sterke conditieterugval

  • #1

    Even een vraagje:

    Ik sport graag (vooral hardlopen vind ik erg leuk.)Nu heb ik afgelopen jaar wat minder kunnen lopen,soms periodes van een aantal weken of maanden (3) waarbij ik niet liep.

    Sindsdien wil het hardlopen niet meer echt lukken. Maar met name de laatste weken gaat het slecht. Ik kan met moeite 2 a 3 km achter elkaar rennen, eerder liep ik tussen de vijf en tien kilometer (als ik stop ben ik ook vaak een beetje duizelig) terwijl het tempo nu duidelijk lager ligt dan voorheen het geval was.

    Ook ben ik behoorlijk moe (snelle hartslag en ademhaling) als ik de trap op loop.
    Ik snap dat mijn conditie terugvalt als ik weinig loop. Maar zover dat ik moe wordt van een simpel stukje traplopen?? Kortom: is dit een normale terugval of kan het door iets anders veroorzaakt worden??
    Verder heb ik ook weinig 'zin' om te sporten, eerder was ik toch een stuk actiever.

    Ik vind dat persoonlijk een erg vage klacht om mee naar de huisarts te gaan, maar wie weet heeft iemand op dit forum raad.

    Reageer
    #2

    misschien is een sportkeuring aanvragen een optie?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de tip. Dat is wel een goed idee.
    Ik zou eerder een sporttest laten doen dan met zoiets vaags langs een dokter gaan.

    Komende tijd probeer ik nog even wat meer te gaan sporten maar dan op een lagere intensiteit. Als die klachten (zoals moe worden van traplopen) dan aanwezig blijven ga ik zo'n sportkeuring aanvragen!

    Reageer
Reageer op: sterke conditieterugval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief