Hoofdpijn na het hardlopen

Hardlopen is heerlijk om te doen. Lekker in de buitenlucht even alles eruit gooien en aan je conditie werken wanneer het uitkomt. Het doet hardlopers goed. Maar waarom krijgen sommigen dan tijdens of na het hardlopen hoofdpijn?

Waar komt die hoofdpijn vandaan?

Vaak is de reden voor het krijgen van inspanningshoofdpijn een tekort aan energie. Wanneer het lichaam onvoldoende (koolhydraten) heeft opgeslagen kan een hardloper last krijgen van hoofdpijn. Of bij warm en vochtig weer lopen hardlopers de kans op het krijgen van hoofdpijn door een tekort aan vocht. Waarom is niet duidelijk maar vrouwen hebben hier vaker last van dan mannen.

Hoe is dit te voorkomen?

Er is maar 1 remedie; zorg er voor dat het lichaam voor, tijdens en na het hardlopen voldoende vocht, zout en koolhydraten binnen krijgt. Dus drink voldoende: voor, tijdens en na het hardlopen. Maar kijk ook eens naar uw loophouding. Zorg ervoor dat u ontspannen loopt. Probeer zoveel mogelijk met ontspannen schouders te lopen. En wanneer de schouders tijdens het lopen omhoog kruipen doe dan wat schouderoefeningen.

Wanneer de hoofdpijn door geen van bovenstaande wordt veroorzaakt, dan kan het ook komen door de stand van het bekken. Wanneer deze scheef staan, dan zullen de nekwervels vast gaan zitten wat de hoofdpijn kan veroorzaken. Een manueel therapeut of een chiropractor kan het probleem verhelpen.

Echter, hebt u tijdens het hardlopen van en hoofdpijn en misselijkheid en u voelt zich licht in uw hoofd ga dan naar uw huisarts.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief