"Zomaar" afvallen; wanneer alarm?

  • #1

    Beste mensen,

    Zo'n twee en drie maanden terug ben ik naar de dokter geweest (eindelijk, ben erg bang voor dokters) vanwege wat problemen met mijn buik en "mannelijk gereedschap".
    Dokter heeft gekeken, gevoeld, bloed laten prikken op: nierfunctie, psa waarden (ivm prostaat) en ontsteking. Alles was goed.
    Ik moest het aankijken en terug komen als het niet beter ging.
    Het gaat wat beter maar nog niet helemaal top.
    Ik moest wel een paar dingen in de gaten houden:
    - eetlust verliezen
    - zomaar afvallen

    Dat eerste heb ik geen last van, maar dat tweede wel. In een half jaar tijd zo'n 4 kilo.
    Ik ben 1.82 en woog 101 kilo, nu 96,4 (maar de late avondmeting valt altijd hoger uit) en vraag mij af of dit reden is om terug te gaan.
    Ik kan het zelf immers redelijk verklaren:
    ik ben de laatste 5 maanden (iets) gezonder gaan eten en vooral; ik dronk nooit. Zo'n 5 tot 10 koppen koffie op een dag en dat was het. Nu, na bij de dokter te zijn geweest, besefte ik mijzelf dat en ben 2 liter water per dag gaan drinken.
    Dat doe ik nu 2 a 3 maanden.

    Mijn vraag is nu; kan het zijn dat ik die paar kilo afgevallen ben door gezonder eten en die 2 liter water op een dag drinken? Lichaamsbeweging is nog hetzelfde.
    Zou ik mij zorgen moeten maken of is dit een normale waarde?

    Ik ga toch liever niet naar een dokter, echt liever niet!
    Bedankt voor het lezen.

    Reageer
    #2

    Als je gezonder bent gaan eten  en mer water bent gaan drinken kan dat zeker ertoe bijdragen dat je afvalt.  Ik neem aan dat je het  niet erg vindt om af te vallen. Je hebt een "paar" kilootjes te veel...

    Reageer
    #3

    Beste Tandor, hartelijk bedankt voor je reactie; het stelt me wel gerust.

    Ik vind het ook niet erg om af te vallen, dat mag best, maar omdat de dokter zei dat ik daarop moest letten.......ben ik nogal hypochondrisch geworden blijkbaar.
    Vooral omdat ik twee dagen terug nog een kilo meer woog (kan ook aan weegschaal liggen hoor, is niet erg stabiel) maakte ik mijzelf ineens (meer) zorgen.

    Reageer
    #4

    4 kilo in een half jaar is niet schokkend. Geen zorgen over maken. 4 kg in een maand en gebrek aan eetlust  is wel wat veel.

    Reageer
Reageer op: "Zomaar" afvallen; wanneer alarm?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief