Stoppen met roken is goed voor je

Als sinds 1 juli 2008 is het verboden te roken in horecagelegenheden. Maar dat was niet voor iedereen een goede reden om te stoppen met roken. Dat roken ongezond is, weet iedereen. Stoppen met roken is goed voor de gezondheid! Maar toch zijn er nog steeds mensen die roken.

Roken is een verslaving

Verslaving is de belangrijkste reden waarom mensen blijven roken. Stoppen met roken is moeilijk. Misschien helpt het om eerst de informatie te lezen en de stoppen met roken tests te doen. Mensen die stoppen met roken stimuleren vaak mensen in hun omgeving om ook te stoppen, dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Stoppen met roken

Meer dan 30 jaar werden vele (ex)-rokers bestudeerd. Uit deze gegevens blijkt dat mensen die elkaar goed kennen elkaar stimuleren om te stoppen met roken. Als je meer dan tien sigaretten per dag rookt, lukt het misschien beter om te stoppen als je daar nicotinevervangende hulpmiddelen bij gebruikt. Voor medicijnen om te stoppen met roken heb je een recept van de huisarts nodig. Als je overweegt om te stoppen met roken, is het goed om eens met je huisarts te gaan praten. Het is al veel mensen gelukt om met hulp van de huisarts te stoppen.

Delen:  
11 reacties op “Stoppen met roken is goed voor je
 1. Ik ben door de huisarts naar de stoprook-polikliniek van het ziekenhuis verwezen. Mijn man en ik rookten allebei ruim een pakje per dag (24st+)Ik ben nu 5 maanden geheel rookvrij en mijn man rookt alleen nog soms een sigaartje. We hebben wel hulp gehad van pilletjes: Zyban. Ik was daar zeer tevreden over en het heeft mij door de eerste echt moeilijke tijd heengeholpen. Zeker aan te raden!

  Geschreven door Margriet op
 2. worden de pillen om te stoppen met roken vergoed ?

  Geschreven door g.e. van erp penninx op
 3. heb het boek van allan carr gelezen en ben nu 4 maanden zonder problemen rookvrij. het boek kost 12,95.

  Geschreven door jeltje op
 4. Ik ben per 1 februari gestopt na 40 jaar gerookt te hebben. Ik ben toen namelijk geopereerd voor borstkanker.
  Dus gelijk een goede reden om te stoppen. Ik heb nergens last van gehad.
  En hoop nooit meer te gaan roken. Als een ander rookt vind ik het stinken.
  Dus als je wilt lukt het wel.

  Geschreven door riekie op
 5. De meeste Nederlandse rokers houden het bij goede voornemens als het om stoppen met roken gaat. 65% van de rokers die wilden stoppen op 1 juli 2008, heeft het nog steeds niet geprobeerd.

  Voor meer informatie kijk op Ikkanstoppen.nl.

  Geschreven door Anoniem op
 6. Sigarettenrook is dodelijk voor epitheelcellen, de bekledende cellen van de luchtwegen, zo blijkt uit het onderzoek. Van der Toorn bracht nauwgezet het proces in kaart dat ertoe leidt dat bij de epitheelcellen geen gecontroleerde celdood (apoptose) optreedt, maar necrose (ongecontroleerde celdood). Anders dan apoptotische cellen veroorzaken necrotische cellen ontstekingsreacties die de schadelijke werking van roken door een chronische ontstekingsreactie versterken.

  Hiermee is een nieuw mechanisme ontdekt dat misschien een belangrijke rol speelt in het ontstaan van longschade en luchtwegontsteking door roken. Maar nog belangrijker is dat hiermee ook mechanismen verklaard kunnen worden die elders in het lichaam optreden, zoals bij hart- en vaatziekten en afstotingsreacties na orgaantransplantaties.

  Geschreven door Roker op
 7. Een Japanse arts heeft afgelopen week op een conferentie de woede van zijn collega’s op de hals gehaald met een bijzondere uitspraak voor iemand in zijn functie. De arts stelde dat mensen zichzelf op vroege leeftijd dood moeten roken om het land een hoop kosten aan ouderenverzorging te besparen.

  Geschreven door Anoniem op
 8. ben zelf nu 3 maanden geleden gestopt met roken na 12 jaar…veel methodes geprobeert en niks mocht baten bij mij.
  eindelijk met de methode van http://www.paypro.nl/producten/PowerStop_Stop_Roken_Programma/703/11040 is het mij gelukt en ik hoop dat dit ook iets voor jullie is!!ik was na 6 dagen gestopt met deze methode.
  groetjes bianca

  Geschreven door karin op
 9. Ik ben nu 5 maanden van het roken af en gebruik bijna geen nicotine meer. En met mij zijn ook mijn zwager en zijn zoon gestopt. Waarbij ik kan zeggen dat mijn zwager ook geen e-sigaret meer gebruikt. En die onzin de laatste tijd in de media over hoe gevaarlijk het is is echt van de zotte. ALs je van het roken af wilt dan is dit een prima manier.

  Geschreven door Diny Westerik op
 10. De berichten die in het nieuws waren zijn geen onzin. De E-sigaret bevat dus wel schadelijke stoffen. Maar er is ook duidelijk bij gezegd dat het een goed hulpmiddel kan zijn als het wordt gebruikt om met roken te stoppen omdat je het nicotine gehalte voortdurend kunt verlagen.
  Als de E-sigaret in plaats van andere sigaretten komt is de "winst" nagenoeg nihil.

  Geschreven door Tandor1 op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief