spelen veel meer zaken als het type zadel, de zithouding etc.
    Als je flink gefietst hebt is het overigens niet zo gek dat je vermoeide benen hebt. Je kunt het verbeteren door je banden hard op te pompen (4 Bar minimaal bij een tourfiets en wel 9 bar bij een racefiets) en een passend zadel aan te schaffen. De juiste afstelling van de fiets maakt ook een enorm verschil.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja dat zou geen probleem moeten zijn ook voetbal ik zonder problemen maar als ik dan terug kom thuis en ik stap van mijn foets dan pas voel ik het en na even liggn is het over maar dat is me wel opevallen de laatste tijd.

    Reageer
    #10

    Wat is een 'foets' ?
    Ben je vlaming?
    Hou maar gewoon aan dat als je ademhalingsproblemen krijgt of duizelig wordt, of enorme spierpijn krijgt, dan heb je een hartprobleem. Als je alleen je hart voelt of angsten hebt, dan ligt het niet aan je hart.

    Reageer
    #11

    Hou maar gewoon aan dat als je ademhalingsproblemen krijgt of duizelig wordt, of enorme spierpijn krijgt, dan heb je MOGELIJK een hartprobleem. Als je alleen je hart voelt of angsten hebt, dan ligt het niet aan je hart.

    Reageer
    #12

    Ik bedoel fiets, nee gelukkig nooit duizelig tijdens inspannig.

    Reageer
Reageer op: Harde Hartslag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief