Perioden van vermoeidheid

  • #1

    Beste,

    Ik heb 3,5 jaar geleden Pfeiffer gehad (gebleken uit bloedtest). Hier ben ik van hersteld. Sindsdien heb ik last gekregen van vermoeidheid. In het begin had ik aan 10 uur slaap nog niet genoeg. Het is daarna een half jaar goed gegaan, waarna de vermoeidheid weer opnieuw is teruggekomen (inmiddels ben ik student aan het hbo). De vermoeidheid komt echt in perioden. Het gaat bv. 2 maanden goed waarin ik veel/ normaal energie heb en daarna weer 2 tot 4 weken niet. Ongeveer, want het is niet een heel strak patroon. In een normale periode heb ik mijn studie ik plan uitjes, activiteiten schoolactiviteiten, meeloopdagen en ga af en toe naar de studentenvereniging en haal mooie cijfers. In een periode dat ik vermoeid ben, dan valt zelfs mijn opleiding mij zwaar. Ik moet mezelf naar de lessen slepen, een schoolweek kost mij zoveel energie dat ik leeg ben als ik thuis kom. Ik heb zelfs moeten besluiten volgende periode meer zelfstudie te gaan doen en mogelijk minder naar school te gaan, aangezien ik het slecht kan volhouden in deze perioden. In een periode van vermoeidheid heb ik last van de volgende dingen; eetbuien; dubbele maaltijden en vooral zit in vette dingen, koud hebben, emotioneel & geïrriteerd, gebrek aan energie, concentratieproblemen, slecht informatie kunnen opnemen, slecht kunnen onthouden. Ik ga dan ook afspraken afzeggen, aangezien ik niet weet hoe ik alles moet 'inpassen'. Ik heb zelfs dat als ik ga studeren voor een tentamenweek ik me sommige college's die ik zie niet eens kan herinneren.. alsof ik er niet bij ben geweest..

    Daarnaast heb ik nu een aantal maanden last van steeds opkomende spierkrampen in mijn handen en armen.. geen idee of dit ermee te maken heeft.. maar ik vernoem het maar. Het trekt steeds weg en dan komt het weer opzetten. Ik besteed er verder weinig aandacht aan en het is verder niet hinderlijk. Met strekken vermindert het.

    Wat ik ook heb is dat ik in de avonden na 19:00 juist actief wordt. Een soort energieboost lijkt het.. precies hetgeen waar ik overdag naar opzoek ben. Momenteel probeer ik dan maar in de avonduren te studeren, want dat werkt nog wel. In de tussentijd heb ik 2x bloedarmoede gehad in een jaar tijd. De ene keer was het maar licht.. (7,4). Toen ijzertabletten gekregen en nu alles weer goed. Ook nogmaals mijn bloed laten checken en alles was goed (gelukkig).

    Ik word nu wel doorgestuurd naar de internist, omdat ik wil dat er een keer goed naar gekeken wordt. Hier kan ik waarschijnlijk deze maand nog terecht. Heeft iemand enig idee wat ik (met mijn klachten) kan verwachten bij de internist en herkent iemand mijn symptomen?

    Reageer
    #2

    Misschien advies vragen op natuurgeneeskundig gebied. In elk geval zorgen voor volwaardige voeding. Het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vette en vezels bij elk eetmoment.

    Gebruik van bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kan ondersteunend werken. Voor de opname van ijzer zijn ook stoffen nodig als magnesium, vitamine C, molybdeen, lysine, taurine enz. Stoffen als magnesium en taurine kunnen ook schelen in de spierkrampen.

    In vlees zitten stoffen als carnitine, taurine, lysine, carnitine, zink, chroom, ijzer en vitamine B12. Mensen die weinig of geen vlees eten kunnen dit soort stoffen eerder tekort komen.

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Bedankt voor het advies. Ik eet 6x in de week vlees in de avond. Verder ben ik ooit een aantal keer bij een mesoloog geweest na die pfeiffer. Toen veel supplementen geslikt, maar het lijkt erger te worden met het slikken van supplementen (behalve enkel magnesium).

    Mijn handen geeft ik nog te wijten aan eventuele overbelasting, alhoewel mijn spieren soms samentrekken in dan mijn arm dik/ hard aanvoelt. Ik gebruik nu tijgerbalsem in de avond en ik merk wel dat dat helpt in afname van de krampen.

     

     

     

    Reageer
Reageer op: Perioden van vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief