Zijn jouw voeten slipperklaar?

Bij de zomer horen slippers en die vragen om mooie voeten die gezien mogen worden. Helaas zijn onze voeten vaak het ondergeschoven kindje die iedere dag zwaar werk moeten doen. Dan kunnen onze voeten protesteren in de vorm van extra eelt of een knobbel. Dus verzorg je voeten goed en maak je ze slipperklaar!

Tips voor mooie voeten

Eelt verwijderen

Je kunt je eelt door een pedicure laten verwijderen maar je kunt zelf ook heel goed je overtollige eelt verwijderen. Neem ongeveer 10 minuten een voetenbadje en daarna kun je met een speciale eeltvijl, eeltrasp of puimsteen het teveel aan eelt weghalen. Er bestaan ook allerlei eeltcrèmes die er voor zorgen dat de huid zachter wordt. Een zachtere eeltlaag kun je makkelijker verwijderen dan een droge, harde eeltlaag. Maar haal niet teveel eelt weg, enkel de stukjes die hard en misschien pijnlijk aanvoelen.

Hielkloven

Hielkloven komen bij zowel mannen als bij vrouwen voor en kunnen soms ernstige en pijnlijke vormen aannemen. Vijl regelmatig de hiel om de droge en ruwe huid te verwijderen en hydrateer de hielen vervolgens met een speciale vocht inbrengende crème. Indien je hielkloven erg diep zijn dan kun je je voeten, na het insmeren, in plastic folie wikkelen om de crème goed in te laten trekken.

Kalknagels

Een kalknagel vormt de grootste teen-afknapper en blijkt ook de meest voorkomende oorzaak te zijn van nagelproblemen. Een kalknagel ziet er niet aantrekkelijk uit, is vaak geel of wit van kleur, is ruw en brokkelig en daarnaast zijn kalknagels besmettelijk. Wanneer de besmette nagel niet op tijd en niet goed behandeld wordt dan kan deze dik worden. Zo dik dat knippen bijna onmogelijk is en zeer veel pijn aan de voeten kan geven. Meestal komen kalknagels voor aan de voetnagels.

Bij de drogist zijn producten te koop die het herstel en het uiterlijk van kalknagels bevordert. Deze producten verbeteren de structuur en de vochtbalans van de nagel en voorkomt schimmel- en bacteriegroei.

Likdoorns

Likdoorns (eksterogen) zijn onooglijke, en vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplekjes die vaak aan de buitenkant van je kleine teentje voorkomen of bovenop je teen voorkomen. Likdoorns kunnen ook tussen de tenen voorkomen net als op de voetzool. Dit noemen we weke likdoorns. Je kunt een likdoorn behandelen door ten eerste de voet te ontlasten. Dit doe je in eerste instantie door goede schoenen te kopen die niet knellen, en daarnaast gebruik te maken van likdoornringetjes. Likdoorn crèmes en pleisters kunnen het eelt verzachten waarna het gemakkelijker te verwijderen is. Natuurlijk kan ook een pedicure of podotherapeut likdoorns behandelen.

Gezonde voeten zijn mooie voeten, dus neem je voeten eens per maand eens goed onder handen om voetproblemen te voorkomen.

 

Bronnen: MC Wetering, Pedicure en Huidziekten

Delen:  
reactie op “Zijn jouw voeten slipperklaar?
  1. Ik heb ook een kalknagel maar daar doe ik gewoon natuurazijn op. Dat helpt ook.

    Geschreven door Carola op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief