Zenuwpijn overal

 • #1

  Hallo

  Mijn naam is Maritzka Bramsleven ben 36 jaar .Ik heb sinds drie maanden nu bijna vier maanden verschillende pijn    aan de linkerkant het meeste van me bovenarm  dat steekt als een gek maar ook zeurderig  zo'n aanval duurt ene uurtje misschien iets langer  maar kan ook wat korter zijn som heel wisselen maar ik heb het ook in linker bovenbeen  vanaf me heup tot me knie zelfde pijn als in me armen . Soms heb ik het heel afentoe ook wel is rechts heup rechts is wel heel gevoelig maar me been doet niet zo zeer als  de linker been.

  Nu ben ik  al bij de huisarts diverse keren geweest  die zegt steeds dar zenuwpijn is door de spanning die in mijn lijf zit   nu is er wel een en ander gebeurt overlijden van me schoonvader maar daarvoor had ik het al een beetje last van  en ben er toen ook al mee naar de huisarts geweest . Ze heeft nu 2 keer bloed afgenomen  alles was goed ook gekeken naar  reuma ook niks kunnen vinden alles was goed  zelf in ziekenhuis  i.v.m. epilepsie aanval vanwege de spanningen i.v.m. de pijn niks kunnen vinden in me bloed en  scan van hoofd gehad ook niks gevonden maar als nog blijft de zeurende pijn  zitten  soms heb ik  even geen last  paar uurtjes maar in de avond  weer wel als ik ga douchen  warme douche over me heen doet  dan zakt het ook wel en s nachts  heb ik helemaal geen last.

  Nu ben ik een enorme angsthaast voor enge ziektes nu kanker uitgeloten is door middel van bloedonderzoek ben ik daar al wat rustiger in maar nu denk ik de hele tijd aan MS zelfde symtomen dus ik maak me nu helemaal gek daar mee   want voor mijn duurt dit veel ste lang  ik weet niet hoelang dit kan duren zenuwpijn en is dit te genezen of blijf ik zo me hele leven met die pijn zitten al die dingen die ik me afvraag en ik hoop dat jullie mijn hier wat antwoorden in kunnen geven  en wat tips  eventueel  wat te kunnen doen.

  De huisarts doet niks meer omdat ze niks meer kan doen zegt ze ze wil mijn niet onder de mri scan doen omdat ze zegt dat zenuwpijn is en niks ernstig is maar dat kan toch niet  er moet toch iets zijn anders  blijft die pijn toch niet zo lang.

   

  Reageer
  #2

  Hey,

  Volgens mij had ik laatst ook al op een topic van jou over hetzelfde onderwerp gereageerd.

  Je zou je huisarts een verwijzing naar een Pijnpoli kunnen vragen. Daar kunnen ze kijken naar je klachten en wellicht een oplossing geven om ze te verlichten of er mee om te gaan.

  En naar een psycholoog om hulp te krijgen bij je angst voor ernstige ziektes. Dat neemt spanning weg en misschien daardoor ook een deel van je klachten.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #4

  Ik heb  de zelftesten gedaan op hyperventilatie scoor ik te laag maar op angststoornis scoor ik wel risico. Ik heb ook wel veel angsten zodra ik pijn voel denk ik gelijk dat het ernstig is en vooral omdat het zo lang duurt bij mijn daar wordt ik dood nerveus van en ben elke dag wel mee bezig dra ik pijn voel raak ik in de stress. Er is nu 2 keer bloed afgenomen niks e vinden  drie keer ben ik nu onderzocht  niks  te vinden artsen zeggen dat het mijn zenuwen zijn   ik wil ze graag geloven maar  op een of andere manier lukt dat mijn niet omdat ik dit zo lange duur niet gewend bent  En je hoort zulke nare  dingen steeds als iemand pijn heb  ja dan wordt ik  nog angstiger.

  Hoe kan ik nu dit beste doen  toch maar weer naar de huisarts   die mijn niet verder wil helpen ook niet voor een scan of foto of neuroloog omdat ze zegt dat dit van de stress komt en er niks ernstig aan de hand is. of moet ik het  afwachten  en zen gang laten gaan  Ik weet het niet meer hoor ik ben klaar met die pijn .

   

  Reageer
  #5

  Hoi,

  Vraag je huisarts een verwijzing naar een Pijnpoli.

  Daar kijken ze wat er aan pijnbestrijding of andere behandelingen mogelijk is en je krijgt een stuk psychologische hulp bij het omgaan met je pijn. Dat pijn niet altijd iets ernstigs hoeft te betekenen en hoe je die gedachte veranderen kunt. Je leert je leven weer op te pakken ondanks dat je pijn hebt.

   

  Reageer
  #6

  Toevoeging:

  Juist met angst voor pijn is bewegen en vertrouwen in je lichaam krijgen heel belangrijk. In zo'n traject heb je o.a. hulp van een (psychosomatisch) fysiotherapeut die je leert niet bang te zijn om pijn te hebben of te krijgen als je gaat bewegen. Een psycholoog doet een groot stuk begeleiding en een ergotherapeut leert je die dingen toepassen in jou leven.

  Je huisarts zou hier achter moeten staan, want het is de manier om patiënten die psychosomatische klachten hebben,te helpen.

  Reageer
Reageer op: Zenuwpijn overal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief