bakje

  • #1

    Hoi Tandor,

    Ik had net een kapsalon gekocht, en op de onderkant van dat bakje zat iets zwarts zegmaar wat je eraf kon wrijven en ook in je vingers kon wrijven net alsof t miniscule korreltjes waren. Daarna had ik 't bakje op t bordje gezet, vervolgens schudde ik de kapsalon op t bordje en daarna weer in 'n kommetje, mocht n beetje van die miniscule korreltjes tussen de kapsalon zijn gekomen, kan ik die dan alsnog opeten?

    Reageer
    #2

    Ik heb het toch gegeten, maar nadat ik in de kapsalon wat geks proefde gooide ik het maar weg. Toen had ik het wel al meer dan half op.

    Ik vraag me af... als je iets verkeerds eet, krijg je daar dan hooguit een buikgriep van?

    Reageer
    #3

    Je zou er een voedselvergiftiging van kunnen krijgen.  Maar dat merk je dan snel genoeg. Diarree, misselijkheid, buikpijn en koorts.  Als je er koorts bij krijgt, moet je wel even de huisarts bellen

    Reageer
    #4

    Hoe snel zou ik het dan merken?

    En wat zou koorts erbij betekenen?

    Reageer
    #5

    Als je er koorts bij krijgt, dan is het zeer waarschijnlijk een voedselvergiftiging. Als je de klachten zonder koorts hebt, meer een vorm van buikgriep.

    Reageer
    #6

    Wat houdt dat eigenlijk in, voedselvergiftiging? Kun je dat meer zien als een buikgriep die wat langer doorgaat?

    Reageer
    #7

    Ik ga dadelijk een stuk lopen (halfuurtje), zou ik dan dus al veranderingen als in wat zwakker worden moeten merken als ik 1 van de 2 heb? Of vanavond rond 11 uur pas?

    Reageer
    #8

    Voedselvergiftiging ontstaat door giftige stoffen in voedsel. Deze giftige stoffen worden vaak geproduceerd door bacteriën of schimmels. Buikkrampen, misselijkheid, diarree of braken zijn tekenen van een voedselvergiftiging. De klachten ontstaan meestal binnen 8 uur na besmetting.  Dit is vergelijkbaar met een buikgriep. Maar ernstiger van aard als er koorts bij optreedt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ahh oké. Dus als ik nu al bijv. een knorrend geluid in mijn onderbuik heb is het in ieder geval nog niet daarvan, maar meer van het drukmaken erover?

    Reageer
    #10

    En ik maar denken dat ik het duidelijk had geschreven:

    Buikkrampen, misselijkheid, diarree of braken zijn tekenen van een voedselvergiftiging. Rommelen in je buik staat daar toch echt niet bij.

    Reageer
    #11

    Ahh oké, excuses.

    Maar als de kapsalon dus verder normaal proefde, behalve dat laatste stukje wat zoeter proefde (wat ik bovendien wel heb uitgespuugd) en er misschien een hééél klein beetje van die zwarte (verbrandde??) korreltjes tussen gingen (die mijn lichaam misschien zelf gewoon kan bestrijden?), dan is de kans op een voedselvergiftiging dus vrij klein? Ben namelijk meteen bang voor t ergste zoals een ernstige ziekte ofzo.

    Reageer
    #12

    Ik kan niet zeggen wat er in de kapsalon zat. Ik weet dus niet wat je hebt gegeten. Het ergste wat je kan overkomen is een voedselvergiftiging. Daar ga je niet dood van. Je zult de komende uren wel merken of je aan de racekak komt of over moet geven.  Je kunt er op dit moment toch niets meer aan doen of veranderen.

    En nou niet weer zo'n uitputtende discussie ervan gaan maken als bij de andere topics.

     

    Reageer
    #13

    Oké bedankt.
    Ik was namelijk bang wegens dat een juf van mijn school ooit tegen me zei dat er in slecht voedsel kankerverwekkende stoffen konden zitten... maar als ik u zo hoor is dat dus een fabel.

    Reageer
    #14

    Ik zeg niet dat dat een fabel is, maar daar bedoelde ze beslist geen kapsalon mee.

    Reageer
    #15

    Ik bedoel ook dat zwarte spul wat er misschien tussen zat of tussen is geraakt.

    Reageer
Reageer op: bakje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief