Trillende spieren door zenuwpijn

 • #1

  Hallo

  Ik ben maritzka en ben 36 jaar oud. Ik loop al drie maanden met   pijnlijke zenuwen in me bovenarmen  heup en been. Als ik loop nergens  last van. Ik ben er al paar keer naar de huisarts geweest heefr me onderzocht dat ik te veel spanning heb waardoor me zenuwen gaan  reageren  van de pijn  ik weet het heb okk te veel spanningen  ik ben heel angstig zodra ik ergens pijn voel  dan   denk ik gelijk van o jee het is ernstig en dat blijft maar malen en malen ik ben daar voor inder behandeling bij de ggz en slik antidepresiva. Bloed geprikt is aleen uit gekomen dat ik vitamine d  te kort had dus die ben ik gaan slikken

  Maar nu komt her sinda  drie dagen geleden  heb ik van die   kloppingen of trillingen in me rechtterbeen    duurt denk net 1 a 2 seconden en dan is weer weg  en dat paar keer over de dag verspreid  ik zoeken natuurlijk weer op.google en kom.gekijk op Als uit  dus ja die achrik zit er nu nog meer in.

  Ik heb geen krachtverlies   ik kan goed lopen   val nier omn doe me dagelijkse dingen   werk gewoon nog .

  Huisartenpost weer gebeld zegt ja dit kan komen doordat je zenuwpijn heb en veek stress afleiding zoeken zeggen ze maar en paracetamol innemen

  maar  rare is ik zie dat nergens op internet   dus ik weer de ken ja maar dat klopt  toch niet  en hup weer in paniek.

  Dus mijn vraag is heeft iemand hier ervaing mee herkent iemand deze klachten en heben jullie tips !

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ik herken wat je beschrijft!!

  Bij mij was het een combinatie van veel te hoge spierspanning van mezelf, in combinatie met de bijwerking van de antidepressiva. Die zorgde voor nog meer spierspanning. Ik zat soms te shaken en te klappertanden en kon daar helemaal niks aan doen.

  Wat bij mij heeft geholpen, was intensieve behandelingen bij de fysio ( minimaal 2x per week ) om de spierspanning lager te houden en het slikken van spierverslappers.  Ik had Diazepam van de huisarts gekregen,mijn huisarts kende deze bijwerking van de antidepressiva  gelukkig wel en wist dat hij het daarmee kon verlichten.

  Je zou met je huisarts kunnen overleggen of een spierverslapper voor jou ook tijdelijk een idee kan zijn. En ik zou zeker een afspraak bij de fysio maken. Die kan je spieren los maken en helpen zelf meer te ontspannen met ademhalings- en ontspannings oefeningen.

  Sterkte, groetjes Suzan

   

  Reageer
  #3

  Beste Suzan

  Dank je voor je bericht Hoelang heb jij hier al last  van  ik  nu inmiddels drie maanden.   Ik heb oxopan gekregen van de huisarts    om mijn lichaam wat meer te ontspannen maar lukt op een of andere manier niet ik probeer veel afleiding te zoeken  maar ja we kunnen niet veel doen in de corona  tijd helaas . Ik probeer afleiding te  te zoeken door me te richten op me studie maar ook dan  blijf ik maar maar op me lichaam letten   herken je dat ook zelf dat je  zo op je lichaam gefocust ben ?

   

   

   

  Reageer
  #4

  Hey,

  Bij mij was is het inmiddels 6 jaar geleden dat ik er last van had, het heeft toen iets van 8 maanden geduurd. Ik had toen een dubbele hernia waardoor ik erge zenuwpijn had. De antidepressiva verhoogden de spierspanning die ik van mezelf al heb, en die door de pijn nog hoger werd,  nog meer. Na de operatie aan mijn rug kon ik gelukkig alle medicijnen afbouwen en toen werden de klachten ook minder. Ik ben/was verder niet echt bezig met mijn lichaam,ik wist dat ik die hernia's had die de pijn veroorzaakten.

  Had jij  de zenuwpijn en de trillingen ook al voor je de antidepressiva ging gebruiken? Want als dat niet zo is, zou ik eens met je behandelaar overleggen of het niet (mede) door de medicatie kan komen. Misschien is er dan een middel met minder bijwerkingen wat je zou kunnen gebruiken. En als de oxopan niet voldoende helpt, of je daar iets anders voor kunt krijgen. Afleiding zoeken is idd nu wat lastiger, je zou wat ik zei wel naar een fysio kunnen gaan. Ademhalings oefeningen en ontspannings oefeningen kunnen ook helpen als je je erg druk maakt. Die doe ik wel nog steeds en bij mij helpt dat om zorgen dat ik toch wat minder spanning in mn lijf krijg. En bij de fysio ben ik ook vaste klant om de spieren los te houden

  Reageer
  #5

  Dat zijn toch klachten die door angst, stress veroorzaakt kunnen worden.

  Reageer
Reageer op: Trillende spieren door zenuwpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief