Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Rode vlekken in gezicht na bier

  Rode vlekken in gezicht na bier

h. #1 02 nov 2008 16:34

Hej,

Sindskort krijg ik na inname van wat slokken bier flinke rode vlekken in mijn gezicht en nek. Ik voel het warm worden en het lijkt net alsof heel m´n gezicht in brand staat. Als ik in de spiegel kijk denk ik echt van what the fuck. Leuk als ik binnenkort een feestje heb en daar als een rood monster rondloop. Ik heb dit eerder nooit gehad en kon gewoon zoveel drinken als ik wou.

Heeft iemand hier ook ervaring mee, en zoja is hier iets tegen te doen? Je wil niet weten hoe hard ik hoop dat hier een middeltje voor is.

Dank.

brenda #2 02 nov 2008 16:58

tja, snap dat je eraf wil zonder te stoppen, maar ik ben bang dat je gewoon allergisch bent voor bier.
heb je het ook als je wijn drinkt? een ander merk probeert? Malt drinkt?
kortom : even zelf uittesten.
Succes, Brenda

Marc #3 03 nov 2008 12:06

Alcohol zorgt voor vaatverwijding (en later vaatvernauwing) en die vaatverwijding zorgt voor de rode vlekken.

berta #4 29 nov 2008 17:33

Erg vervelend!!!
Ik krijg ook rode vlekken in mijn nek,gezicht en decolethe na het drinken van bier.Ik voel dat ik ga gloeien erg naar.
Ik heb het ook wel eens als ik heb gegeten.
Ga je lekker uit eten zit je met die vlekken!!
Erg vind ik als mensen er dan naar vragen,ze denken dat ik me niet op mijn gemak voel of niet over bier kan.In mijn jeugdige jaren had ik er geen last pas na mijn 20e.Terwijl ik ervoor veel meer dronk. Ik ben nu 26 en voel me er totaal niet prettig bij.Ook heb ik hooikoorts op een andere site heb ik gelezen dat dat er iets mee te maken kan hebben, ik weet het niet.

Marc #5 30 nov 2008 00:12

Alcohol heeft een sterke vasodilaterende werking. met andere woorden, als gevolg van alcohol in je bloed ontspannen de spiertjes in de bloedvatwand waardoor de bloedvaten wijder worden en er dus meer bloed doorheen kan.

Dit gebeurt dus ook met blosjes, en in je decolleté. Je ziet dus eigenlijk het bloed door de huid heen, dat zijn de rode wangen.

suus #6 27 dec 2008 18:39

Hoi,

Wat je beschrijft herken ik helemaal! Ik heb dit nu al een paar jaar. Ineens kreeg ik heel veel vlekken in m'n gezicht en in mijn nek. Toen ben ik eerst een tijdje minder gaan drinken. En ik had het de ene keer wel en soms weer niet, heel vaag! Dus dat hielp ook niet.
Ik drink zelf over het algemeen bier. Ik ben er nooit mee na de dokter gegaan. Wat ik nu doe, klinkt misschien raar..Ik drink een biertje en heb er een groot glas water bij. Ik neem dan eerst veel water, daarna weer slokje bier. En zo totdat mijn flesje leeg is. 9 van de 10 keer gaat dit goed. En krijg ik geen vlekken. En dan kan ik de hele avond zo drinken.
Maar ik heb het ook bij andere soorten drank, bij wijn, bessen, amaretto, passie. Heb het met deze soorten drank wel eens geprobeerd.

gr. suus

Ilse #7 27 dec 2008 19:02

Door alcohol gaan de kleine bloedvaatjes die aan de oppervlakte liggen meer openstaan, dat gebeurt al bij een glaasje. Dat zijn de welbekende blosjes op de wangen. Je kunt hier niets tegen doen. De een heeft gewoon een dunnere huid dan de ander waardoor je die bloedvaatjes en het bloed erin (rood dus) sneller ziet.

Ilse #8 27 dec 2008 19:15

Ja, dat is logisch omdat het percentage alcohol dat opeens in het bloed komt dan lager is want eigenlijk verdun je het bier (en dus de alcohol) in je maag. Opname naar het bloed gaat dus een stuk gelijkmatiger, dus gaan je bloedvaten niet zo snel openstaan. Logisch.

AA #9 28 dec 2008 13:33

Ik heb hetzelfde probleem! Ook vaak na bier, maar zeker niet altijd als ik drink. Ik drink regelmatig maar heb het idee dat het alleen komt als ik oververmoeid ben ofzo?!

Het begint rondom mijn ogen, en trekt dan door tot over mijn gehele gezicht en nek. Na enkele uren gaat het weer over maar sta mooi voorschut.

Hoop dat hier iets voor te vinden is.

Ilse #10 28 dec 2008 23:19

De enige oplossing is minder alcohol gebruiken. Zoals eerder werd geschreven, bijvoorbeeld verdunnen door afwisselend water te drinken. Meer dan twee eenheden alcohol is trouwens schadelijk, maar ik neem aan dat je dat weet.

karin #11 22 jan 2009 08:29

hallo,

ik heb er zelf ook ervaring mee aLS IK EEN BACARDI OF ANDERE STERKE DRANK DRINK KRIJG IK OOK LAST VAN RODE VLEKKEN DIE DAN GAAN BRANDEN .
IK WEET ALLEEN NIET WAT JE ER AAN KAN DOEN WAARSCHIJNLIJK GEWOON STOPPEN MET DRINKEN !!!

Marc #12 23 jan 2009 01:33

Juist, dat is de enige mogelijkheid. Alcohol heeft een sterke vasodilaterende (vaatverwijderende) werking. Hierdoor zie je het bloed gemakkelijker door de huid. Bloed is rood, en dus krijg je rode wangen.
Je kunt proberen de alcohol te verdunnen met water, dan is het effect geringer want de concentratie alcohol is dan kleiner.
De enige echte oplossing is niet meer drinken.

h. #13 06 feb 2009 21:33

Mooie klote. Ik baal er echt van... :(

Ik krijg ook alleen uitslag als ik in een warmte ruimte ben. Als ik buiten sta te drinken krijg ik het niet. En bij witte wijn krijg ik het ook niet. Misschien dat ik alergisch ben voor gist. Ik weet niet hoe andere soorten bier drinken eigenlijk. In ieder geval gaat het bij Bavaria dus mis.

Ik ga het binnenkort een keertje proberen.

LIES #14 22 feb 2009 20:47

Gegroet Nederlandse lotgenoten...
Ook ik zit met het meest vervelende feit; ALCOHOL INTOLERANTIE
Bij mij is het ander half jaar geleden begonnen (met een nip van pineau de charent) In het begin had ik er niet altijd last van, maar nu steeds meer en meer. Ik reageer op alles; bier, wijn, sterke drank...
Niet dat ik veel drink (heb net een zwangerschap en borstvoeding achter de rug) Een slok is genoeg om mijn gezicht in Brand te zetten.
Vermoeidheid zou ook wel eens een rol kunnen spelen.
In ieder geval, ik ben er mee naar de dokter geweest en die heeft me pillen voorgeschreven (met de boodschap; test het even uit of dit werkt of niet, en anders kom je maar een keertje terug) AERIUS noemt het (ik vermoed dat dit hetzelfde medicijn is dat hooikoorts-lijders innemen.
Veel succes
Lies

Harald #15 22 feb 2009 21:00

Wacht even, als ik het dus goed begrijp geef jij een tip om vergif met een ander vergif op te lossen. Dus met jouw medicijnen kun je weer gewoon drinken... Ik weet niet of ik het ermee eens ben, maar zinvol vind ik het weinig.
Een alcoholallergie met een histamine reactie en gewoon nuchter zijn is volgens mij te verkiezen boven twee vergiften en onderinvloed zijn

andre #16 06 mrt 2009 09:54

geen alcohol meer drinken lijkt me niet cht een oplossing :-)

k heb het zelf nu 2x gehad of zo. 2x als ik na het sporten gelijk bier drink. Dus eerst ff aquarius en dan n biertje, dan gaat het prima.

Manon #17 06 mrt 2009 12:19

Er zijn twee grofweg twee oorzaken van alcohol intolerantie.

De eerste verklaring is een algemene. Deze is afhankelijk van kleine individuele verschillen tussen mensen. Hierbij is het niet de alcohol (ethanol) zelf in de alcoholhoudende drank die de reactie veroorzaakt, maar andere bestanddelen van die deel uitmaken van de drank. Iemand met een allergie voor gerst vertoont dan dus een allergische als hij of zij bier drinkt.

Bij een echte alcohol intolerantie is de lever niet in staat om alcohol volledig af te breken. Alcohol wordt vanuit de maag en de dunne darm snel opgenomen in de bloedsomloop en verdeelt zich vervolgens over alle weefsel- en lichaamsvloeistoffen (waaronder de hersenen en de placenta). In de lever wordt alcohol met behulp van het enzym acetaldehyde dehydrogenase geoxydeerd tot ethanal, wat weer wordt omgezet in acetyl-coënzym-A. Coënzym A wordt opgenomen in de citroenzuurcyclus of gebruikt bij de synthese van cholesterol en vetzuren.

Bij bijvooerbeeld Aziaten werkt het het acetaldehyde dehydrogenase enzym minder goed. Dit resulteert bij hen in hogere acetaldehyde concentraties na alcoholconsumptie, zij worden eerder dronken, met alle vervelende gezondheidseffecten die daarmee samenhangen, zoals hoofdpijn en braken.

Tjeerd #18 09 mrt 2009 20:54

Hoi,

Bij mij gebeurt het ook, alleen als ik erg moe ben, dus meestal op het einde van de week. Als ik uitgerust ben komt het meestal niet voor.

Gr. Tjeerd

YouPhone #19 10 mrt 2009 01:01

Dan kunnen we dus aannemen dat u een getrainde drinker bent en iedere dag alcohol nuttigt. In ieder geval zoveel dat u verschil opmerkt tussen verschijnselen na het gebruik van alcohol als u uitgerust bent aan het begin van de week, en het gebruik van alcohol als u meer vermoeid bent aan het einde van de week.
Hierbij moet opgemerkt worden dat als de lever vaker gifstoffen van dezelfde soort aangevoerd krijgt, de enzymen die dit vergif (in dit geval alcohol) moeten afbreken, sneller en in een hogere concentratie worden aangemaakt, zodat het de alcohol sneller kan afbreken.
Dit adaptief vermogen van de lever komt ook in actie als er bijvoorbeeld medicatie wordt gebruikt. Wat weinig mensen weten is dat veel pillen door het lichaam als vergif worden gezien, en dus afgebroken moeten worden, los van het feit dat geneesmiddelen wel degelijk een doel hebben. Maar ik bedoel dus het principe van adaptatie van de lever.
Daarom kan een ervaren drinker meer alcohol 'hebben' dan iemand die zelden drinkt.

lon #20 10 mrt 2009 09:39

Ik heb het al van kinds af aan. Er hoeft maar alcohol in eten verwerkt te zijn of iets waar ik niet tegen kan en....een rode branden de kop.

Het komt er niet altijd gelijk uit.

Ik wordt nu getest op een histamine intolerantie. Bij alcoholische dranken komen nl veel histaminen vrij.

Biij mij gaat het vaak na een uurtje wel weer weg trouwens, het is alleen heel lastig. En volgens de dermatoloog gaat het ook nooit meer over!

Arend-Jan #21 10 mrt 2009 12:11

Alcoholische dranken bevatten histamine. Dit is dezelfde chemische stof die betrokken is bij allergische reacties in het lichaam.

Bij sommige mensen werken de afbrekende enzymen niet goed als gevolg van genetische aandoeningen of gastro-intestinale ziekten. Dit kan leiden tot symptomen die wijzen op histamine intolerantie.

Andere histamine-rijke voedingsmiddelen zijn onder andere vleeswaren, spinazie en tomaten.

Mr G. #22 16 mrt 2009 01:04

Ik ben van Aziatische afkomst. ik zit met hetzelfde probleem en baal er echt van. Na 1 pintje bier voel je je de warmte naar je hoofd stijgen, je voelt je ongemakkelijk en je hoofd is rood en beetje opgezwollen. Meestal blijf ik gewoon drinken en na tweetal uur verbeterd het.
Ik heb ook hooikoorts en neem hiervoor Aerius. Kan ik deze medicatie combineren met alcohol om mijn rode, opgezwolle hoofd te vermijden?
veel water drinken, heeft dit veel nut?

met vriendelijke groeten

Meerke #23 05 apr 2009 20:28

Ik zit nu ff te googlen met mega rode vlekken en een kop als een tomaat!
Fijn om te horen dat ik niet de enige ben, maar niemand komt met een goede oplossing. Behalve niet meer drinken...Tja, das erg drastisch!
Ik heb het meestal met wijn drinken. Dan al na een glas of twee. Dacht dat ik er met bier geen last van zou hebben... THink again....
Heb er nooit last van gehad. Tot vorig jaar, gewoon een keertje en toen van 1x per maand naar 2x, naar elke keer als ik drink.... Grrr...
De vlekken oveleef ik wel, maar van de hitte gaat m'n hart in m'n gezicht kloppen en daar krijg ik weer hoofdpijn van... Grrr...
Oplossing... Help!!

Danny #24 11 mei 2009 01:44

Ik heb hier ook last van. Ik heb dit weekeind een beetje teveel bier gedronken, en ik leek vanavond in de spiegel en zag die vlekken. Meteen maar ff kijken wat het misschien kon zijn.

Anoniem #25 03 sep 2009 16:16

Hallo,

Ik ben geen grote drinker maar soms als ik een biertje neem: bijvoorbeeld 2 glazen, dan wordt mijn gezicht snel rood en warm. Dat heb ik meestal alleen als ik weinig heb gegeten als ik begin met bier drinken.
Als ik eenmaal nog wat glazen meer drink gaat de roodheid vanzelf over maar het is niet leuk tegeovner de anderen. Het is net of ik me schaam.
En dat doe ik dan ook als ik dat bij onbekende mensen heb. Goede vrienden weten dat en die vinden het wel grappig.

Maar wat is het nou eigenlijk: een allergie?
En is het schadelijk.

PS ik het het maar soms. Soms maar 1 keer in de maand terwijl ik elke weekend een biertje pak.

b.v.d.

Rode vlekken in gezicht na bier

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA