Zenuwpijn ed

 • #1

  Hallo!

  Man, 35, sportief. Ik heb 2 jaar geleden plotseling veel last van maagzuur / reflux gekregen. Verminderde functie maagafsluiting geconstateerd. Verschillende medicatie geprobeerd, in het begin geen effect maar inmiddels ga ik goed op 2 maal daags 20mg Omeprazol.

  Klachten begonnen destijds met een vage hoge rugpijn iets links van de wervelkolom. Uiteindelijk kwamen daar vele oprispingen en zuur in de mond bij waarna de diagnose voor de hand lag.

  Ik weet niet zeker of het gerelateerd is, maar:

  - onbehagelijk gevoel links boven in de rug is nooit weggegaan, geen pijn maar het voelt alsof er iets niet goed zit. bij elk boertje dat ik laat voel ik een korte scherpe pijnscheut op die plek.

  - sinds +/- 1 jaar last van de linker pols, deze kan ik niet te veel belasten

  - sinds +/- 6 maanden last van brachioradalis in de linker onderarm, een zware boodschappentas is al zeer oncomfortabel

  - sinds +/- 2 maanden last van verkrampingen in de hand zowel onder de duim als in de pink. Dit lijkt een beetje op zenuwpijn van zowel de radial als ulnar nerve.

  Verder heb ik ook in andere lichaamsdelen (wel in véél mindere mate) last van tintelingen, zwakke / knikkende gewrichten en verkrampingen.

  Ergens ben ik voor de hele linkerarm / rug bang dat dit b.v. komt door een tumor die het e.e.a. bekneld ergens in bovenrug links. Aan de andere kant rijmt dit dan niet met de verkrampingen / zwakke gewrichten in de andere lichaamsdelen (handen, voeten, knieen) en denk ik eerder aan een spierziekte (bv MS).

  Ben een beetje ten einde raad, en eigenlijk in staat om een full body scan te doen privaat. Echter heb ik erg veel lipomen in mijn lichaam, ik ben dan een beetje bang voor vals alarm op de MRI.

  Het kunnen natuurlijk ook op zich staande problemen zijn. Ik maak me er niet perse heel druk om, echter ben ik het discomfort wel een beetje zat.

  Wat raadt u mij aan?

  Reageer
  #2

  Ik zou de klachten met de huisarts bespreken alvorens een duur onderzoek te doen

  Reageer
  #3

  Ik kan me voorstellen dat langdurig omeprazol gebruik wat bijwerkingen geeft of vitaminetekorten veroorzaakt die klachten geven.

  Ik vind kanker of ms echt verrassend om aan te denken. Dat komt dan weer over alsof je ziekteangst hebt, wat ook klachten in stand kan houden en verergeren. Ik zou met deze klachten nooit aan deze ziekten denken.

  Google eens op bijwerkingen Omeprazol en gevolgen langdurug gebruik.

  Reageer
  #4

  Bedankt voor jullie reacties. Klinkt logisch, ik zal eerst langs de arts om eens te laten prikken op een tekort aan Magnesium / Calcium door gebruik maagzuurremmers.

  Reageer
  #5

  B12 tekort door maagzuurremmers komt vaker voor. Maagzuurremmers hebben zelf ook bijwerkingen als bv spierzwakte.

  Reageer
  #6

  Magnesium, Calcium en B12 waarden zijn goed. Daar baal ik een beetje van.

  Deze week breiden de klachten zich vrij snel uit in de ledematen. Gisteravond bv hele avond brandende handen. Mijn linkerduim voelt al 2 dagen aan of ik hem verbrand heb aan iets warms. Continue pijnlijke steken op verchillende plekken (vingers, verschillende plekken handen, enkels, voeten, scheenbeen, kuiten).

  Persoonlijk vind ik het (na de amateurdokter te hebben gespeeld) erg veel op een vorm van polyneuropathie lijken. Volgende week een afspraak bij de HA. Is dit snel genoeg of moet ik toch de spoeddienst bellen ivm snelle uitbreiding van de klachten?

  Reageer
  #7

  Ben je als amateur dokter ook op hypochondrie gestuit?

  Je leest over polyneuropathie of kanker of een andere aandoening en krijgt spontaan steeds meer bijbehorende klachten.....

  (Dit is niet vervelend bedoeld,maar serieus, om eens over na te denken of met je huisarts te bespreken. Ook hypochondrie is een ziekte en kan behandeld worden)

  Reageer
  #8

  Zeker Suzan, helaas lijkt dat in dit geval niet op te gaan. Aan de hand van eerste lichamelijke onderzoeken denkt de huisarts aan een vorm van neuropathie.

  Ben dan ook doorverwezen naar de neuroloog. Erg koude handen, voeten. Dan juist weer warm. Stijve spieren / gewrichten, krampen, gevoelsstoornissen. Soms wakker worden van brandende pijn in handen, voeten, polsen, ellebogen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Verder misschien osteopathie.

  Reageer
  #11

  Ben benieuwd of je al meer weet mbt je klachten. Heb je een update?

  Reageer
  #12

  Hoi Mira,

  Ja, de neuroloog is er vrij zeker van dat het om dunnevezelneuropathie gaat (helaas). Voordat ik naar het UMC in Maastricht doorverwezen wordt (lange wachtlijst) eerst nog een EMG en zenuwecho deze maand. Verder waarschijnlijk nog een doorverwijzing naar de reumatoloog.

  Heb je soortgelijke klachten?

  Reageer
Reageer op: Zenuwpijn ed
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief