Botsplinter los na val op knie, kan dat?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 8 dagen geleden gevallen op mijn knie. Blauw en dik, maar dat hoort erbij. Ben er zelfs nog een keer mee gaan hardlopen.

    Maar sinds 5 dagen voel ik een andere pijn, een zeer plaatselijke pijn. Niet op de plek waar ik op ben gevallen, maar boven mijn knieschijf.

    Als ik ca. 2cm boven mijn knie ietsjes druk richting mijn knie, voel ik 2cm lager prikken. Het voelt letterlijk alsof iets scherps in mijn knieschijf wordt geduwd. Ik gok een botsplintertje.

    Nu ben ik vanmorgen naar de dokter geweest. Welke aangaf dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een botsplinter door mijn knie waart. Maar dat het waarschijnlijk een irritatie/ ontsteking is van de knieschijf. Echter blijf ik het frappant vinden dat als ik op plek A druk ik iets voel op plek B. Dat duidt mijns inziens op een langwerpig voorwerp die verschuift en zich ergens in probeert te boren.

    Ik moet erbij vermelden dat ik geen last heb met wandelen, maar bij een impactvolle beweging zoals een sprong, die vermeende botsplinter voel duwen/ prikken in mijn knieschijf.

    Heeft iemand hier ervaring mee?? Op internet vind ik wel informatie over corpus liberum (gewrichtsmuis), maar zie nergens dezelfde pijn beschreven zoals ik deze ervaar. Kan het een irritatie zijn? En geven irritaties dan zo'n specifieke pijn?

    Hoop dat er iemand is die een soortgelijke ervaring heeft. Of een dokter die me een normaal antwoord kan geven.

    Reageer
    #2

    Hallo,
    Dit heb ik ook meegemaakt, en hoogwaarschijnlijk zitten deze splinters er nog in.
    Het is in ieder geval een zeer vervelend gevoel.
    Ik vrees zonder deze operatief te verwijderen dat dit zal blijven.
    Daarnaast heb ik dan nog last van zwevend kraakbeen en overstrekte spieren wat ook zeer pijnlijk is. Ik denk dat het best zou zijn om daar niet te lang mee te lopen, want het kan blijven ontsteken en dan ook verergeren.

    Reageer
    #3

    Hoi Anneleen,

    Dank voor je reactie. Heb jij die splinters destijds operatief laten verwijderen? En hoe lang duurde het voor je je knie weer 'normaal' kon gebruiken? Los van de overstrekking en het zwevend kraakbeen dan.

    Reageer
    #4

    Deze heb ik destijds inderdaad operatief laten verwijderen, maar ik vermoed de laatste jaren dat er terug een splinter is losgekomen, dit was een kijkoperatie en ik vermoed dat ik toen maar 1 nacht in ziekenhuis moest verblijven,direct daarna kon ik de knie weer normaal gebruiken.

    Reageer
    #5

    toppie

    Reageer
    #6

    ik heb precies dezelfde klachten als u, echter heb ik hier al 3,5 week last van. Moet ik hiervoor eerst naar de dokter, want als die blijkbaar hiervoor een andere verklaring geeft. Fijn dat iemand hetzelfde heeft als ik, ik word namelijk niet serieus genomen door familie en vrienden.

    Reageer
    #7

    Je zou inderdaad eerst eens naar de huisarts moeten gaan.

    Reageer
    #8

    ik ben 2 x op me knie ggevallen nu 2 jaar ggeleden weer by dc ggeweest na mri is te zien botsplinters nu weer mri maken ddan stuuren ze het op na leiden moet er een profesor na kyken pff veel pyn

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben bijna 4 jaar geleden van mijn fiets gevallen. Ik kreeg stekende pijn in mijn knie. Huisarts concludeerde schade aan binnenkant van knieschijf. Telkens weer terug geweest en elke keer het verhaal dat het wel over gaat. In december naar ziekenhuis gestuurd. Foto gemaakt, niks op te zien. In een ander ziekenhuis terecht gekomen. Gisteren nieuwe foto laten maken. Ik zag dat er een stukje van mijn scheenbeen af is en dat stukje zwerft door mijn knie. Word vlg week door de specialist gebeld.... als het is wat het is, heb ik bijna 4 jaar verkeerde diagnoses gehoord....

    Reageer
    #10

    Ik heb sinds twee weken opeens een stekende pijn (naalden) als ik op mijn linkerknie leun, aan de buitenkant van mijn knie. Er is geen val aan vooraf gegaan. Wel een wandeling door hoge duinen (op en af). Tijdens de wandeling heb ik echter niets gemerkt, dus of dit ermee te maken heeft? Wat kan er aan de hand zijn.

    Reageer
    #11

    Moeilijk te zeggen zonder enige vorm van onderzoek. Ga ermee naar een fysiotherapeut

    Reageer
    #12

    Erno... Ik heb precies hetzelfde.. Als ik op mijn linkerknie leun.. Of zit.. Dan voelt 't alsof er glas in zit.. Hele scherpe pijn... Naalden.. En daarbij voelt 't aan de zijkant buitenkant doof aan... Verder geen bewegingsbeperking..  Ben benieuwd hoe het nu bij jou is..

    .

    Reageer
    #13

    Ik ben 7 weken geleden op mijn knie gevallen. Op zich gaat alles goed behalve als ik op een specifieke plek ga zitten of drukken dan lijkt het alsof het stuk brandt…
    Ben nog niet naar de huisarts gegaan omdat ik verder alles goed kan bewegen

    Heeft iemand hier ervaring mee? Wat was het? En hoe opgelost?

    Reageer
    #14

    Hier heb ik nu dus ook last van, precies zo. Vorige week ben ik gevallen en ook mijn knie flink bezeerd. Sindsdien heb ik er last van.

    Reageer
    #15

    @Jacquelien

    Zou je dan niet beter even naar de huisarts kunnen gaan?

    Reageer
Reageer op: Botsplinter los na val op knie, kan dat?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief