Drie simpele tips om gezonder te eten

schijf-van-5-allemaal-gezo

Dat gezond eten belangrijk is, weten we allemaal. Hoe je dat precies doet, dat is een tweede. Daarom hebben wij drie simpele tips om gezonder te eten voor je op een rij gezet

Hoe kun je gezonder eten?

Een goed ontbijt is het halve werk

Er wordt gezegd dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. En dat is niet voor niets. Na een nacht niet eten heeft ons lichaam ’s ochtends voedsel nodig om op te starten. Met een goed ontbijt kan je je gedurende de dag beter concentreren en heb je minder snel last van lekkere trek. Ontbijten is dus ook belangrijk als je op je gewicht wilt letten. Een goed ontbijt bestaat uit granen, zuivel en fruit. Deze drie componenten helpen je darmen met opstarten en geven voldoende energie om aan de dag te beginnen.

Kleine maaltijden

Het is belangrijk om gedurende de dag vijf of zes kleine maaltijden te eten. Dat is beter dan drie grote maaltijden. Door meerdere kleine maaltijden te eten voorkom je dat je bloedsuikerspiegel daalt. Je energie blijft op peil en doordat je dipjes in je bloedsuikerspiegel tegen gaat, zal je ook minder snel zin hebben in snacks.

Eet gevarieerd

Gezond eten is gevarieerd eten. Zo krijg je alle voedingstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Het is vooral belangrijk om te variëren met groente en fruit. Hieruit haal je veel belangrijke voedingstoffen. Daarnaast is het verstandig om af te wisselen tussen vlees en vis. En eet ook eens een vleesvervanger. Met melkproducten kun je ook variëren, bijvoorbeeld door eens te kiezen voor een soja product. Let er hierbij wel op dat deze producten voldoende calcium en vitamine B12 bevatten. Meer informatie over gevarieerd eten kun je vinden op de website van Het Voedingscentrum.

 

Bronnen: Voedingscentrum

Delen:  
19 reacties op “Drie simpele tips om gezonder te eten
 1. Je zou ook eens kunnen denken aan het eten van superfoods. Kokosolie is bijvoorbeeld 1 van de meest gezonde superfoods. Kun je gebruiken als vervanger van margarine of olijfolie bij het bakken of als extra ingredient in een maaltijd. Goji of acai bessen kun je gewoon als een soort tussendoor snoepje gebruiken.

  Als je superfoods pakt, koop dan niet de bewerkte troep uit de supermarkt. Dan zijn geen echte superfoods want die zijn in de fabriek bewerkt op hoge temperaturen (waardoor alle vitamines en nutrienten eruit zijn). Raw superfood kun je veel op Internet krijgen of in de speciaalzaak. Die zijn niet op hoge temperaturen bewerkt.

  Geschreven door Roy Lenders op
 2. kunt u mij ook vertellen of in olijfolie nog de gezonde voedingsstoffen zitten of zijn deze er allemaal uitgehaald en kan men teveel omega 6 binnen krijgen

  Geschreven door anneke bruning op
 3. Beste Anneke,

  Het hangt er een beetje vanaf welke olijfolie je gebruikt.
  Olijfolie bevat veel onverzadigde vetten. Die zijn goed voor het lichaam. Onderstaande link geeft alle info over olijfolie:
  [url=]http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/olijfolie.aspx[/url]

  Geschreven door Tandor1 op
 4. Ik hebnog en vraag vanjoop Buning Ik bn een fanatike prter krig zee weinig uker binne het enigste s een stukje druiensuiker . Wel eet ik veel fruit geld fruit ook als brandstof voor mijn vele sporten Ik ben 72 jaar

  Geschreven door anneke bruning op
 5. Suiker is niet de enige manier om brandstoffen binnen te krijgen. Het hangt dus ook van de rest van je voeding af. Overigens knap dat je met 72 nog fanatiek sport!!!

  Geschreven door Tandor1 op
 6. Je vitamine B12 gehalte zou wat hoger mogen. Uiteraard zul je dit met de huisarts moeten overleggen. Het zou wellicht een oplossing kunnen zijn.

  Geschreven door Tandor op
 7. Ik ben lynn
  Dit gaat niet echt hierover maar ik heb een vraag ik heb ongeveer anderhalve maand elke avond erge buikpijn ik hoef niet te braken maar maar heb steken krampen en gewoon pijn in mijn buik ook heb ik in mijn nek opgezette klieren ik weet niet wat er met me aan de hand is
  Groetjes Lynn

  Geschreven door Lynn op
 8. Hallo Lynn

  Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen zo. Misschien is het wel goed om eens naar de huisarts te gaan me je klachten

  Geschreven door Tandor op
 9. Hallo Tandor
  Ik denk na lezen op internet dat misschien wel een blinde darm ontsteking zou kunnen zijn zou dat kloppen
  Groetjes Lynn

  Geschreven door Lynn op
 10. Daar kan ik je natuurlijk zo geen antwoord op geven. Ga even naar je huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 11. Hahallo
  ik heb al byna mn hele leven een blijvende en teterug kerende obstipatie ben onwijs veel by de dokter geweest alle laxeermiddelen middelen al gehad darmen onderzoek gehad en na het eten misselijk en als ik dan naar de wc ga onwijs warm en de andere moment weer ijskoud kom er maar niet van af en ben er helemaal klaar mee toevallig nog tips om me hier door heen te slepen want het verpest vaak mn hele avond

  Geschreven door janneke op
 12. Hoe oud ben je?
  Gebruik je medicijnen alcohol of drugs?
  Heb je overgewicht?
  Hoe vaak eet je op een dag?
  Eet je dagelijks verse groenten, fruit en drink je dagelijks minimaal 1,5 liter?

  Geschreven door Tandor op
 13. Hallo ik gebruik alleen de pil geen alcohol en geen drugs
  ik drink wel 8 bekers vocht per dag
  en ik eet potjes groenten
  dus wat doe ik niet goed ?

  Geschreven door janneke op
 14. En ik heb geen overgewicht ben laatst onwijs veve afgevallen nu 55 kilo en 20 jaar

  Geschreven door janneke op
 15. In ieder geval zorgen dat je voldoende voedingsvezels binnen krijgt. Dagelijks verse groenten en fruit. Bruinbrood. Minimaal 4 x per dag weten. Dagelijks een kommetje yoghurt.
  Het is mogelijk dat je een spastische darm hebt.

  Wat drink je zoal door de dag?
  Wat was de reden dat je zoveel bent afgevallen?
  Hoe groot ben je?

  Geschreven door Tandor op
 16. Hallo ik drink vaak thee water en limonade mijn lengte is byna 1meter 80
  ik was ziek daardoor afgevallen

  Geschreven door janneke op
 17. Je hebt dus ook nog ondergewicht.

  Probeer in ieder geval bovenstaande tips en zorg dat je gewicht weer op peil komt. Vervang de limonade door vruchtsappen.
  Gebruik de eetmeter van het voedingscentrum.
  [url=]https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/[/url]

  Geschreven door Tandor op
 18. Typ hier uw bericht…[quote=janneke]Dank u voor de tips ik zal er aan werken en als het dan nog niet beter woord dan zal ik me ddokter bellen en vragen voor een onderzoek

  Geschreven door janneke op
 19. De ziekte van Crohn is toch niet besmettelijk. Hoe kom je daarbij?

  Geschreven door Tandor op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief