Veel klachten, afspraak dokter, advies gevraagd

 • #1

  Goedenavond,

  Ik wil morgen proberen om een afspraak te maken bij de dokter voor deze week en ik zou graag wat advies krijgen over de afspraak.

  Heel stom maar ik voel altijd een enorme drempel als het gaat om het maken van een afspraak bij de dokter, maar ik krijg de laatste tijd alleen maar meer klachten dus ik moet nu van mijzelf een afspraak gaan maken.

  Ik zal hieronder de situatie schetsen;

  Ik ben een jonge vrouw van 27 jaar, volgens mij leef ik redelijk gezond, ga op de fiets naar werk 4x per week, loop met de hond, probeer 3x per week hard te lopen, eet gezond en drink sporadisch alcohol.

  Sinds een hele tijd (klein jaartje) heb ik last van mijn spieren/gewrichten. Ik heb  heel snel vermoeide armen/handen. Als ik bv in een pan roer heb ik regelmatig dat ik pauze moet houden omdat ik het anders niet volhoud. Ik heb vaak een prikkelend en onprettig gevoel in mijn armen, alsof ze moe/verzuurd zijn terwijl ik vrijwel niets heb gedaan.

  Een tijdje daarna kreeg ik last van nachtzweten en dan echt zo erg dat ik me moet afdrogen. Dit is niet iedereen nacht maar wel met enige regelmaat. Ik ben luchtiger gaan slapen, raam open maar dat helpt niet.

  Ik heb vaak last van hoofdpijn, dat is meestal een soort drukkend gevoel achter mijn ogen. Heb sinds een jaartje een bri, heb mijn ogen recent laten meten maar ik heb geen andere sterkte nodig.

  Ik controleer mijzelf ongeveer 4x per jaar op "knobbeltjes" ik controleer mijn oksels, borsten, hals, boven sleutelbeen en liezen. Zo'n 3 maanden geleden voelde ik een knobbeltje in mijn hals en boven mijn sleutelbeen. Verder niet meer aangezeten en ongeveer 3 maanden later weer gecontroleerd. Ze zaten er allebei nog, maar nu ook een knobbeltje in mijn lies. Die zat er de vorige keer nog niet.

  In de tussentijd kreeg ik ook last van een soort koortsig gevoel overdag. Ik voel mij dan niet ziek maar alleen het koortsige gevoel. Dat houdt een tijdje aan een dan zakt het weer weg.

  Ik ben de laatste tijd ook meer vermoeid. Ik slaap wel redelijk maar door het zweten soms wel onderbroken en ik moet ook vrijwel altijd 1x naar het toilet, ondanks dat ik later op de avond niets meer drink. Ik heb vaak in de middag echt een dipje waarbij ik zo zou kunnen slapen, maar dat gaat natuurlijk niet op werk;).

  Ik heb ook last van een kriebelhoest die maar niet overgaat. Ik heb soms het idee dat het bij inspanning erger word. Sinds kort heb ik ook een soort kortademig gevoel. Niet heel erg, maar een gevoel alsof ik net niet genoeg zuurstof kan inademen. Met bijvoorbeeld het hardlopen is dit erg lastig en is het moeilijk vol te houden. Als ik diep inadem activeert de kriebelhoest.

  En de laatste klacht die erbij is gekomen is maagpijn. Dit is een beetje sluimerend de hele dag aanwezig. Soms wordt het ineens erger maar het zakt ook altijd wel weer af naar dat constant aanwezige gevoel. Ik vind het lastig om te omschrijven maar het is een zeurderig gevoel beetje maagzuur achtig.

  Volgens mij was dat het wel zo'n beetje.

  Nu ben ik echt zo'n type die bij de dokter ja en amen zegt en niet voor zichzelf opkomt. Ik wil daarom graag wat beter voorbereid naar de dokter gaan en hoor heel graag jullie ideeën en vragen die ik kan stellen.

  Bedankt voor het lezen en hopelijk jullie advies.

  Groet Lien

   

  Reactie
Reageer op: Veel klachten, afspraak dokter, advies gevraagd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief