Van spiraal naar pil

  • #1

    Hallo, afgelopen dinsdag (6 december) € heb ik bij de gynaecoloog mijn spiraaltje laten verwijderen vanwege heftige klachten. Nu heb ik van de HA een herhaalrecept gekregen voor de pil. Mijn HA zei dat ik gelijk dezelfde dag(dinsdag dus) moest beginnen met de pil. Toen ik bij de gynaecoloog kwam zei zij mij dat ik de eerste dag van mijn menstruatie moest beginnen. 2 verhalen dus. Ik ben maar van het advies van de gynaecoloog uitgegaan, maar voel mij hier toch niet echt prettig bij. Kan ik vandaag(8 dec) of morgen nog beginnen met de pil?

    Groeten.

    Reageer
    #2

    Je huisarts had gelijk. Het was beter geweest om gelijk op dezelfde dag te beginnen. Nu kun je beter wachten tot de eerste dag van de menstruatie

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de snelle reactie! Oké, hd ik toch naar mijn HA moeten luisteren. Nu heb ik nog 1 probleem.. ik ben sinds jongs af aan al aan de pil. Het klinkt misschien raar, maar ik weet niet meer hoe ik mijn eigen menstruatie voel aankomen etc. Sinds gisteren heb ik licht rood/roze menstruatiebloed. Zou dit de mensturatie zijn? Geen last van gevoelige borsten etc. Gisteren heeeeel klein beetje krampjes.. minimaal.. ik weet het niet. Help!

    Reageer
    #4

    Het zou ook van het verwijderen van de spiraal kunnen zijn. Er kan een wondje in de baarmoeder ontstaan. Een menstruatie zou wel erg snel zijn...Je merkt het als de bloeding echt doorzet. Als dat wel zo is, heb je geen menstruatie maar een doorbraakbloeding, omdat de hormonen van de spiraal gestopt zijn. Het meteen starten van de pil was dus bedoeld om dit te voorkomen.
    Als je wel meteen met de pil was gestart, was je de eerste 7 dagen ook niet beschermd geweest door de pil. Als de bloeding doorzet, zou je met de pil kunnen starten. Je moet er dan wel rekening mee houden dat ze dan ook de eerste 7 dagen niet beschermd.

    Reageer
Reageer op: Van spiraal naar pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief