Trillende spieren

 • #1

  Hi,

  Ik post het hier maar even omdat ik vanwege corona lang moet wachten voor ziekenhuis.. Ik heb sinds een week of drie trillende spieren (of zenuwtrekjes). Het begon met kleine samentrekkingen onder mijn oog (wang zeg maar). Gedurende de weken lijkt het zich te verplaatsen. Trekkende duim, zijkant van mij voet soms ook achterste spier van mijn bovenbeen. Soms duurt het 1 milliseconde soms minuten lang. Uiteraard al naar de dokter geweest omdat er direct groote angst heerste bij mij vanwege MS (een van mijn ouders aan overleden). Tijdens dat bezoek is er een neuroloog gebeld en die deelde na het hele verhaal en wat testjes bij de huisarts mee dat het daar niet op lijkt omdat ik geen krachtverlies lijk te hebben. Huisarts gooide ook nog<b>bengine fasciculatiesyndroom</b> op. Ik wacht nu op een afspraak bij de neuroloog maar die zijn nog steeds behoorlijke achterstanden aan het wegwerken.. Dus resumé naast corona ook behoorlijke zorgen hierover.

  Reactie
  #2

  Herkenbaar, ik heb dit soms ook heel erg.
  Totaal door de molen gegaan, maar geen ms gelukkig! Succes

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je reactie kim82, het is gekmakend... De hele dag is er al een spier in mijn voorhoofd los aan het gaan dood vermoeiend.

  Reactie
  #4

  Stress kan een boel doen maar denk ook aan factoren als je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Overigens zegt bloedonderzoek weinig over tekorten. Daarbij wordt sowieso maar op een paar stofjes getest. Denk ook aan de uitwerking van electromagnetische velden, zoals van wifi, smartphone en electrische wekker.

  Reactie
  #5

  Drie weken verder en jammer genoeg zijn de klachten er nog steeds... Momenteel een spiertje vlak onder mijn oog die een compleet eigen wil heeft... Maar ik heb het afgelopen weken ook bij mijn pink gehad.. Meerdere dagen aan de wreef van mijn voet of gewoon willekeurige een kort durend trekje ergens anders in mijn lijf... Afgezien van deze klachten voel ik me voor de rest eigenlijk best oké al maak ik me inmiddels best wel veel zorgen.. 🙁 Herkenbaar voor iemand?....

  Reactie
  #6

  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
Reageer op: Trillende spieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief