Maak ik me teveel zorgen?

  • #1

    Hoi hoi!

    Ik maak me waarschijnlijk zorgen om niks maar toch wil ik even mijn verhaal kwijt ๐Ÿ™‚
    Ongeveer 2 maanden geleden had ik seks met een jongen (zonder condoom, maar ik slik de pil). Op de een of andere manier werd ik opeens heel bang dat ik zwanger was. Ik ben niet 100% zeker dat ik de pil niet 1 keer vergeten ben, kan het me in ieder geval niet herinneren en het was in mijn derde week. Ik werd in de stopweek ook gewoon ongesteld (maar dit zegt niet altijd alles volgens mij). Omdat ik toch wat gekke klachten had (vaak plassen, buikpijntjes etc.) heb ik zo'n 1,5 week geleden toch maar een testje gedaan (eentje 's middags en eentje 's avonds). Deze waren beide negatief. Ik zou toen ongeveer in mijn 6e a 7e week zitten van een eventuele zwangerschap, dus het hcg gehalte zou hoog genoeg moeten zijn lijkt me. Alles wijst er dus eigenlijk op dat ik niet zwanger ben.

    En toch blijft het door mijn hoofd spoken. Het lijkt alsof mijn borsten wat veranderen, er zitten meer blauwe aders en mijn tepels lijken meer uit te steken. Ook heb ik vaak last van buikkrampen (wel vaak hoog, alsof je naar de wc moet), steekjes in mijn onderbuik en vermoeidheid. Verder geen last van misselijkheid, gekke geurtjes, andere smaak etc.

    Heeft iemand hier een mening over / ervaring mee? Of ben ik gewoon compleet aan het doorslaan en is er niets aan de hand? Ik weet van mezelf dat ik wel een beetje hypochonder ben aangelegd haha.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je je vooral zelf aan het gek maken bent. De klachten die je hebt zullen door de stress worden veroorzaakt.
    Er is al met al geen enkele reden om te denken dat je zwanger zou kunnen zijn

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie! Ik denk dat je gelijk hebt. Wat ik me wel afvraag; kunnen groeiende borsten en tepels ook door stress worden veroorzaakt? Ik vind het maar gek, mn borsten zijn opeens ongelijk terwijl dit nooit zo is geweest..

    Reageer
    #4

    Dat komt niet door stress. Het kunnen wel je hormonen zijn..

    Reageer
    #5

    Maar die horen toch niet echt te schommelen als ik aan de pil ben?

    Reageer
    #6

    En waarom zou dat niet kunnen? Er zijn meer hormonen in je lichaam dan alleen die twee van de pil. En zelfs dan kunnen daar schommelingen in voor komen Me name in de hormonen die lichaam zelf aanmaakt

    Reageer
    #7

    Daar heb je gelijk in. Het is gewoon erg toevallig dat ik dat precies nu krijg terwijl ik daar nooit last van heb. Verder is een negatieve zwangerschapstest ook gewoon betrouwbaar in de 6e of 7e week toch? Ik denk dat ik maar moet proberen te stoppen met me zorgen maken..

    Reageer
    #8

    Na 6 of 7 weken zou je toch echt een positieve zwangerschapstest moeten hebben.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Maak ik me teveel zorgen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief