Terugkerende knie klachten

 • #1

  Beste,

  Zo'n 5 á 6 jaar geleden heb ik mijn knie 2 keer kort achter elkaar verdraait d.m.v een bureau stoel. Sinds dien kamp ik altijd al met een gevoelige en opgezwollen knie.

  Ik ben uit mijn hoofd 3 keer naar de huisarts geweest met deze klachten. De eerste keer werd ik naar huis gestuurd met pijnstillers, de 2e keer naar de fysio, en de 3e en tevens de laatste keer (2 jaar geleden) ben ik door verwezen naar een specialist.

  Ook hij kon geen afwijkingen vinden.

   

  Nu ben ik sinds deze week weer aan het werk (in de bouw - ik zit niet heel veel op de knieën én als ik dat doe dan met kniebeschermers, wel sta ik veel op de ladder/trap) en kom ik elke avond thuis met een knie die zeker wel 2 á 3 keer zo dik is als normaal. De huid is warm & rood en als ik in mijn vel wil knijpen kan dat gewoon weg niet omdat de huid zo dik is. Als ik op mijn knie druk is dit gevoelig. Ik heb verder geen last van instabiliteit o.i.d, ik kan alleen niet meer gehurkt zitten.

  Herkent iemand zich in mijn situatie en/of heeft iemand advies wat ik wellicht kan proberen? De huisarts ziet me alweer aankomen..

  Reactie
  #2

  Het lijkt er dan toch op dar er een ontsteking is. Wellicht een slijmbeursontsteking. Toch maar terug naar de huisarts

  Reactie
  #3

  Dank John voor uw snelle antwoord,

  Ik was vergeten te melden dat ik ook meerdere malen telefonisch contact heb gehad en er elke keer antibiotica of dergelijke werd voorgeschreven om de ontsteking af te remmen. "Gelukkig" helpt dit wel, alleen voor korte duur. Ik ben er onderhand een beetje klaar mee dat ik elke keer met het zelfde terug kerende probleem zit.

  Zijn er geen alternatieve oplossingen?

  Reactie
  #4

  De orthopeed is dan een mogelijkheid. Er kunnen injecties worden geplaatst

  Reactie
  #5

  Ik neem aan dat ik dit via de huisarts moet regelen? Zoja, hoe kan ik dat het beste overbrengen?

  Reactie
  #6

  Zo overbrengen zoals je het hier hebt geschreven

  Reactie
  #7

  Daar ben ik weer.

  Heb contact gehad, en helaas is er weer medicatie voorgeschreven (naproxen).
  Injecties worden uitgesteld i.v.m het corona virus.

   

  Gisteren had ik echt een doof/slap gevoel in mijn knie dat ik nog niet eerder heb ervaren. Vandaag was het meer pijn en bewegingsbeperking. Medicatie lijkt dus niet aan te slaan en daarom zal ik waarschijnlijk één van deze dagen weer contact opnemen met de huisarts.

  Reactie
  #8

  Misschien goed om je te realiseren dat antibiotica je darmflora verstoren. Dat medicijnen zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen en dat NSAID's je hormoonhuishouding verstoren. Je zou kunnen denken aan natuurlijke ontstekingsremmende middelen, zoals MSM, maar laat je adviseren. Verder zou wellicht acupunctuur kunnen helpen en als er wat scheef zit in je knie kan bijv een osteopaat helpen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Vanochtend langs de huisarts geweest.

  Conclusie; Chronische slijmbeursontsteking.

  Helaas was een injectie niet mogelijk aangezien het vloeistof van deze injectie ervoor zorgt dat je vatbaarder wordt voor het corona virus ongeacht hoe jong je bent. Ik krijg nogmaals naproxen voorgeschreven, maar nu moet ik dit om de dag innemen, mogelijk gaat dit de werking beinvloeden. Ook werd geadviseerd de spieren rondom mijn kniegewricht te blijven trainen d.m.v strek bewegingen te maken..

   

  Ik ben dus niks opgeschoten. Is er naast acupunctuur nog iets anders waar ik aan kan denken?

  Reactie
  #10

  Je zou kunnen koelen

  Reactie
Reageer op: Terugkerende knie klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief