Currykip met groente en rijst

Deze heerlijke currykip zet je binnen een half uurtje op tafel. Perfect voor iedereen die gezond, lekker en snel wilt koken.

Aantal personen

Ingrediƫnten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • stuk bloemkool
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 100 gram champignons

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
  8. Voeg 150 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
  9. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  10. Voeg de roosjes bloemkool met de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar.
  11. Geniet van deze heerlijke currykip.

Past in een dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

 

Bron: voedingscentrum.nl

Delen:  
2 reacties op “Currykip met groente en rijst
  1. Vind dat recepten niet op deze site thuishoren.

    Geschreven door Willemien op
    • vind je jezelf geen zeur?

      Geschreven door c op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief