Oververmoeid?

  • #1

    Hoi,

    Ik heb eigenlijk een vraag...of meedere.
    Ik ben sinds vorige week erg moe, eigenlijk al wat langer maar vorige week daalde het echt in!
    Het wordt ook alleen maar erger!
    Nu heb ik best een drukke week met school, toetsweek alleen daar kan ik niet echt moe van zijn want ik ben te moe om te leren. Ik slaap alleen maar, val in de bus in slaap, in de trein, thuis op bed...ik wil alleen maar slapen.
    Daarbij komt nu ook dat ik constant hoofdpijn heb en wordt nu ook beetje misselijk.

    Ik dacht eerst aan mijn schildklier omdat deze al eerder is getest want toen was ik een tijdje heel hyper. Toen was mij verteld dat hij wel te snel werkte maar dat dit door mijn anti conceptie komt. Verder ook niks mee gedaan.

    Maar wil mij geen enge dingen in mijn hoofd halen dan wat het misschien is.

    Heeft iemand misschien een antwoord voor mij? Is het een teken van bezorgdheid of is het gewoon een combinatie van stress en voorjaarsvermoeidheid?

    Reageer
    #2

    Er zijn twee dingen die je kunt doen. Je kunt naar de huisarts gaan voor een checkup voor jouw vermoeidheid, maar je kunt ook, en volgens mij is dat op dit moment zinvoller, zelf zorgen voor voldoende rust. Zoals je al aangaf heb je het erg druk gehad en geeft je lichaam aan dat het rust nodig heeft. Geef je lichaam die zorg en aandacht die het nodig heeft zodat de hoofdpijn en de vermoeidheid de komende weken langzaam kunnen oplossen. Maar als je de symptomen toch opvallend vindt en je kunt ze niet helemaal verklaren door de drukte en de stress, dan kun je misschien toch beter even naar de huisarts gaan voor wat standaard bloedonderzoek. Houd er wel rekening mee dat de huisarts, als die geen directe aanleiding ziet voor aanvullend onderzoek, je huiswaarts zal sturen met dezelfde leefregels als hierboven: rust, rust en rust!

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie!
    Ik ga ook zeker eerst even rust nemen voordat ik naar de dokter stap.
    Dit weekend ben ik er al mee begonnen om eens even gewoon lekker niks te doen, goed te slapen en heerlijk te ontspannen. De hoofdpijn wordt al langzaam minder alleen blijf ik nog steeds moe.
    Ik geef me dit weekend gewoon eraan toe.

    Reageer
    #4

    Fijn dat je nu al resultaat merkt!

    Bij echte oververmoeidheid duurt het wel een maand voordat je weer helemaal boven Jan bent hoor, dus ga niet te snel weer over in je oude modus, want dan zit je binnen de kortste keren weer op hetzelfde niveau.

    En zorg er dus ook boor dat je je belasting naar beneden bijstelt, want je hebt nu op korte termijn de nadelige gevolgen ondervonden en gemerkt dat je het niet aankon. Dus pak je agenda en ga schrappen wat je allemaal niet hoeft te doen en waar je helemaal geen zin in hebt. Tja, verplichtingen hebben we allemaal, maar zorg dan ook voor voldoende tegenwicht in de vorm van rust, plezier en ontspanning.

    Nu, de eerste stap heb je gezet en dat is al heel wat!

    Reageer
Reageer op: Oververmoeid?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief