ziek na inspanning

  • #1

    Na inspanning(hard lopen / mountainbiken) wordt ik licht in mijn hoofd / misselijk / hoofdpijn. Dit kan enkele dagen aan houden. Met name als ik 's avonds sport heb ik hier veel last van. Het is vorig jaar zomer begonnen, na de training voelde ik me 's avonds niet goed. Ik heb hier geen aandacht aan geschonken. Na een wedstrijd voelde ik me echter een aantal dagen zeer duizeling, trillende handen, 's nachts zweten, misselijk, soms heet soms koud. Bij het testen van mijn suiker was deze zeer laag (2,7). Mogelijk was dat een foutmeting, de metingen daarna waren echter ook allemaal vrij laag (tussen 3 en 3,5). Na het eten leek mijn glucosegehalte te verlagen. Ik ben door de internist onderzocht, deze kon echter niets vinden, ben ook naar een sportarts gegaan, deze kon ook niets vinden. Ik heb ook een hypoglycemie dieet gevolgd, ook dit hielp niet. Na het eten voel ik me ook niet slechter, enkel na het sporten. De laatste maanden gaat het beter, ik kan kan af en toe sporten. Mijn glucosegehalte is ook hoger. 's Avonds sporten lukt echter nog steeds niet. Ik wil heel graag weer mijn conditie op bouwen dus hoop dat 1 van jullie weet wat het probleem kan zijn en hoe ik dit kan verhelpen.

    Reageer
    #2

    niet 'n soort van omgekeerde diabetes? dus dat je juist te veel insuline aan maakt. eet je genoeg en drink je genoeg voor het sporten? voeding is zeer belangrijk.

    Reageer
    #3

    Mijn dochter van 12 heeft dit ook altijd na een inspanning, wanneer ze een hele dag op sportdag is geweest. Onlangs zijn we samen gaan zwemmen, ongeveer 3 uurtjes. Wanneer ze uit het zwembad kwam, zei ze dat ze zich niet goed voelde. Na het avondeten, heeft ze tot 2x moeten overgeven.
    Na haar schoolreis had ze ook weer buik-en hoofdpijn. Maandag gaathaar klas een eindje fietsen, ze ziet dit echt niet zitten.

    Reageer
    #4

    Sanne, hoe gaat het intussen met u? Ik herken dezelfde symptomen en vraag me af of je intussen een oplossing heb gevonden?

    Reageer
Reageer op: ziek na inspanning


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief