Geneeskrachtige effecten van meditatie

  • #1

    Hallo,

    Ik beoefen sinds eind 2006 een meditatiepraktijk, genaamd Falun Dafa. De geneeskrachtige werking ervan is enorm en ik ben sindsdien niet meer ziek geweest! Je krijgt er ook een zalig, rustig gevoel door en ik voel me zowel fysiek als psychisch beter dan ooit tevoren!

    Groetjes,

    Loretta

    Reageer
    #2

    Hallo Loretta. Lijkt met erg zinnig. Tzt ga ik me daar wat verder in verdiepen. Heel fijn dat zulke dingen ook worden benoemd hier op de topic.
    Vriendelijke groet PUCK

    Reageer
    #3

    Hoi Puck,

    Fijn om dat te lezen ๐Ÿ™‚ Je vind meer informatie over Falun Dafa op http://www.falundafa.org. De oefeningen worden op verscheidene plaatsen gratis aangeleerd en ook de boeken 'Zhuan Falun' en 'Falun Gong' kan je gratis downloaden op deze website.

    Groetjes,

    Loretta

    Reageer
    #4

    Ik mediteer al bijna een jaar dagelijks en het werkt uitstekend voor de stress die veroorzaakt wordt door m'n depressie. Ik voel me stukken relaxer en m'n depressie is eindelijk aan het verminderen. Ik heb het mezelf, met wat hulp van het internet, aangeleerd.

    Reageer
    #5

    Dag Amanda,

    Wow, dat is echt opmerkelijk! Welke meditatiepraktijk beoefen je? Ik merk ook dat ik de dagelijkse stress beter aankan en anders met problemen omga ten opzichte van vroeger. Maar dit is ook omdat Falun Dafa niet alleen het lichaam cultiveert via meditatie, maar ook de geest via het volgen van de hogere principes 'Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid'. Dit brengt mijn geest in harmonie en zo bereik ik ook innerlijke rust. Het is echt wel heel effectief ๐Ÿ™‚ Fijn dat je dat ook ervaren hebt! Ik lees regelmatig ook het boek 'Zhuan Falun' waar duidelijk wordt omschreven hoe je rust kan bereiken en hoe je beter om kan gaan met de problemen waar we mee te maken hebben in het dagelijkse leven http://www.falundafa.org/Dutch/boeken.htm (hier kan je de boeken gratis downloaden)

    Groetjes,

    Loretta

    [b]Amanda schrijft:[/b]
    [quote]Ik mediteer al bijna een jaar dagelijks en het werkt uitstekend voor de stress die veroorzaakt wordt door m'n depressie. Ik voel me stukken relaxer en m'n depressie is eindelijk aan het verminderen. Ik heb het mezelf, met wat hulp van het internet, aangeleerd.[/quote]

    Reageer
    #6

    Hoi Loretta,

    Leuk dat je hier post over Falun Dafa! Zo kunnen steeds meer mensen de vele voordelen van deze prachtige meditatiemethode ervaren! Ik beoefen ook Falun Dafa!

    Hieronder nog wat meer informatie:

    Falun Dafa is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. De meeste vormen van Qigong zijn erop gericht fit te blijven en ziektes te helen en bestaan bijna uitsluitend uit bewegingsoefeningen. Falun Dafa is echter Qigong op een hoger niveau en gaat voorbij aan het streven naar gezondheid en fitheid met als doel het verwerven van wijsheid en verlichting. Falun Dafa, ook wel Falun Gong genoemd, is door meester Li Hongzhi openbaar gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

    Cultivatie van geest
    In Falun Gong wordt de geest gecultiveerd door Xinxing (de aard van de geest, morele kwaliteit) te verhogen. Xinxing toont overeenkomsten met wat wij in het westen deugden noemen, maar het omvat veel meer dan alleen deugden. Xinxing wordt verhoogd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de karakteristiek van het universum, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor:
    Zhen = waarheid, waarachtigheid, eerlijkheid, oprechtheid
    Shan = mededogen, compassie, naastenliefde, goedheid, vriendelijkheid
    Ren = verdraagzaamheid, tolerantie, geduld, doorzetting
    Alles in het universum heeft deze karakteristiek. Hoe meer men in overeenstemming is met deze karakteristiek, hoe dichter men bij zijn ware zelf is. Hoe men zijn Xinxing kan verhogen en hoe men cultivatie kan beoefenen volgens Falun Dafa is uitgelegd in de boeken Falun Gong (introductietekst) en Zhuan Falun (hoofdwerk), geschreven door meester Li Hongzhi.

    Cultivatie van lichaam
    De cultivatie van het lichaam in Falun Gong is erop gericht het lichaam te zuiveren en te transformeren, zodat alle slechte materie (karma) verwijderd wordt. Cultivatie van het lichaam kan alleen een duurzaam effect hebben als men aandacht schenkt aan het verhogen van Xinxing. De cultivatie van het lichaam in Falun Gong bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en รฉรฉn zittende oefening. Hoe de oefeningen moeten worden uitgevoerd staat beschreven in het boek Falun Gong. Daarnaast is er een videoband verkrijgbaar, waarop de oefeningen door meester Li Hongzhi zelf stap voor stap uitgelegd en voorgedaan worden. De oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

    Alle activiteiten van Falun Dafa zijn gratis. Op het internet zijn alle boeken en videoclips van de oefeningen gratis te downloaden.

    Ook mooi om te bekijken is de onderstaande video waarin beoefenaars vertellen hoe Falun Dafa hun leven heeft verrijkt:

    http://www.youtube.com/watch?v=PsqnRidMorM

    In de video zie je Sterling Campbell, hij is muzikant bij de Band van David Bowie en ook een beoefenaar van Falun Dafa!

    Reageer
    #7

    Ik sta altijd open voor verschillende vormen van ontspanning (ik ben zelf fysiotherapeut) Zowel dynamisch als statisch.

    Wat is volgens jullie het grote verschil tussen Falun Dafa en bijvoorbeeld Yoga?

    Reageer
    #8

    Hoi Desmo, Falun Dafa onderscheidt zichzelf van andere vormen van meditatie door niet alleen nadruk te leggen op lichamelijke oefening, maar ook op de verbetering van iemands inborst in overeenstemming met de principes waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid.

    Bij Falun Dafa ligt de nadruk vooral op de geest en op iemands morele zelf, wat deze beoefening zo uniek maakt.

    glywri

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Toevallig kom ik uit op deze discussie. Ik doe ook de Falun Dafa oefeningen en ervaar vele voordelen.

    Verscheidene gezondheidsonderzoeken zijn begonnen met het onderzoeken en bevestigen van de positieve en soms indrukwekkende gezondheidsvoordelen welke zo vele mensen aan de praktijk kenmerken. Vele individuen werden ertoe bewogen om te schrijven over hun ervaringen, welke online gelezen kunnen worden.

    Typische voordelen die mensen beschrijven omvatten grotere hoeveelheden energie en verminderde vermoeidheid; betere gezondheid; grotere weerstand tegen ziektes; betere slaap; emotionele balans; een gevoel van kalmte; een positiever perspectief; verbeterde relaties; meer zelfbewustzijn; een dieper gevoel van betekenis en spirituele groei.

    Groeten

    Reageer
    #10

    Leuk topic want ik beoefen ook deze meditatie van Falun Dafa. Bedankt Loretta (mooie naam trouwens) om hier een topic te openen zodat meer mensen dit leren kennen. ๐Ÿ™‚

    Reageer
Reageer op: Geneeskrachtige effecten van meditatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief