Hoe snel kan ik weer werken met bloedarmoede?

  • #1

    [b][/b] Hallo
    Ik ben nanda 34 jaar met chronisch hypofyse syndroom.
    Ik laat het kort.. ik voelde me de laatste tijden duizelig hoofdpijn trillen maar ging gewoon door met werken, nu ben ik dinsdag getest en mijn Hb waarde is 4.9 ook kreeg ik ijzertabletten ferrofumaraat 200pch 3 x daags mee...
    Nu mijn vraag: hoe snel kan ik weer aan de slag met werken, ik werk op een Sociale Werkplaats en daar willen ze dat ik zo spoedig mogelijk terug kom omdat ze vinden dat het niks is om thuis te gaan zitten..
    Is dat verstandig of niet? beetje domme vraag maar ik heb nog nooit bloedarmoede gehad!!!
    Wie kan mijn helpen?
    Groet
    Nanda

    Reageer
    #2

    Bloedarmoede is een serieuze ziekte. Uw huisarts kan u een briefje meegeven dat u kunt overleggen aan uw werkgever waarin de huisarts kan aangeven onder welke omstandigheden het niet verstandig is te gaan werken. Tenslotte is uw eigen huisarts het best op de hoogte van uw ziektetoestand.

    In het algemeen geldt dat bij een verlaagd Hb normaal gewerkt kan worden, afhankelijk van de mate waarin. Hierbij is de absolute waarde van belang en de mate waarin u last hebt van de symptomen en de verschijnselen. De normaalwaarden bij vrouwen ligt tussen de 7,5 en 10.

    Persoonlijk zou ik u adviseren even niet te gaan werken en dit met de huisarts en uw werkgever te overleggen.

    Lees ook:

    Bloedarmoede
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBk5a.htm

    Bloedarmoede
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedarmoede

    Reageer
    #3

    hoi
    Dankje wel voor je snelle antwoord..
    Ik voel me ook niet echt beter ..
    ik ga volgende week wel even in overleg met me huisarts
    Bedankt

    Reageer
    #4

    Mijn waarde is gedaald binnen een jaar en ga maandag naar de huisarts. Ik werk in koude loods en loop orders en verpak deze. Soms tot 25 kilo. Is het raadzaam gewoon door te Werken? Wat kan wel en wat Niet? Ben ook hartpatiënt.

    Reageer
    #5

    Beter om dat te overleggen met de huisarts.

    Reageer
    #6

    ik heb bloedarmoede sinds  men zwangerschap, ben bevallen  in januari, maar nog steeds bloedarmoede..ik nam ijzerpillen in maar die sloegen niet aan,  ik ga nu  ijzerspuiten krijgen, kan ik gaan werken of beter nog thuis blijven ?

    Reageer
    #7

    Die vraag kun je alleen maar zelf beantwoorden. Alleen jij kunt weten of jij je zelf in staat acht om te werken ja of nee.

    Reageer
Reageer op: Hoe snel kan ik weer werken met bloedarmoede?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief