Terugkerende blessures

 • #1

  Hey allemaal,

  Vraagje! Ik ben 21jr (vrouw) en ben altijd een zeer fanatieke sporter geweest. Heb mijn hele leven op behoorlijk hoog niveau gehockeyed. Logischerwijs heb ik in die periode soms last gehad van blessures. Na behandeling en/of rust trok dit altijd weg, maar wat mij opvalt is dat enkele blessures continue - om de zoveel maanden - voor een aantal weken weer opspelen.
  Ik heb het dan over een enkel-, knie-, schouder-, vinger- en hamstringblessure. Allen lijken zonder 'uitlokking' weer op te spelen. Zo keert mijn enkelblessure altijd 's nachts terug en wordt ik er dus op een ochtend weer mee wakker. Zelfde geldt voor mijn wijsvinger.

  Afgelopen 2 jaar heb ik door ziekte weinig tot niet kunnen sporten. De 1,5 jr daarvoor had ik veel last van hamstringblessures. Ben behandeld door de fysio en heb nu dus 2jr (!!) rust gehad, maar sinds een paar weken heb ik weer geregeld last van mijn hamstrings (ontstaan na het strikken van mijn veters).

  Ik vind dit toch wel een erg heftige reactie en vind het vreemd dat deze blessures continu terugkeren. Herkent iemand dit probleem en wat is er aan te doen?

  Groeten!

  Reactie
  #2

  Het lijkt erop dat er toch schade is ontstaan die chronisch is geworden door telkenmale herhaalde overbelasting en irritatie van gewrichten en spieren en aanhechtingen van de spieren waardoor je lichaam toch kwetsbaar en onevenwichtig is geworden door het ineens wegvallen van ondersteunende spierkracht die je toen wel had toen je nog veel aan sport deed.

  In het algemeen zou ik je adviseren weer te gaan sporten en met name sporten die weinig belasten maar wel kracht kunnen opbouwen zodat de ondersteuning van de gewrichten weer opgebouwd wordt.

  Zwemmen is een uitstekende sport om gezond te bewegen. Zonder direct de 100 meter in recordtempo te willen zwemmen kun je je wel richten op duur zodat de basis kracht van je lichaam kan groeien.

  Het blijft een algemeen advies natuurlijk. Het beste kun je naar een gespecialiseerd sportarts gaan voor gericht advies dat betrekking heeft op jouw unieke situatie.

  Reactie
  #3

  Hey bastiaan, Super bedankt voor je reactie!
  Makes total sense!

  Zal inderdaad eens een keer de sportarts opzoeken!

  Reactie
Reageer op: Terugkerende blessures
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief