hart diverse vragen over!!!!

  • #1

    hallo,
    ben een 35 jarige moeder.ik heb een hartspierziekte.HCM. erfelijk.
    ik weet niet meer wat ik moet doen.
    gregeld heb ik last van of mijn hart af en toe stopt.(tis net een slechte dieselmotor) die op gang moet komen. snelle hartslag..of de trein langs komt.af en toe trage hartslag.nu op dit moment heb ik wel elke dag last van die slechte diesel. en weet gewoon niet wat ik moet doen.
    wie kan mij helpen.ben een bezige bijtje ik kan niet echt stil zitten of zo...sorry..ik weet gewoon niet meer wat ik ermee moet...als nik dat heb gehad ben ik best wel moe...zelf denk ik wel eens...zou ik niet ergens een kleine vernauwing hebben wat zo niet meteen kunnen vinden!!???? of waar komt het vandaan...groetjes hartpatiente

    Reageer
    #2

    Een bekend symptoom van hypertrofische cardiomyopathie zijn hartritmestoornissen.

    Hartritmestoornissen als gevolg van HCM kunnen leiden tot duizeligheid, flauwvallen en soms tot plotseling overlijden.

    Het langzaam dikker worden van de hartspier gaat het hele leven door.

    Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden, uiteraard afhankelijk van de verschijnselen bij de individuele patiënt. Soms worden medicijnen voorgeschreven, in andere (zeldzame) gevallen kan het nodig zijn een pacemaker of inwendige defibrillator (ICD) te implanteren.

    Neem contact op met uw cardioloog voor de juiste behandeling.

    Reageer
    #3

    het klopt helemaal wat er geschreven is..
    vraag me alleen af wat het is dat ik geregeld
    even om zo te zeggen dat mijn hart zo raar doet en dat ik dan raar in mijn hoofd wordt. om eerlijk te akelig gevoel...net of je een oude slechte dieselmotor uit wilt vallen...ik weet niet wat ik ermee moet of wat ik moet doen..medio mei 2010 moet ik terug naar de cardioloog.

    Reageer
    #4

    Ik denk dat het goed is dat je naar de cardioloog gaat voor controle. Omdat cardiomyopathie kan toenemen, kan er misschien een behandeling zijn voor jou nu. Als je je afspraak in mei te lang vindt duren, kun je misschien eerst even langs de huisarts gaan.

    Reageer
    #5

    je bent in behandeling in het ziekenhuis, moet je eerst naar de huisarts. bij mijn huisarts moet je een week wachten voor een afspraak!!!
    mijn hartspier is op drie plaatsen verdikt.
    de laatste dagen heb ik ook last van benen, krampachtig gevoel waardoor ik niet kan slapen..
    hart en vaten zitten in de familie.
    mijn vader was 51 jaar toen hij overleed. mijn halfbroer was 21 jaar toen hij overleed. mijn broer heeft al diverse jaar eerst een pacemaker gehad en nu een tijd een icd. daar gaat het beter mee.

    Reageer
    #6

    bel de huisarts voor een verwijsbrief cardioloog, als hij jouw medische geschiedenis kent zal hij hem meteen klaarleggen anders vraagt hij jou om even langs te komen.
    Je kan meteen de Cardioloog bellen voor een afspraak, als je gaat heb je de verwijsbrief inmiddels, zo verlies je helemaal geen tijd.
    het lijkt mij inderdaad belangrijk dat je onder controle blijft.
    succes, Brenda.

    Reageer
    #7

    De mate waarin het hart samentrekt en wringt, blijkt bij patiënten met ernstig hartfalen een voorspellende waarde te hebben voor hoe de patiënt reageert op therapie met een pacemaker. Dit concludeert Iris Rüssel in haar onderzoek, waarop zij 14 april 2010 promoveert aan VUmc.

    Reageer
    #8

    ik had op 11 feb. j.l een te snelle hartslag gevolgt door een zware linkerarm.
    het bleek hartritme stoornis te zijn.
    kreeg eerst prolol en bloedverdunners voorgeschreven en ben nu overgestapt na sotalol en bloedverdunners.er werdt mij gezegt dat nu vooral rust belangrijk voor mij is.
    de echo en fietstest wijzen niet echt iets uit, maar mijn hart klopt soms tot wel 146 slagen per minuut, heb met inspanning last van benauwdheid, blauwe schijn over onderlip en nagels.ga ik dan door met de inspanning dreig ik onwel te worden.
    nu volgt er nog een hartscan en een fietstest met radio actieve vloeistof.
    als daar niks uitkomt weten ze niet hoe ze me verder moeten helpen.ik kan toch niet de rest van mijn leven op de bank gaan zitten en wachten of er iets gebeurt.
    heeft iemand ervaring met deze klachten en hoe ga er mee om ?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het feit dat je blauwe lippen krijgt en blauwe nagels, betekent dat het lichaam op dat moment te weinig zuurstof krijgt omdat het hart te weinig zuurtsofrijk bloed naar het lichaam pompt. Dit is zeker niet goed en moet echt beter onderzocht worden. Hier is zeker iets aan de hand dat niet klopt!

    Reageer
    #10

    Blauwe lippen en nagels zijn kenmerken van cyanose.

    Cyanose is het blauw kleuren van de huid door de aanwezigheid van gedeoxygeneerd hemoglobine in de bloedvaten in de buurt van het huidoppervlak. Het kan voorkomen in de vingers, ook onder de nagels, en in andere extremiteiten (dit wordt perifere cyanose genoemd), of (ook) in de lippen en het gezicht (centrale cyanose).

    [u]Centrale cyanose[/u] wijst op een probleem met de circulatie of ademhaling dat leidt tot verminderde oxygenatie van het bloed in de longen of verhoogde zuurstofextractie door vertraagde circulatie van het bloed door de bloedvaten in de huid. Acute cyanose kan het resultaat zijn van asfyxie of stikken, en is een teken dat de ademhaling is geblokkeerd.
    [bewerken] Perifere cyanose

    [u]Perifere cyanose[/u] wijst op een verminderde doorbloeding in de kleine bloedvaten, bijvoorbeeld wanneer iemands handen erg koud zijn. Dit wordt acrocyanose genoemd en komt soms ook wel eens permanent voor bij normale temperaturen.

    Oorzaken van cyanose zijn diverse: het gebruik van medicijnen, hartproblemen, longaandoeningen, en vele andere.

    Reageer
    #11

    Lees de informatie over hartritme stoornissen op de website van de hartstichting (soorten, oorzaken, onderzoek en behandeling):
    http://www.hartstichting.nl/hart_en_vaten/hartziekten/ritmestoornissen/

    Reageer
Reageer op: hart diverse vragen over!!!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief