Hoe verbeter de weerstand van je kind

speeltuin

Je kent het wel, de kinderen gaan weer naar school en zodra er maar 1 kindje in de klas ziek is, krijgen meerdere kinderen in de klas ook die verkoudheid. In zo’n schoolgebouw kunnen bacteriën zich snel verspreiden. Hoe kun je de weerstand van je kind verhogen?

Zo verbeter je de weerstand

Voldoende slapen

Het is algemeen bekend dat wanneer iemand te weinig nachtrust krijgt dat deze meer vatbaar is voor bijvoorbeeld een verkoudheid. Dus het is erg belangrijk dat kinderen op tijd naar bed gaan, zodat ze voldoende nachtrust krijgen. De stelregel in enigszins dat een peuter 12 uur nachtrust nodig heeft en een kleuter zal zich goed voelen bij 10 uur slaap. Voor tieners wordt vaan nog 9 uur per nacht aanbevolen.

Gezonde voeding

Naast slaap is ook voeding van belang: groeten en fruit moeten regelmatig op het menu staan, om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren. In groenten en fruit zitten namelijk weer fytonutriënten en die stimuleren de aanmaak van onze witte bloedcellen.

Bewegen

Lekker buitenspelen en of sporten zijn de ideale manier om het lichaam sterk te maken.

Geen rokende ouders

Rokende ouders, het is bewezen dat jongeren gevoeliger zijn dan volwassenen voor de schadelijke effecten van passief roken. Dit omdat ze sneller, en dus meer, inademen. Het gevolg kan astma of bronchitis zijn.

Hygiëne

Kinderen hebben vaak geen idee hoe bacteriën zich verspreiden. Dat het zo van deurknop naar hand naar mond gaat is hen niet bekend. Dus leer je kinderen dat het wassen van hun handen een belangrijk onderdeel is in het ontlopen van bepaalde ziektes.

Wanneer je kind dan toch ziek wordt en het gaat niet binnen een week over, dan schrijft de huisarts soms antibiotica voor. Maar wees hier voorzichtig mee. Een antibioticum is geen wondermiddel, het bestrijd enkel bacteriën en de meeste ziektes worden door een virus veroorzaakt.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief