Meer energie door de juiste voeding

Waarschijnlijk heb je het zelf al wel eens gemerkt. Na de ene maaltijd voel je je energiek en na de andere maaltijd sloom en opgeblazen. Dat is geen suggestie, want de verkeerde voeding is één belangrijke reden van weinig energie hebben. Het geheim om meer energie te krijgen zit simpelweg in de voeding en in de combinaties. Dus welke voeding zorgt voor meer energie?

De juiste combinaties

Eiwitten (uit vlees, gevogelte, zuivel, bonen en eieren), zorgen altijd voor een verhoogd energieniveau. Echter, wanneer dit in combinatie met koolhydraten gegeten wordt, dan werkt dit tegenovergesteld. Dus zorg voor een combinatie van eiwitten met groenten.

Niet teveel eiwitten

Je moet er wel op letten dat je niet teveel eiwitten eet. Zorg voor een goede afwisseling in je voeding, eet niet iedere dag vlees en je energieniveau zal stijgen.

Rustig eten

Wat vaak vergeten wordt is dat het rustig genieten van een maaltijd ook daadwerkelijk een functie heeft. Hoe rustiger iemand eet, hoe meer iemand kauwt, des te meer meer energie je krijgt. Wanneer er snel gegeten wordt en slecht gekauwd, dan zorgen deze ‘brokken’ eten voor een enorme belasting voor de spijsvertering. Onder rustig eten verstaan we dat je zittend eet en niet tijdens het heen en weer lopen een boterham naar binnen proppen.

Drink voldoende

Voldoende drinken is onder andere belangrijk, omdat het een reinigende functie heeft. Start de dag direct met het drinken van minimaal 1 glas water. Zorg er vervolgens voor dat er gedurende de gehele dag regelmatig gedronken wordt, en niet alleen tijdens de maaltijd. Een volwassenen moet dagelijks ongeveer 2 liter per dag drinken. Er wordt geadviseerd om vooral water, groentesap of kruidenthee te drinken.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief